Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jerry Welbach (Brad Pitt) dostane dvě ultimáta. Šéf gangu chce, aby odjel do Mexika a dovezl vzácnou starou pistoli nazývanou Mexičan, nebo ponese následky. Další podmínku mu dá jeho přítelkyně Samantha (Julia Robertsová), která si nepřeje, aby jeho spojení s gangem dál pokračovalo. Zůstat naživu i přes problémy se svou dívkou je lepší než být mrtvý, a tak se Jerry vydává k hranicím. Najít pistoli je jednoduché, ale dostat ji domů je jiná záležitost. Zbraň totiž údajně nese prokletí, kterému Jerry stále více věří, zvlášť když se Samantha stane rukojmím chladnokrevného zabijáka Leroye (James Gandolfini), jehož si najal Jerryho nervózní boss (Bob Balaban). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (222)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jerry Welbach (Brad Pitt) je takovej dobrák. Jednoho dne se připlete do cesty mafiánskému bossovi Margolesimu - a ten je jeho vinou uvězněn. I z vězení zaměstnává Jerryho drobnými úkoly, kterými má nahradit způsobené potíže. Bohužel Jerrymu nějak nepřeje štěstí (a jeho neurotická přítelkyně Samantha (Julia Roberts)) takže většinou všechno dopadně špatně. Dostává poslední šanci, dovézt z Mexika legendární pistoli, vyrobenou místním šlechticem... Celý film je rozdělen na dvě části - v jedné tramporty Brada Pitta v Mexiku - a v druhé jeho přítelkyně v Las Vegas. Zatímco Pitt se mi vyloženě líbil (móóc pěknej pejsek :) - ta část s Julií a jejím únoscem mě vyloženě nebavila... Škoda - zkrátit to o Julii Roberts, mohlo to být lepší... ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Zbytecne rozvlekle a nudne. Bitt nevyrazny a prehravajici, Robertsova krasna, ale hystericka a Gandolfini jako teplej zabijak je asi stejne presvedcivej jako Arnold coby Krystof Kolumbus. Co se tyce scenare, kdyby nebyl dvouhodinovy a tak nudny a snazici se byt strasne zajimavy a napadity nebylo by to az tak spatne. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný film. Veľmi známe herecké obsadenie Brad Pitt a Julia Roberts, pre mňa bol okrem vždy skvelého Brada najdokonalejší James Gendolfini v úlohe citlivého, homosexuálneho zabijaka Leroya. Podľa mňa fakt veľmi dobrá dobrodružná komédia s opäť výborným Bradom Pittom a celkom aj Juliou Roberts. Aj keď meno režiséra nikomu nič nehovorí, poradil si s touto snímkou veľmi dobre. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl tak dokonale nablýskané nic. Velkolepé obsazení, ušlechtilý vizuál, zajímavý nápad, ale celé to bylo, až na výborného Jamese Gandolfiniho jako Winstona, bez šťávy, bez tempa, bez čehokoli, čím by zaujalo. Přeplácaná uspávací nuda s mizerným scénářem, bezkrevnou režií a podivně nezáživnými, místy otravnými, hereckými výkony. Kdybych měl parafrázovat jeden starý vtípek, řekl bych "Chceš-li poznat co je nuda, pusť si filmového Mexičana." ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že většina hodnocení je k Mexičanovi zbytečně krutá, ale... k tomu "ale" se vrátím až úplně nakonec. Žánrově je tenhle film v každém případě roztodivným mixem komedie, parodie, westernu a dobrodužna, takže jeho rozpětí dosáhne od Indiana Jonese až někam k Limonádovému Joeovi - pochopitelně, aniž by atakoval jejich kvality. Kdo čekal pod dojmem obsazení dua Pitt-Robertsová standardní popcorn, bude asi zaskočen, ale pokud se přistoupí na Mexičanovu hru, může to fungovat. Ba dokonce dobře fungovat, některé scény jsou přímo pozoruhodné: v tomto směru jasně dominuje ta v hotelovém pokoji, kam dorazí Samantha s Lerroyem chvilku po jisté "nešťastné náhodě"... Prostě, mě ten film docela bavil a mám pocit, že většina hodnocení je k Mexičanovi zbytečně krutá, ale... ale na víc než slušné tři hvězdy to nebude. Důvody? Přestřelená stopáž, naprosto zbytečný Hackman a scénář ústící jaksi nenápaditě a zdlouhavě. Ale zas taková hrůza to není. 60 %. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • Film byl původně zamýšlen jako nezávislý bez jakýchkoliv hereckých hvězd. Když však Julia Roberts a Brad Pitt hledali nějaký projekt, kdy by mohli pracovat spolu, našli tento snímek. A bylo rozhodnuto. (Terva)
  • Natáčelo se v Real de Catorce a San Luis Potosi v Mexiku, v Las Vegas v Nevadě a v Los Angeles v Kalifornii. (Terva)
  • V roce 2001 byly natočeny celkem dva filmy, kde si společně zahrál Brad Pitt i Julia Roberts. Kromě filmu Mexičan to byl také snímek Dannyho parťáci (2001). (mentos.)

Reklama

Reklama