Reklama

Reklama

Poprava

  • USA Return to Paradise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis, Sheriff a Tony jsou přátelé, kteří společně tráví své prázdniny v Malajsii. Nikdo z nich netuší, jak mnoho tento výlet změní jejich životy. Prázdniny končí a tak Sheriff s Tonym odjíždějí zpět do Ameriky. Lewis se do Malajsie zamiloval a zůstává. Toto rozhodnutí se mu ale stává osudným. Místní policie totiž při hledání ukradeného kola, nachází v domě, kde všichni tři bydleli, větší množství hašiše. Lewis je uvězněn a následně odsouzen k trestu smrti. Po dvou letech se Sheriff a Tony dozvídají krutou pravdu. Teď mají osm dní na to, aby se rozhodli, zda vezmou svou část viny na sebe a zachrání tak život svému kamarádovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Byly to prima prázdniny v té Malajsii - spousta holek, levný alkohol a hašiš - prostě jedna velká párty. Sherrif (Vince Vaugn) a Tony (David Conrad) se vrací zpět do civilizace, zatímco Lewis (Joaquin Phoenix) ještě zůstává - a to se mu stane osudným. Za držení hašiše je místními úřady odsouzen k smrti. Několik dní před vykonáním rozsudku dostane jeho právnička Beth (Anne Heche) ještě jednu šanci - pokud přesvědčí Sherrifa a Tonyho, aby se vrátili zpět do Maljsie a přiznali spoluúčast, budou všichni odsouzeni ke třem letům vězení, ale přežijí. Jinak je s Lewisem konec ... K tomuto filmu jsem se odhodlával hodně dlouho - prvních pár let jsem měl k dispozici skvělý soundtrack Marka Manciny. Až jsem jej měl dostatečně naposlouchaný, sehnal jsem si film, ale odložil jej. A až nyní na něj přišla řada. A musím přiznat, že jsou filmy, které nestárnou - když mají skvělý příběh (jako tento), výborné herecké obsazení (zmínit jen někoho z ústřední čtveřice by bylo ponížením ostatních), hudba (již zmíněno) a vůbec - celkově super. Jedinou výtku bych snad měl k tomu, že jsem doufal v happy end... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Morální drama o přijmutí zodpovědnosti za hříchy z minulosti aneb jak jedno nahodilé malajské přátelství projde skutečnou zkouškou. Return to Paradise mnohdy připomene o rok mladšího brášku Brokedown Palace z Bangkoku režiséra Jonathana Kaplana, kdy se dvě naivní kamarádky musejí vypořádat s obviněním z pašování drog. Silné téma ale stejně jako u Kaplana nepodpořila režie (Joseph Ruben), která ze silného tématu mohla vytěžit o poznání víc. Navždy průměrný Ruben naštěstí neplýtvá sentimentem, netlačí na diváka a k duhu mu jdou vedle námětu a dobře padnoucí hudby i zdatné herecké výkony (dosud nepříliš známý Vince Vaughn a Anne Heche se ve stejném roce potkali v jednom nechvalně známém motelu spravovaném Normanem Batesem; navíc, jak už to tak bývá, Joaquin Phoenix opět excelující), nicméně zhruba v polovině bylo jasné, kam se kroky obou přátel budou ubírat. Otázkou pak zůstává ona mediální vsuvka – v těchhle momentech to totiž vypadá, že scénář musel být hodně barevný, jak do něj zasahovalo vícero propisek. Téma o vlivu a neuvěřitelné moci médií tak mohlo snímek posunout do viditelně jistějších rovin!! Takhle 70%.. ()

Reklama

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Dosti depresivní film o jednom velkém životním dilematu. Zatím nejlepší film s V. Voughnem, co jsem viděl. I když jeho milostná linie s A. Heche tu nebyla úplně na místě, hlavní dějová linie zřejmě zasáhla každého. J. Phoenix si tu opět sáhl na dno a podává skvělý výkon. Myslím si, že dosti skrytý film. ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Že je Phoenix výborný herec, který s přehledem zvládá celé žánrové spektrum, to vím už dávno, ale do Vince Vaughna bych to neřekla ani náhodou. Jeden z těch filmů, které mě utvrzují v tom, že do některých zemí se asi nevyplatí jezdit ani na dovolenou, natož v nich bydlet, natož nechat se v nich zavřít. Jako právníka mě navíc vytáčí, jak tady všichni ignorují lidská práva a zdravý rozum (ve Státech ignorují jen to druhé), jako člověka mě zase neuvěřitelně sere, jak nízkou cenu tady má lidský život. P.S. Češi zase jenou při překladu názvu projevili nehynoucí lidovou tvořivost :-) ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Nezavinilo to jen kolo, ale špatné myšlení. Pýcha, která vždy předchází pádu. Absolutní neúcta k lidem a věcem (orangutany nechme raději stranou): bavit se v exotickém prostředí (vždycky jen na úkor domorodců, nikdy to není jinak), demonstrativní odhazování věcí (kolo bylo možná jediným majetkem chudého Malajce) a bohorovná likvidace zbylé drogy (proč jí zbylo tolik?). No jo, řeknete, "ať se mládí vydovádí", ale meze dovádivosti mádí nevytyčuje. Stejně tak jako odopovědnosti... Do tohoto bodu jsem se včera dodíval, dnes se rozhodnu, zda budu večer pokračovat nebo to nechám na své představivosti.... Nakonec mi to nedalo a podíval jsem se na celý film. Nevím, zda jsem udělal dobře, pravděpodobně ne. Příběh, který měl naději probudit ze spaní Šípkovou Růženku, skončil generálním obelháváním a osudovou romantickou láskou, pro níž SMRT nebude tou pravou živnou půdou... WELCOME TO PARADISE! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Film je venovaný pamiatke Dannyho Arnolda, ktorý bol jedným z výkonných producentov filmu. Jeho premiéry sa však nedožil. (MikaelSVK)
  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj názvy A Long Way to Paradise, All for One či Force Majeure. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama