Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nočními ulicemi Moskvy se řítí černé BMW ujíždějící pronásledovatelům. Řetězec osudových událostí, končící střelbou, postavil čtyři přátele mimo zákon. V životě bez pravidel pro ně není cesty zpět a černý bavorák – silný a spolehlivý vůz, jenž se jim stal domovem, hrdiny odváží daleko od Moskvy, do nelítostného vyhnanství ruských nekonečných dálav… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

zdenotvor 

všechny recenze uživatele

Skvelý film z drsného Ruského,gansterského prostredia ktorý ma hneď od začiatku posadil na sedačku a až do konca filmu som sa neskutočne bavil,nenudil som sa ani minutu.Krásny bavorák,super herci, Ruský vidiek,naháňačky na autách,občas nejaká tá streľa a perfektné vyvrcholenie.Toto všetko dopĺňala veľmi dobre zvolená hudba.Hodnotím opäť dosť subjektívne,pretože film na mňa strašne zapôsobil a zanechal vo mne skvelý dojem. Vždy si ho rád pozriem znovu,takže pre mňa 5* ()

Móó 

všechny recenze uživatele

Film, který mi dovolil nahlédnout do ruské společnosti (za hranicemi zákona). Jsem ráda, že tento film byl v ruské režii a ne v rukou Američanů. Věřím, že by totiž vše dopadlo jinak. Objevil by se hrdina, který by všechny zachránil a byla by z toho klasická americká akční blbost, jak to občas bývá. Určitě to stojí za zhlédnutí. S přihlédnutím na to, že jde stále o film, umím si představit děj jako reálný. 78% ()

Reklama

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Překvapivě svižné gangsterské béčko ve stylu v Číně jedí psy či Blikajících světel s lehkou příchutí ruského venkova, jak by ho asi viděl Guy Ritchie. Spousta originálních nápadů (náhledy do budoucnosti postav, hrátky se zvukem), dobře sladění herci, ucházející černý humor a nespočet bizarních nástrah, které tuhle našlapanou road-movie komplikují. 70%. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

To, že se mi líbí nějaké auto ještě naznamená, že o něm musím točit film. Bohužel, tady se někomu líbilo BMW a tak vzniknul film Bavorák. Jedná se vskutku o mrazivý snímek a bude vám u něj zima. nebude to však kvůli akci ani kvůli napětí, ale kvůli ruské zimě ve které se děj odehrává. Z filmařského hlediska je film o ničem. Dialogy tupé, herci přehrávají a někdy mi unikal i způsob skládání dějové linky. Jediné co snad může zaujmout je ten pohled na současné Rusko. Uvědomíte si, že tam by jste opravdu žít nechtěli. ta neskutečná bída a zaostalost mohutně kompenzovaná chlastáním a zlodějnou, to je opravdový ráj na zemi a poslal bych tam všechny naše komanče na exkurzi bez jízdenky zpět. Takže jako taková sonda to možná nějaký efekt a smysl má, ale jako gangsterka a akční? Pche. Ani náhodou. Dávám dvojdolar a ani ň navíc. * * ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Gangsterská road movie >pa Russki< ...Sice nikterak zvláště filmařsky objevné, leč velmi(!) poctivě natočené krimidrama s hrstkou působivých scén, z nichž ta s >umírajícím< bavorákem zcela na konec je prostě skvělá. Drsný a syrově natočený film o čtyřech poněkud ne příliš důvtipných, druhořadých mladých gangsterech, těch typických kamarádech přes všivárny, chlast a holky, kteří nechtěně zapletou se do vraždy >kágébáka< a pak už je čeká jen hořký útěk v ukradeném BMW >pjeťorce< napříč širou Rusí, cesta vsříc zaslouženému neradostnému osudu. Symbolická černá rakev v podobě vytouženého auťáku na cestě do pekel... Tři a půl hvězdičky za film - a za těch několik scén a skvělou hudbu zaokrouhleně nahoru... Samozřejmě nutno vidět v původním znění s titulky! ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama