Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní šéf v Kameníkově Pepa Novák má plno starostí. Ráno se marně snaží uspokojit roztouženou manželku Vilmu, na stanici ho čeká otřesený sportovec, kterého znásilnila babka Kropáčková, a v terénu místní podnikatelé, zuřivě pátrající po zázračném modrém pramenu, který povzbuzuje sexuální chutě a potenci. Nedávno vytryskl ze skály na zámku a nyní zase nečekaně zmizel. Pramen totiž v tuto chvíli vyvěrá ze zdi domku babky Kropáčkové, která ho stáčí do lahví. Ředitel školy představí podřízeným nového tělocvikáře Marka, který se okamžitě stane středem zájmu kolegyň. K jejich zklamání však chodí s lékařkou na místní psychiatrii, která má plné ruce práce, protože se musí postarat o znásilněné muže. Nejhorší je, že obětí přibývá a mezi nimi jsou i Pepovi podřízení, kteří měli za úkol přivést Kropáčkovou k výslechu. Když podnikatelé zjistí, kam zmizel zázračný pramen, pokusí se přimět babku, aby jim domek prodala. Jenže věci nejsou tak prosté, jak se zdají. (TV Nova)

(více)

Recenze (638)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Nejde mi o “ohrané vtipy, které každý zná” (tolik let ještě nemám) nebo jejich vtipnost/nevtipnost (vtipné jsou samy o sobě), ale o tu premisu a polohy skvělého vtipu hned vedle absolutně nevtipného výtlemu nebo poznámky. Taky má tato série tendenci cutnout scénu v nejnevhodnější dobu, už si moc nepamatuju kde přesně. Když Genzer působí jako jeden z vtipnějších výkonů, je IMO problém. Kdyby ten Troška dal scénář pod režii někoho jiného a schopného alespoň před obdobím vlastní demence dané osoby (ovšem jak se Zdenda do ostatních navážel, asi je ta pravděpodobnost na cifrách teploty plynného povrchu Neptunu), kdo by vtipy ukázal vizuálně, možná by z toho mohla být prča, která by byla rozporuplná u diváků, ale snad i vtipná. Tak jako tak je ten pseudoděj (ano, opravdu narozdíl od minula nějaký děj!) s nadrženou bábou tak zmagořilý, že tento díl poslat tak nízko nemůžu. V mladém věku se to může zdát vtipné (kromě trojky, ta je fakt nejvíc postavená na palici z novodobých českých filmů), poté už jen čistá křeč. Gah ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Kdybych to měl brát vážně, ze všech tří dílů je dvojka složená z nejlepších (ale taky nejprovařenějších) vtipů. Co ji činí úchvatnou je, že nemá absolutně nic jiného. Troška nejenže zcela resignoval na děj (což je samozřejmě zcela v duchu postmoderní kynematografyje a je to záslužný umělecký experiment), ale i na jakékoliv herecké výkony a logiku i v rámci jednotlivých scén. Kameňák - a to, jak teď mohu s čistým svědomím říci, platí pro celou sérii, - nesplní vůbec žádná divácká očekávání. Čímž se komedie, jejíž hodnotící zařazení se pohybuje někde mimo hranice latinské abecedy, posouvá k hranicím experimentu. Troškův výtvor už není žumpou, ale nepochopeným art experimentem, trošku ve stylu starého Eda Wooda. Proto mu nemohu nedat nejvyšší hodnocení. P. S. Nemůžeme za tak příšernou kvalitu filmu tak nějak kolektivně? Je složen z českých vtipů, které vytvářel český národ. Pokud jsou ty vtipy dementní, nesvědčí to ani tak o impotenci Troškově, ale o impotenci národní. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Žádné velké zlepšení se oproti jedničce nekoná, ale pobavil jsem se v rámci možností. Troška vědom si toho, že jednička měla řadu chyb, tentokrát řádně přitlačil na pilu trapnosti. A tenhle díl je daleko odvázanější. Troška v něm semele naprosto vše a přidá i nové postavy, jako je neobvykle nadržená babka, a nebojí se zariskovat, když obsazuje Helenu Vondráčkovou nebo Martina Maxu. Vtipů je hodně, ale jsou většinou rozdílné kvality. Troška přidává dějovou linku a celkem vtipné představení pokračuje i v druhém poločase. 40% ()

anais odpad!

všechny recenze uživatele

Špatné herecké výkony, kýčovité prostory a křečovitý humor. Někdy se člověk zasměje, ale ne proto, že by se Troškovi po dlouhé době podařilo natočit dobrý film, ale z toho důvodu, že do scénáře vložil povedený vtip. Tento moment se stal, pokud si pamatuji, za celou dobu trvání asi třikrát. Sice je to k nevíře, ale tento díl je ještě horší než první. Paradoxní na tom je, že na prvním díle mi vadil „příběh“ složený z vtipů, tady mi vadí jejich absence. Mezi jednotlivými „vtipy“ jsou hluchá místa, která jsou bezradně vyplněna vyšetřováním znásilnění kameňákovských mužů nějakou starou paní. Snaha o plynulé vyprávění je naprosto marná. Mnoho „vtipů“ spočívá v tom, že postava na plátně řekne slovo jako „prdel“, což by asi mělo k zasmání stačit (třeba Růžičkové vtip o zelenině v prdeli je ukázková trapnost, které si v Kameňáku užijete dost a dost). Někde jsem četl Troškovo prohlášení, že Kameňáky jsou svým způsobem kritika dnešní společnosti nebo co Pokud to tak skutečně zamýšlel, potom je Kameňák krutým odkrytím podstaty našich každodenních životů – vedeme mezi sebou nesmyslné dialogy, mluvíme sprostě a považujeme to za kdovíjak inteligentní, ženeme se za penězi a sexuálním ukojením Jelikož se toto o dnešní společnosti dá opravdu říci, Troška by zasloužil Oscara za nejlepší zahraniční film. Ale jako podezřívavý divák mu nevěřím jeho šlechetné úmysly, a za jeho snahu vydělat co nejvíc na šíření opravdu hloupých filmů mu vzkazuji: „Strč si Kameňáky do prdele!“ Odpověď: „Ale jak, když už tam mám ty citrony za 80 korun?“ Hahahahahahahaha..ha. ()

GILLWANDER odpad!

všechny recenze uživatele

Už v predchádzajúcom komentári k prvému extra odpornému Kameňáku som spomenul, že talizman na ochranu pred filmami Zdenka Hroznošku mám svätý krížik, ktorý môžem nosiť aj na krku a v noci dokonca aj svieti, keďže je z fosforu a fotku Ježiša Krista, ktorá ma ochráni pred hocičim. Dvojka Kameňáku je o čosi horšia a to je už milé dámy a páni čo povedať! Nebudem tu menovať ďalšie antisuperlatíva ako sú napríklad: odporné, nechutné, úbohé atď.. Však poznáte...Jedna veta stačí. Zdeněk Hroznoška je kráľ českých najmenej vtipných filmov. Fofrem som musel s pod posteli vyberať fotku Ježiška a krížik, ktorý som si rázom nasadil na krk. Po chvíli mi bolo už lepšie...0% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (21)

  • Učitelka (Dana Morávková) jezdí autem Opel Agila (modrá). Primář Líbal (Marek Vašut) má tmavě modrý Opel Signum. Kohn (Josef Laufer) černý Opel Omega Caravan. Lékařka (Helena Vondráčková) zelený Opel Astra G. Auto, které srazí ženu, která jde z nákupu je Opel Corsa, v pozadí stojí zelený Opel Agila. Měřiči, kterým přes pásku přejede auto (7:11) je stejná zelená Corsa (GemoGemo)
  • Policie České Republiky ve filmu používá zbraně Sig Sauer P226 nebo Beretta M92f. Ve skutečnosti ale české bezpečnostní složky používají pouze CZ 75. (dc125)
  • Ve scéně, kdy Pepa (Václav Vydra) říká Vilmě (Jana Paulová), že má "zadek jako kombajn", běží v televizi další režisérův film Andělská tvář (2001). (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama