Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jerry Welbach (Brad Pitt) dostane dvě ultimáta. Šéf gangu chce, aby odjel do Mexika a dovezl vzácnou starou pistoli nazývanou Mexičan, nebo ponese následky. Další podmínku mu dá jeho přítelkyně Samantha (Julia Robertsová), která si nepřeje, aby jeho spojení s gangem dál pokračovalo. Zůstat naživu i přes problémy se svou dívkou je lepší než být mrtvý, a tak se Jerry vydává k hranicím. Najít pistoli je jednoduché, ale dostat ji domů je jiná záležitost. Zbraň totiž údajně nese prokletí, kterému Jerry stále více věří, zvlášť když se Samantha stane rukojmím chladnokrevného zabijáka Leroye (James Gandolfini), jehož si najal Jerryho nervózní boss (Bob Balaban). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Decker 

všechny recenze uživatele

Zbytecne rozvlekle a nudne. Bitt nevyrazny a prehravajici, Robertsova krasna, ale hystericka a Gandolfini jako teplej zabijak je asi stejne presvedcivej jako Arnold coby Krystof Kolumbus. Co se tyce scenare, kdyby nebyl dvouhodinovy a tak nudny a snazici se byt strasne zajimavy a napadity nebylo by to az tak spatne. ()

haWranka

všechny recenze uživatele

Tady jsem asi něco tak úplně nepochopila... Těšila jsem se na dobré herecké výkony, komediální akčňák. A co jsem dostala? Nudu, nudu, uječenou hysterku a nudu. Když jsem zjistila, že by film měl trvat ještě dvacet minut, tak jsem to vzdala. Proto nehodnotím. Nevím, jak to skončí, a upřímně mě to ani nezajímá... ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Vlastne ani poriadne neviem o čom to bolo, nuda ako na letnom výpredaji použitých pneumatík. Chlapík príde do Mexika aby niekoho našiel, sem-tam nejaká mŕtvola alebo problém, do toho pekná Julia Roberts, sem-tam nejaký vtip alebo zaujímavejšia scéna, ktorá aspoň na pol centimetra nadvihne očné viečko... Žiaľ bolo toho málo, mal som čo robiť aby som nezaspal. Podpriemer.30/100 ()

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

Tento film minimálně ani trochu nenudí... Zvláštní charaktery, zajímavé prolnutí ústředního příběhu s událostmi v historii a úžasné herectví obou hlavních hrdinů. Tento film mi sedl skvěle, ale existuje tam něco takového... možná vyumělkovaného, co mě odrazuje od toho, abych dala pět hvězdiček. Když jsem se rozhodla film zhlédnout, říkala jsem si, co to bude za další akční film s Bradem Pittem, že se zkusím podívat, ale moc jsem si od toho neslibovala. A bylo tomu naopak - velice mile mě to překvapilo. Kouzelný film. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Mexičan je hezky natočená bída, kterou způsobuje scénář, který stojí za prd. Nefunguje to skoro vůbec, ani jako komedie, ani jako krimi. Za mě to fungovalo jen v dialozích Robertsové a Gandolfiniho a to je slabá útěcha. Samozřejmě pokud máte rádi Brada Pitta a jeho modré svítící oči tak vás to potěší, fanoušky Hackmana varuju, aby nechodily na svého oblíbeného herce, který je tam hezkých 5 minut. A vlastně celý film nestojí skoro ani za shlédnutí. 30% ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • V roce 2001 byly natočeny celkem dva filmy, kde si společně zahrál Brad Pitt i Julia Roberts. Kromě filmu Mexičan to byl také snímek Dannyho parťáci (2001). (mentos.)
  • Film byl původně zamýšlen jako nezávislý bez jakýchkoliv hereckých hvězd. Když však Julia Roberts a Brad Pitt hledali nějaký projekt, kdy by mohli pracovat spolu, našli tento snímek. A bylo rozhodnuto. (Terva)
  • Julia Roberts se tu seznámila se svým budoucím manželem, kameramanem Danielem Moderem. (Karlos80)

Reklama

Reklama