Reklama

Reklama

Scott Thomas je dobrý student a hodný kluk, který právě dokončil střední školu a chystá se na medicínu. Jenže jeho přítelkyně mu dá kopačky hned po maturitě, a když se s tím Scott svěří Mikovi, svému „dopisovacímu“ kamarádovi z Německa, k jeho překvapení mu Mike začne dělat návrhy. Scotta to rozčílí a s Mikem přeruší veškerý kontakt. Jenže pak zjistí, že Mike je ve skutečnosti Mieke a pravděpodobně je to dívka jeho snů. S kamarádem Cooperem se proto vydává na bláznivou cestu Evropou za svou pravou láskou. (Viacom)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (855)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Samotný námět mě zaujal a i úvod filmu ve mně vzbudil dojem, že by mi tato podívaná mohla sednout. S přibývajícím časem mi ovšem začal vadit pitomý a jednoduchý humor a jediným potěšením tak zůstaly záběry Evropy a ústřední myšlenka - cesta za Mike. Potěšila však také hudba a čeští herci a sem tam nějaký ten vtípek. S tou Bratislavou to tvůrci trochu přehnali (ačkoliv to byl jistě záměr a snaha ukázat na představy Američanů o východní Evropě), jelikož se domnívám, že velká řada amerických diváků tomu opravdu uvěřila. Výsledný dojem z této lehce podprůměrné komedie nepřesahuje 2*. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Je tu kopec odhalených vnad žien, humor si neberie servítku a výsledkom je hrubozrná, politicky nekorektná komédia, akú by dnes bolo ťažké nakrútiť. Výsledok ale bohvieako vtipný nie je a tú lacnotu vidieť všade (komplet Európa bola nakrútená v Prahe). Najlepšia pasáž je určite Bratislava, Matt Damon prekvapil a Michelle Trachtenberg je tu strašne rozkošná. 5/10 ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tohle ušlo. Film splnil svůj účel komedie. Příběh je zde sice velmi jedoduchý a nedává často moc smysl, ale několikrát jsem se zde zasmál. Navíc jsem zde byl několikrát překvapen zda to není český herec a ejhle. Ona tu doopravdy hrála spousta Čechů a Slováků. Dalším překvapením byl Matt Damon, kterého jsem tu tedy fakt nepoznal a musel jsem si vygooglit kde teda byl. ,,Scotty doesn´t know" ()

2Pac odpad!

všechny recenze uživatele

...huste...taku facku v podobe zobrazenia Bratislavy, ako nejakej ukrajinskej dediny som necakal ani od Amikov. O to viac boli, ked som si vsimol, ze na Eurotripe sa podielali aj Cesi. Slovensko muselo tvorcom riadne lezat v zaludku. To uz aspon mohli dat na zaciatok aspon nasu vlajku, a nie rusku. Splachujem tento film do odpadu, tak ako film splachol Slovensko. ()

choze 

všechny recenze uživatele

EUROTRIP jsem si vychutnal o to víc, že jsem si ho dal v dvojprogramu s jiným americkým průvodcem po Evropě a sice HOSTELEM. A to vám povídám, že po těchto dvou filmech mě na Slovensko nikdo nedostane, možná i uvážím, že se odstěhuju z Česka, abych nebyl tak blízko. Každopádně jde o jednu z nejvtipnějších teenagerovských komedií a je docela smutné, že amíci natočili lepší evropskou teenagerovskou komedii než kterákoliv evropská země (výjimkou budiž srovnatelní SNOWBOARĎÁCI). Herci v hlavních rolích byli sice typově dost nevýrazní (hlavní hrdina vypadá jako mladší brácha Freddie Prinze Jr.) a žádný nový Jason Biggs nebo Sean Williams Scott se mezi nimi nenašel, ale vynahradili to herci ve vedlejších rolích, hlavně britský hooligan Vinnie Jones a slovenský číšník Miroslav Táborský. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (32)

  • Když na večírku Donny (Matt Damon) zpívá "Scotty Doesn't Know", pozve si na pódium Fionu (Kristin Kreuk) a ta si svlékne mikinu. Po chvíli už ji ale zase má na sobě... asi proto, aby si ji mohla znova sundat. (villon17)
  • Při odletu hlavní partičky z Ameriky je na letišti možné zahlédnout českou poštovní schránku. (cze.Oi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno