Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jerry Welbach (Brad Pitt) dostane dvě ultimáta. Šéf gangu chce, aby odjel do Mexika a dovezl vzácnou starou pistoli nazývanou Mexičan, nebo ponese následky. Další podmínku mu dá jeho přítelkyně Samantha (Julia Robertsová), která si nepřeje, aby jeho spojení s gangem dál pokračovalo. Zůstat naživu i přes problémy se svou dívkou je lepší než být mrtvý, a tak se Jerry vydává k hranicím. Najít pistoli je jednoduché, ale dostat ji domů je jiná záležitost. Zbraň totiž údajně nese prokletí, kterému Jerry stále více věří, zvlášť když se Samantha stane rukojmím chladnokrevného zabijáka Leroye (James Gandolfini), jehož si najal Jerryho nervózní boss (Bob Balaban). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (222)

M1k9 

všechny recenze uživatele

Zlaté období roztomilého Brada Pitta. Brad = Top. Amen. O filmu se dá říct, že je dlouhý. Romantický není. Mezi hlavními herci není přitažlivost a to je škoda. Postery jsou zavádějící. James Gandolfini svým výkonem zaujal. Julia = nuda. Celkem = nuda, ale je to optimistický a světlý film, což se počítá. 4.5/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tady jednoduše někdo spoléhal na to, že má před kamerou dvě z nejzářivějších hvězd (a navrch tři uznávané chlapíky – James Gandolfini, J.K. Simmons, Gene Hackman) a sám sebe s nápady držel zatraceně moc na uzdě. Jinak si to vysvětlit nedokážu. Gore Verbinski pro mě nikdy nebyl žádným režijním talentem, tady se dostal k bizarnímu mixu několika žánrů, ale ukočírovat je nedokázal. Původně mělo jít o menší nezávislý kus, na papíře to ovšem asi celé vypadalo na pořádný biják, jenže to by musel být Verbinski osobitější. On je trouba, ona balancuje na hraně hysterky, děj nestrhne, tvůrcům chybí tah na bránu, mají problém s tempem a ambice se brzy rozmělňují do několika blbých dějových zvratů. Promarněná šance. ()

Reklama

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

Tento film minimálně ani trochu nenudí... Zvláštní charaktery, zajímavé prolnutí ústředního příběhu s událostmi v historii a úžasné herectví obou hlavních hrdinů. Tento film mi sedl skvěle, ale existuje tam něco takového... možná vyumělkovaného, co mě odrazuje od toho, abych dala pět hvězdiček. Když jsem se rozhodla film zhlédnout, říkala jsem si, co to bude za další akční film s Bradem Pittem, že se zkusím podívat, ale moc jsem si od toho neslibovala. A bylo tomu naopak - velice mile mě to překvapilo. Kouzelný film. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Mno nevím... spíše bych řekla: romantická komedie trochu jinak. Nebo taky sólo pro dva herce a pistoli... Ten film nebyl bůhvíjaký, znám teda lepší... Julia a Brad mi ale do rolí docela sedli, příběh taky docela pěkně běžel. Takový nadprůměrný film, který rozhodně nedosahuje kvalit mých oblíbených filmů, ale na druhé straně film, na který se opravdu dá dívat a nudit se ani nebudete. ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že většina hodnocení je k Mexičanovi zbytečně krutá, ale... k tomu "ale" se vrátím až úplně nakonec. Žánrově je tenhle film v každém případě roztodivným mixem komedie, parodie, westernu a dobrodužna, takže jeho rozpětí dosáhne od Indiana Jonese až někam k Limonádovému Joeovi - pochopitelně, aniž by atakoval jejich kvality. Kdo čekal pod dojmem obsazení dua Pitt-Robertsová standardní popcorn, bude asi zaskočen, ale pokud se přistoupí na Mexičanovu hru, může to fungovat. Ba dokonce dobře fungovat, některé scény jsou přímo pozoruhodné: v tomto směru jasně dominuje ta v hotelovém pokoji, kam dorazí Samantha s Lerroyem chvilku po jisté "nešťastné náhodě"... Prostě, mě ten film docela bavil a mám pocit, že většina hodnocení je k Mexičanovi zbytečně krutá, ale... ale na víc než slušné tři hvězdy to nebude. Důvody? Přestřelená stopáž, naprosto zbytečný Hackman a scénář ústící jaksi nenápaditě a zdlouhavě. Ale zas taková hrůza to není. 60 %. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se v Real de Catorce a San Luis Potosi v Mexiku, v Las Vegas v Nevadě a v Los Angeles v Kalifornii. (Terva)
  • V roce 2001 byly natočeny celkem dva filmy, kde si společně zahrál Brad Pitt i Julia Roberts. Kromě filmu Mexičan to byl také snímek Dannyho parťáci (2001). (mentos.)
  • Film byl původně zamýšlen jako nezávislý bez jakýchkoliv hereckých hvězd. Když však Julia Roberts a Brad Pitt hledali nějaký projekt, kdy by mohli pracovat spolu, našli tento snímek. A bylo rozhodnuto. (Terva)

Reklama

Reklama