Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Motel Halali je ideální místo. Na samotě, hluboko v lesích, přesně to správné prostředí pro víkendový kurs doktora Reiniše, určený lidem hledajícím smysl života. Účastníci se dozví něco o tom, jak žít. A také něco o tom, jak přežít. Z hlubokých lesů, vonících jehličím, hnilobou a krví, se totiž vynoří zombie myslivci. A naši hrdinové proti nim stojí sami, bez možnosti záchrany zvenčí, protože se nacházejí na tom nejopuštěnějším, nejodlehlejším místě na Křivoklátsku. Celý film ZDE (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (419)

5150 

všechny recenze uživatele

Takovýto "pokleslý žánr" mám hodně rád, nicméně tenhle film mě docela nudil a vzhledem k té krátké stopáži tedy dost! Místo toho, aby zábavnost přicházela "jen tak mimochodem", je to neskutečně upracované a hrané na efekt. Přesto se několik světlých okamžiků najde - mj. písničkový doprovod, několik povedených hlášek a zombíci "tančící disco". ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Základní premisa Choking Hazardu s sebou dozajista nenese příslib zábavy pro široké intelektuální publikum, což ovšem není věc, kterou bych viděl jako vadu. Odkojen dnes už kultovními splattery Petera Jacksona, očekával jsem nářez ve stylu staré školy, který bude tak špatný, až bude zábavný a pod tunou masivního humoru se ztratí nekvalitní technické provedení a podobné nešvary nízkorozpočtové produkce. Problém filmu Marka Dobeše je však v tomto bodě zásadní – neklade si za cíl být prvoplánově „špatným“ filmem, naopak chce být cool, skvělý a ohromný a to na místech, kde cool skvělý a ohromný být jednoduše nemůže. Pod strojenými křečovitými dialogy se neskrývá příliš humoru, který by měl šanci oslovit i ty zasvěcené, protože je v drtivé většině případů buď špatně podán nebo zkrátka vtipný není. V tom momentě si začnete všímat technických detailů a váš zájem o film se stáčí opačným směrem, než si Dobeš celou dobu tyčil za cíl. Jednotlivé scény občas zafungují, ale ve vztahu k celku jsou zoufale špatně načasovány, zvláštně poskládány a občas až příliš násilně vtlačeny někam, kde nemají co dělat. Pečlivější postprodukce by možná na tomto místě pomohla víc, než by se mohlo zdát. Každopádně, kde to občas skřípne, tam se přiřítí Jan Dolanský, popř. Jaroslav Dušek (který má pár svých dobrých momentů) a z lecčeho Dobeše svou improvizací nebo nějakou tou předepsanou (ale skvěle podanou) hláškou vytáhnou. Nebýt jich, utopil by se v tomto kamarádském zmatku se vší parádou. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nadšenecký projekt Byl Jsem Mladistvým Intelektuálem považuji za jednu pokud ne z nejlepších, tak rozhodně nejoriginálnějších českých komedií. A s nadšením konstatuji, že Choking Hazard by se svému nejstaršímu bratříčkovi v pohodě vyrovnal...kdyby celovečerní film neměl mít taky cosi jako děj:) Ale upřímně - za proslovy jehovistického pornoherce nebo slepého filozofa Dr. Reiniše nebo pro změnu nihilistického Vernera jsem ochotný na tuhle "drobnost" zapomenout a vézt se na vlně hlášek a absurdního českého pojetí zombie horroru od začátku až do konce. A mimochodem, při sledování jsem byl naprosto střízliv;) 80% a nikdy jinak. PS: Ono to tedy trochu vtipné je, protože humor na účet handicapovaných je vtipný takřka vždycky... PS2: POMO jako skriptka ve filmu o filmu je cool:) ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Zombivci ma pobavili. Pekne to čvachtalo, postavy celkom ušli, len scenár sa mohol vykašlať na tie rečičky o zmysle života, boli síce zaujímave, ale ten koniec ich akýkolvek význam úplne pochoval. Supermyslivci boli zaujímaví ale prečo tam boli a čo su zač sa tieš asi nikdy nedozvieme. Takže je to celkom ok popcornová komédia s peknými mľaskavými zvukmi a krvavými mozgami. Stačilo sa pohrat so scenárom a bolo by to aj niečo viac ako zábavka. Rozhovor:"A jakto že se hýbou když sou mrtvý?" "A koho to sere" vo mne vyvolal pocit, že by to mohlo frčat podobným smerom ako napr. ÚSVIT MŔTVYCH (bez zbytočných vysvetlovačiek), ale výraz zombivci my aj tak stále ostáva v hlave... Ale na prvy pokus nie zlé... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Paródia, ktorá sa stala paródiou sama sebe. Občas dobré hlášky, väčšinou trapkovina kde sa sa niekto snaží obohatiť diváka známym aj neznámym. Fanúšikovie majú svoje zombie filmy, v tomto prípade je jasný zámer sa na nich zamerať. Ale je byť pútačom niečoho, čo obohatilo milióny filmových divákov, pričom na druhej strane je len byť prírastkom veľkého žánru. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Členové filmového štábu si sami platili jídlo, ubytování i dopravu. (jenik71)
  • Natáčení probíhalo nedaleko Jesenice u Rakovníka v motelu a jeho okolí u tzv. Jesenické křižovatky. (rakovnik)

Reklama

Reklama