Reklama

Reklama

Tajemství loňského léta

  • Česko Vím, co jsi udělala minulé léto (více)

Obsahy(1)

Je čtvrtého července a v malém přímořském městečku v Severní Karolíně se studenti loučí s bezstarostným mládím. Krásná Helen dnes večer získala titul královny krásy maturitního ročníku a to je důvod k pořádné oslavě s nejbližšími přáteli na opuštěné mořské pláži. Když se pak Helen, Julie, Barry a Ray vracejí vypůjčeným BMW do městečka, srazí na opuštěné přímořské silnici záhadného chodce v gumovém rybářském plášti. Díky krvavým zraněním nevidí do jeho tváře a zdá se, že neopatrný nešťastník je mrtev. Co sním? Po krátké hádce se přátelé rozhodnou hodit jeho tělo do oceánu. Až na molu ale zjistí, že tajemný muž stále ještě žije. Přesto se ho definitivně zbaví a přísahají, že si své strašlivé tajemství odnesou do hrobu. Po roce. Bývalí přátelé by se nejspíš už nikdy nesešli, kdyby Julie nedostala dopis s hrůzyplným vzkazem "Vím co jsi udělala minulé léto". Přes vzájemné obviňování se vyděšení mladí lidé pouštějí do pátrání po totožnosti své oběti. Domnívají se, že jen tak mohou zjistit, kdo je záhadný mstitel. Je opět řtvrtého července a tajemná postava v gumovém rybářském plášti svírá v ruce velký ocelový hák. Hříchy minulého léta se neodpouštějí. Kdo bude první na řadě? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (322)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Říká se sice, kdo si hraje, tak nezlobí, ale na tenhle film se to nehodí. Sem se spíše hodí, kdo s čím zachází, tím také schází. Atak jsou tresty, které si tahle povedená parta mladých lidí vysloužila do roka a do dne rozdělovány zcela oprávněně. Dostává se jim jen toho, co chtěli udělat dalšímu člověku. Takže z pohledu humanity je vše v pořádku. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Slasher se super-atraktivní partičkou holek a kluků, kteří jsou sice povrchnost sama, ale herci odvádí slušnou práci. Film je pěkně rozjetej, ústřední záhada film dost táhne, ale bohužel jde postupně kvalita dolů. Sem tam se objeví stupidní hláška či scéna a rozuzlení je matoucí a nezajímavý. Průměrný devadesátkový horor. (6/10) ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Z části horor, z části thriller. Z mého hlediska vidím obyčejný thriller s minimálním nádechem hororu. Spíš pár lekacích prvků a ponurost filmu připomíná horor. Stopáž je krátká, přesto jsem se dosti nudil. Potěší závěrečná pointa a nepředvídatelnsot. Herecké obsazení ? No nic extra. Hudba průměr. Dilema mezi 2 a 3 hvězdou. Přesto dávám třetí. Ale jen tak tak. Tohle je jednohubka na kterou hned zapomenete. 50% = *** ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem tomu dobře rozuměl, tak tohle je úplně první natočenej slasher, na kterej ostatní jen navazovali. Čili je to něco jako Prcičky mezi teenage komediema. Průkopník. Kult. OK, bral jsem to tak. Začnu ale negativníma věcma. První je absence strachu a napětí, režisér se o to pokouší, ale aspoň u mě marně - nenašel jsem tu jedinou scénu, kdy bych až nedejchal nebo byl vypjatej, že by mi tekl po čele pot. Další minus jsou herci. Přehrávají a ve spojení s často dost plytkejma dialogama působěj někdy až trapně. Až na Phillipeho, ten působí trapně celou dobu. Má asi 50 kilo a na xichtu mejkap, ale hraje takovýho ultra hardcore tvrďáka, před kterým maj všichni nachcáno v kalhotách. Co se týče kladnejch vlastností filmu, musím ocenit celkovou nadvěcnost. Taky se mi líbilo tempo filmu - aspoň mě rychle utekl - a taky jsem se u něj nenudil. Na pokračování se ale necejtim, protože nevěřim, že si to to dobrý s sebou vzalo. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

PRIMA COOL - Možná, že kdybych to viděl v onom roce 1997, tak by mě to nadzvedlo. Bohužel jsem ovlivněn tím velkým množstvím zhlédnutých hororů, kterými jsem vlastně nasycen a už mě kdejaký horor nepřekvapí, obzvlášť 17 let starý. Hlavní čtveřice celkem ušla, do dneška se v podstatě všichni čtyři aktivně věnují filmům a já jim fandím. Avšak Tajemství loňského léta dnes nemohu hodnotit optimisticky. Ani jednou jsem se nelekl, nebál jsem se a až na poslední půlhodinu se vlastně nic valného nedělo. Taky za můj plytký dojem může fakt, že jsem dříve viděl parodii (Scary Movie), a to ne jedenkrát. Takže tak. 57% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (69)

  • Vo filme mala byť scéna, v ktorej Ben Willis šoféruje policajné auto a Helen (Sarah Michelle Gellar) sedí uväznená vzadu. Režisér Jim Gillespie však túto časť scenára nakoniec do filmu nezapracoval, pretože by sa nedala poriadne skryť tvár Bena Willisa - a tú chceli ukrývať čo najdlhšie sa len dá. Scenárista Kevin Williamson to nakoniec použil do filmu Vreskot 2 (1997). (tXtX)
  • V románu nenalezne Julie v kufru svého auta mrtvolu a Heleně nikdo neostříhá její vlasy. (Stocki)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

03.08.2014

S adaptacemi knih s dospívajícími teenagery, především dívkami, se v poslední době v Hollywoodu roztrhl pytel. Máme tu ságu Hunger Games, nedávno se rozjela další velká a nákladná série začínající… (více)

Sequely od Sony

Sequely od Sony

13.07.2005

V Sony Pictures sa pomaly trhá neveľké vrece, z ktorého sa na nás v najbližších rokoch vysypú hneď tri pokračovania k známym filmom. Začnime najmenej zaujímavým - ROAD HOUSE 2: LAST CALL, ktorý bude… (více)

Reklama

Reklama