Reklama

Reklama

Poprava

  • USA Return to Paradise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis, Sheriff a Tony jsou přátelé, kteří společně tráví své prázdniny v Malajsii. Nikdo z nich netuší, jak mnoho tento výlet změní jejich životy. Prázdniny končí a tak Sheriff s Tonym odjíždějí zpět do Ameriky. Lewis se do Malajsie zamiloval a zůstává. Toto rozhodnutí se mu ale stává osudným. Místní policie totiž při hledání ukradeného kola, nachází v domě, kde všichni tři bydleli, větší množství hašiše. Lewis je uvězněn a následně odsouzen k trestu smrti. Po dvou letech se Sheriff a Tony dozvídají krutou pravdu. Teď mají osm dní na to, aby se rozhodli, zda vezmou svou část viny na sebe a zachrání tak život svému kamarádovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tento film nám nabízí zajímavou myšlenku, jít sedět do basy a zachránit tak kamarádovi život nebo ho nechat umřít. Hlavní postavy toho filmu se to snaží vyřešit. Co začne jako kamarádská sranda v Malajsii s hromadou hašiše se za pár let promění v noční můru. Jednoho z nich totiž chytí a hrozí mu trest smrti. Vyhnout se mu může leda v případě, že se ostatní vrátí a odsedí si svou část trestu. Není ale jednoduché je přesvědčit, zvlášt Vince Vaughn se cuká. Kouzelná Anne Heche se ho snaží přesvědčit za pomoci svého šarmu. Přesto, že tu Joaquin Phoenix nemá moc prostoru, tak předvádí skvělý výkon. Do této situace by se asi nikdo z nás nechtěl dostat. Je to drsné... "Nejsi sám, Luisi!" ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Nenápadný film s velice silným příběhem o rozhodnutí, které může změnit život. Před dvěma roky si tři náhodní známí (Vince Vaughn, Joaquin Phoenix, David Conrad) v Malasii báječně užili. Dva z nich tehdy odjeli domů, ale třetí (Phoenix) tam ještě zůstal. Nyní vyšla najevo nepříjemná pravda, kterou těm dvěma sdělila Beth (Anne Heche) - kamarád, který tam tehdy zůstal, skončil díky společné chybě, kterou tehdy udělali, ve vězení a čeká na popravu. Nastává velké morální dilema - vrátit se a vzít část viny na sebe a zachránit známému život anebo dělat jakoby nic? Uměřené drama, které sází víc než na efekt na herecké výkony, které jsou víc než dobré. Phoenix dokazuje na minimálním prostoru, že není malých rolí. Jednoznačně povedený remake (francouzský originál "Force Majeure" jsem neviděl) o kterém budete dlouho přemýšlet a klást si jednoduchou otázku: "jak byste se v podobném případě zachovali?" Jenom ta odpověď obávám se je strašně těžká! ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Neuvažujme nad tím, jak moc je tohle dobrodružství reálné a možné. Vžijme se prostě jen do té situace, že život člověka závisí jen a jen na tom, že sednete do letadla a necháte se zavřít na tři roky do fešáckého kriminálu deváté cenové skupiny, s naprosto nejistým výhledem na přežití. A tím ho zachráníte před popravou. Z Ameriky, země neomezených možností, do Malaysie, kde je taky možné úplně všecko. Vince Vaughn podává životní výkon. Drama je to prvotřídní se vším všudy. Určitě stojí za vidění. 85% ()

stOKYi 

všechny recenze uživatele

Bolo tam príliš veľa ameriky :) . Príliš veľa amerického klišé. Čo sa týka čisto filmovej stránky, mi film pripadal ako každý iný film. Každý druhý priemerný americký film je natočený ako tento. Či sa jedná o hercov, typického sentimentu, priebehu a vykreslenie deja. Ale čo sa mi na filme páčilo, bolo to, čo sa nám človek ktorý napísal tento príbeh snažil povedať. Čiže nehodnotím herecké výkony, strihy a podobné sračky. SPOILER . Aj samotná poprava mi pripadala, že film chce pôsobiť naozaj pragmaticky a nekonvenčne len aby trošku zdrsnel, ale už samotný priebeh filmu na to nemal predpoklady a celkovo som mal pocit že to režisér nezvládol. Preto som si o veľa veciach robil vlastný obraz, aby som sa do filmu vžil lepšie, lebo ako som spomínal, ten "základ" bol naozaj zaujímavý a chytal ma za srdce :) Každopádne, dalo sa z toho vyťažiť oveľa viac. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Morální drama o přijmutí zodpovědnosti za hříchy z minulosti aneb jak jedno nahodilé malajské přátelství projde skutečnou zkouškou. Return to Paradise mnohdy připomene o rok mladšího brášku Brokedown Palace z Bangkoku režiséra Jonathana Kaplana, kdy se dvě naivní kamarádky musejí vypořádat s obviněním z pašování drog. Silné téma ale stejně jako u Kaplana nepodpořila režie (Joseph Ruben), která ze silného tématu mohla vytěžit o poznání víc. Navždy průměrný Ruben naštěstí neplýtvá sentimentem, netlačí na diváka a k duhu mu jdou vedle námětu a dobře padnoucí hudby i zdatné herecké výkony (dosud nepříliš známý Vince Vaughn a Anne Heche se ve stejném roce potkali v jednom nechvalně známém motelu spravovaném Normanem Batesem; navíc, jak už to tak bývá, Joaquin Phoenix opět excelující), nicméně zhruba v polovině bylo jasné, kam se kroky obou přátel budou ubírat. Otázkou pak zůstává ona mediální vsuvka – v těchhle momentech to totiž vypadá, že scénář musel být hodně barevný, jak do něj zasahovalo vícero propisek. Téma o vlivu a neuvěřitelné moci médií tak mohlo snímek posunout do viditelně jistějších rovin!! Takhle 70%.. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Film je venovaný pamiatke Dannyho Arnolda, ktorý bol jedným z výkonných producentov filmu. Jeho premiéry sa však nedožil. (MikaelSVK)
  • Tvorcovia filmu nakoniec Malajziu ani vôbec nenavštívili, keďže okrem USA prebiehalo natáčanie v Thajsku, Hongkongu a Macau. (MikaelSVK)
  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj názvy A Long Way to Paradise, All for One či Force Majeure. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama