Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jerry Welbach (Brad Pitt) dostane dvě ultimáta. Šéf gangu chce, aby odjel do Mexika a dovezl vzácnou starou pistoli nazývanou Mexičan, nebo ponese následky. Další podmínku mu dá jeho přítelkyně Samantha (Julia Robertsová), která si nepřeje, aby jeho spojení s gangem dál pokračovalo. Zůstat naživu i přes problémy se svou dívkou je lepší než být mrtvý, a tak se Jerry vydává k hranicím. Najít pistoli je jednoduché, ale dostat ji domů je jiná záležitost. Zbraň totiž údajně nese prokletí, kterému Jerry stále více věří, zvlášť když se Samantha stane rukojmím chladnokrevného zabijáka Leroye (James Gandolfini), jehož si najal Jerryho nervózní boss (Bob Balaban). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

nash. 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl tak dokonale nablýskané nic. Velkolepé obsazení, ušlechtilý vizuál, zajímavý nápad, ale celé to bylo, až na výborného Jamese Gandolfiniho jako Winstona, bez šťávy, bez tempa, bez čehokoli, čím by zaujalo. Přeplácaná uspávací nuda s mizerným scénářem, bezkrevnou režií a podivně nezáživnými, místy otravnými, hereckými výkony. Kdybych měl parafrázovat jeden starý vtípek, řekl bych "Chceš-li poznat co je nuda, pusť si filmového Mexičana." ()

M1k9 

všechny recenze uživatele

Zlaté období roztomilého Brada Pitta. Brad = Top. Amen. O filmu se dá říct, že je dlouhý. Romantický není. Mezi hlavními herci není přitažlivost a to je škoda. Postery jsou zavádějící. James Gandolfini svým výkonem zaujal. Julia = nuda. Celkem = nuda, ale je to optimistický a světlý film, což se počítá. 4.5/10 ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Mno nevím... spíše bych řekla: romantická komedie trochu jinak. Nebo taky sólo pro dva herce a pistoli... Ten film nebyl bůhvíjaký, znám teda lepší... Julia a Brad mi ale do rolí docela sedli, příběh taky docela pěkně běžel. Takový nadprůměrný film, který rozhodně nedosahuje kvalit mých oblíbených filmů, ale na druhé straně film, na který se opravdu dá dívat a nudit se ani nebudete. ()

Hebča 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem od toho nic zvláštního, ale tak trochu jsem počítala s tím, že to bude aspoň příjemná oddechovka pro sobotní večer, která pobaví, i když nenadchne. Ale ono to ani nebylo vtipné! To je pak docela náročné dokoukávat komedii do konce, když se člověk ani nezasměje. Nedejbože, že by to režisér nezamýšlel jako komedii, to by pak byla škoda slov. 26.11.2006 ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Mexičan je hezky natočená bída, kterou způsobuje scénář, který stojí za prd. Nefunguje to skoro vůbec, ani jako komedie, ani jako krimi. Za mě to fungovalo jen v dialozích Robertsové a Gandolfiniho a to je slabá útěcha. Samozřejmě pokud máte rádi Brada Pitta a jeho modré svítící oči tak vás to potěší, fanoušky Hackmana varuju, aby nechodily na svého oblíbeného herce, který je tam hezkých 5 minut. A vlastně celý film nestojí skoro ani za shlédnutí. 30% ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • Julia Roberts se tu seznámila se svým budoucím manželem, kameramanem Danielem Moderem. (Karlos80)
  • V roce 2001 byly natočeny celkem dva filmy, kde si společně zahrál Brad Pitt i Julia Roberts. Kromě filmu Mexičan to byl také snímek Dannyho parťáci (2001). (mentos.)
  • Natáčelo se v Real de Catorce a San Luis Potosi v Mexiku, v Las Vegas v Nevadě a v Los Angeles v Kalifornii. (Terva)

Reklama

Reklama