Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nočními ulicemi Moskvy se řítí černé BMW ujíždějící pronásledovatelům. Řetězec osudových událostí, končící střelbou, postavil čtyři přátele mimo zákon. V životě bez pravidel pro ně není cesty zpět a černý bavorák – silný a spolehlivý vůz, jenž se jim stal domovem, hrdiny odváží daleko od Moskvy, do nelítostného vyhnanství ruských nekonečných dálav… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

Barybal 

všechny recenze uživatele

Jedná se o velice zajímavou sondu do dnešního Ruska, jeho metropole a jejích obyvatel, hlavní hrdinové nejsou kdovíjak sympatičtí, ale děj nás vtáhne a člověk jen nevěřícně zírá, co se to na tom plátně děje. Být tam o něco více mrtvol a střílení, bylo by to příliš „americké“, být to o něco drsnější, bylo by to nevěrohodné, každopádně tento snímek je poměrně vyvážený a děj ubíhá stejně rychle, jako dálnice pod koly sedmičkového BMW. Určitě je to zajímavý snímek, který nám ukáže, jak se probít v dnešním Rusku, ukáže, že není dobré v opilosti chtít vylovit peníze z hromady dřeva, nebo, že „psí máma“ je neocenitelnou bytostí v takových končinách, nebo že člověk má občas poslechnout ženský instinkt. Mohu tento film doporučit všem, kterým nevadí ve filmu sprostší výrazy a trocha skutečné surové reality, nečekejte ani potoky krve, ani „lidového“ hrdinu, který zachrání vše a všechny. Tento film bych určitě nepřirovnával k žádnému jinému snímku, ačkoliv by to svádělo, ale Bavorák je film, který stojí sám o sobě a nesnaží se přikrášlovat svět. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

To, že se mi líbí nějaké auto ještě naznamená, že o něm musím točit film. Bohužel, tady se někomu líbilo BMW a tak vzniknul film Bavorák. Jedná se vskutku o mrazivý snímek a bude vám u něj zima. nebude to však kvůli akci ani kvůli napětí, ale kvůli ruské zimě ve které se děj odehrává. Z filmařského hlediska je film o ničem. Dialogy tupé, herci přehrávají a někdy mi unikal i způsob skládání dějové linky. Jediné co snad může zaujmout je ten pohled na současné Rusko. Uvědomíte si, že tam by jste opravdu žít nechtěli. ta neskutečná bída a zaostalost mohutně kompenzovaná chlastáním a zlodějnou, to je opravdový ráj na zemi a poslal bych tam všechny naše komanče na exkurzi bez jízdenky zpět. Takže jako taková sonda to možná nějaký efekt a smysl má, ale jako gangsterka a akční? Pche. Ani náhodou. Dávám dvojdolar a ani ň navíc. * * ()

Reklama

FAxPR 

všechny recenze uživatele

neměl jsem s timhle filmem problém. ruské filmy moc neznám, tak se na ně vždyycky rád podívám. a tohle bylo tak lehké jako to šlo. lehce vulgární humor postav, lehce předvídatelný konec a lehce stravitelné. to vyzvánění mi vadilo. poslední scéná pana BMW nebyla, tak špatná, ale trochu přetáhla do "tohle bude arty". pravda šlo to trochu osekat. a postavy jsou dost papírové :/ ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Ruská gangsterka na klasické téma; "sere se co může a bude už jen hůř!" Zima z ní jde tak strašná, že vás po ní zahřje jen ta kořalka ze zavařovačky. Vizuál je moc hezký, kluci jsou taky sympatický šmejdi a Rusko je herec jak z partesu. Škoda, že na 110 minut a množství "dobrodružství" a zvratů se ten film tak nějak táhne. 4 z Moskvy a bavorák jsou na výletě po venkově, není to nic geniálního, ale na boršč jsem potom chuť dostal... 70% ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Gangsterská road movie >pa Russki< ...Sice nikterak zvláště filmařsky objevné, leč velmi(!) poctivě natočené krimidrama s hrstkou působivých scén, z nichž ta s >umírajícím< bavorákem zcela na konec je prostě skvělá. Drsný a syrově natočený film o čtyřech poněkud ne příliš důvtipných, druhořadých mladých gangsterech, těch typických kamarádech přes všivárny, chlast a holky, kteří nechtěně zapletou se do vraždy >kágébáka< a pak už je čeká jen hořký útěk v ukradeném BMW >pjeťorce< napříč širou Rusí, cesta vsříc zaslouženému neradostnému osudu. Symbolická černá rakev v podobě vytouženého auťáku na cestě do pekel... Tři a půl hvězdičky za film - a za těch několik scén a skvělou hudbu zaokrouhleně nahoru... Samozřejmě nutno vidět v původním znění s titulky! ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama