Reklama

Reklama

Poprava

  • USA Return to Paradise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis, Sheriff a Tony jsou přátelé, kteří společně tráví své prázdniny v Malajsii. Nikdo z nich netuší, jak mnoho tento výlet změní jejich životy. Prázdniny končí a tak Sheriff s Tonym odjíždějí zpět do Ameriky. Lewis se do Malajsie zamiloval a zůstává. Toto rozhodnutí se mu ale stává osudným. Místní policie totiž při hledání ukradeného kola, nachází v domě, kde všichni tři bydleli, větší množství hašiše. Lewis je uvězněn a následně odsouzen k trestu smrti. Po dvou letech se Sheriff a Tony dozvídají krutou pravdu. Teď mají osm dní na to, aby se rozhodli, zda vezmou svou část viny na sebe a zachrání tak život svému kamarádovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

emma53 

všechny recenze uživatele

Z pohledu roku 2013 musím uznat, že je to velmi povedený thriller a vidět to o pár let dřív, je to jasná čtyřka. Trochu tomu chybělo větší napětí a spád, které se sice dostavilo, ale až ve finální části. Rozhodně jde ale o dost depresivní příběh o tom, kam až může dojít taková klukovina, jako je krádež kola. Možná, kdyby ubrali trochu té romantiky, která se do té situace tak nějak moc nehodila v té míře jak jsme viděli, určitě by to celý příběh o level zvedlo. Co jsem ale ocenila, byly sice krátké, ale působivé momenty s Joaquinem Phonixem, kde jsem pochopila, proč byl vybrán do pozdější role Johnyho Cashe. Rozhodně není jednoduché ocitnout se v takové situaci, jako byl Sheriff s Tonym, kteří se museli postavit čelem před nesmírně těžkou volbu a byli nucenii zapojit nejen svoje charakterové vlastnosti, ale i svědomí. "Žádná vina není zapomenuta, když o ní ví svědomí." ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nepříliš známý snímek, který mi opravdu udělal radost a přinesl nečekané překvapení v podobě perfektně šlapajícího dramatu, který mě dokázal v několika momentech skutečně dojmout. Výborný scénář s několika nečekanými zvraty o tom, že se zdánlivě nevinná situace může pořádně zadrhnout a z ničeho nic může jít člověku o život. Teprve v kritické situaci se tříbí charaktery a poznáš, na koho se můžeš spolehnout a kdo selže. Balancování mezi životem a smrtí, mezi láskou a nenávistí a mezi odpovědností a strachem. Perfektní film, který můžu jen doporučit. Celkový dojem: 95 %. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Že urobíš dobrý skutok ešte neznamená, že sa to skončí happyendom.“ Režisér so scenáristom urobili to najlepšie, čo mohli: ten príbeh je natoľko šialený, že akékoľvek prehnané afektované gestá a prehrávajúce herecké výkony by ho pochovali. Takto zostáva vo svojej tichosti strhujúcim príbehom na zamyslenie. Predstavte si, že si v Malajzii s troma kamošmi užívate, potom sa dvaja vrátite domov (do USA) a tretieho tu necháte, lebo chce ísť zachraňovať šimpanzov. Po dvoch rokoch vás vyhľadá žena, ktorá sa predstaví ako jeho právnička. Oboznámi vás s neuveriteľnými faktami: len zopár hodín po vašom odlete do USA si po požičaný bicykel prišiel ku kamošovi jeho majiteľ. Aj s policajtmi. Tí objavili viac ako 100 gramov hašiša, čo z vás podľa tunajších zákonov robí priekupníka. Trest? Obesenie. Po dvoch rokoch kamoš (Joaquin Phoenix) využil všetky možnosti, ako sa oslobodiť. Nič nepomohlo. O 8 dní ho obesia, už je to isté. Až pod ťarchou tejto skutočnosti právničke (Anne Heche) po celých tých rokoch prvý raz spomenie mená svojich dvoch kamošov (Vince Vaughn a David Conrad). Právnička okamžite odlieta do USA, kde sa ich snaží prehovoriť, aby prijali svoj podiel viny: ak sa obaja vrátia do Malajzie a priznajú sa k spoluúčasti, síce vyfasujú od troch do šesť rokov v tunajšej base, ale kamarát sa JEDINE TAK môže vyhnúť šibenici... Čo by ste urobili vy? P.S. V tom istom roku sa Vaughn a Heche stretli aj v absurdnom remaku Psycha. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Poprava je romantické drama o Amíkovi, které ho odsoudí v Malajsii k smrti za držení drog. Přiznávám, že jsem čekal trochu drsnější vězeňské drama něco ve stylu Půlnočního expresu. Pamatuji si velmi dobře jak jsem byl z filmu tehdá opravdu paf. Tady velkou část filmu krásná Anne Heche překecává Vincka aby se jel přes půl světa přiznat. Bez ohledu na její ženské zbraně a smutné pohledy musím uznat, že i tato část byla zajímavá. Klade divákovi samotnému docela nepříjemnou otázku - a jak by jsi se zachoval ty? Nechat pověsit kámoše a žít zbytek života s touhle výčitkou, že já zůstal doma v pohodlíčku? Nebo přijmout díl odpovědnosti a bez záruky odjet někam, kde nemají moc ani americké úřady a kde to může dopadnout všelijak. Oni tam nemusí hned nasazovat oprátku na krk. Stačí jen pobyt v jejich kriminálu. A co pobyt, stačí aby člověka v noci rafla nějaká vícenohá  brebera (nebo se mu naopak beznohá zabydlela v podkoží či útrobách) a je vymalováno. Nakonec vše dopadne celkem jinak než jsem čekal a proto přihodím jednu hvězdu. Navzdory závažnosti tématu to byl ,,hezký'' film dá-li se to tak nazvat s příjemnou hudbou. Moc se mi líbil i ten úvodní titulkový turistický sestřih, kdy trojice mladíků za západu užívá život plnými doušky v exotické lokaci nemyslíc pranic na to, že se to mohlo nějak podělat. * * * * ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

U filmu jsem prskal vzteky nad tím,jak umí být některé národy pořád sto let za vopicema a debilníma zákonama ničit lidskou důjstojnost.Silný film,ve kterém sem poprvé přežil Joaquina Phoenixe,kterého k smrti nesnáším a poprvé jsem viděl opravdu hrát Vince Vaughna.No a škoda že je Anne Heche lesba :) 80%. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Tvorcovia filmu nakoniec Malajziu ani vôbec nenavštívili, keďže okrem USA prebiehalo natáčanie v Thajsku, Hongkongu a Macau. (MikaelSVK)
  • Film je venovaný pamiatke Dannyho Arnolda, ktorý bol jedným z výkonných producentov filmu. Jeho premiéry sa však nedožil. (MikaelSVK)
  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj názvy A Long Way to Paradise, All for One či Force Majeure. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama