Reklama

Reklama

Slovácko sa nesúdí

(seriál)
Československo, (1975–1984), 7 h 9 min (Minutáž: 31–43 min)

Režie:

Petr Tuček

Předloha:

Zdeněk Galuška (kniha)

Hrají:

Jozef Kroner, Oldřich Velen, Stanislav Hájek, Ilja Prachař, Oldřich Vykypěl, Jiří Lábus, Vlasta Peterková, Pavla Severinová, Josef Somr, Zdeněk Kryzánek (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Museli by ste hľadať poriadne dlho a prejsť nejednu dedinu, či mestečko, aby ste našli takých, ktorí by sa im aspoň trochu mohli rovnať. Pagáč a Klásek sú jednoducho príliš svojrázni muži na to, aby ste ich stretli iba tak. Týchto dvoch už sotva môže niečo prekvapiť. Azda len strata zmyslu pre humor, ktorým vyriešia každý problém. Bez akéhokoľvek zaváhania... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

tron odpad!

všechny recenze uživatele

Otrasné. Vždy, keď vidím tento brutálne nevtipný seriál v televízii, vyskakuje mi na celom tele zakrvavená husia koža a vo vrecku sa mi samovoľne otvára vyskakovačka. Scenáre zúfalo nehumorné, fakt som len čučal na televízor, že čo to preboha odo mňa tvorcovia chcú, smiať sa takým úboho nevtipným scénkam a nápadom. Toto ozaj niekoho úprimne baví??? Miestami som len v nemom úžase vytriešťal oči. WTF dosahuje vysoký nadpriemer. Hrozivú korunku tomu definitívne nasadzuje hrozne zlá ústredná dvojka postáv, ktoré sú skrz naskrz zlé, klebetné, zákerné a odporné. Jozef Kroner to našťastie s dedinskou tematikou nevzdal a už o rok neskôr si zahral vo fenomenálnom Svákovi Raganovi. ()

waxtrax 

všechny recenze uživatele

Zvláštní pozornost na tomto seriálu si zaslouží šestý díl s názvem Medicína. Zde totiž jednu z hlavních rolí, roli zlé a pomlouvačné tetky Peléščeny, ztvárnila neblaze proslulá Světla Amortová. Symbiózu povah této herečky a její postavy dokázali tvůrcové nejen ztvárnit v ději samotném, ale i v závěrečném monologu Jozefa Kronera: "Těžko sa léčí ludé, kteří pro zlé řeči žijů. Protože zlá povaha obyčajně roste ze závisti. A zlostné srdce sa daleko hůře léčí, než nemocný břuch." Lépe snad osobní profil a osud Světly Amortové vystihnout nelze. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jozef Króner ako strýc Pagáč a Oldřich Velen ako Jura Klásek. Dve nezabudnuteľné postavičky. Dvaja dedinskí chytráci, čo sa do všetkého starajú a všetko vždy vyriešia. Dvanásť dielny seriál "Slovácko sa nesúdi" je originálny svojou silne folklórnou moravsko slováckou charizmou. Špecifický televízny projekt, ktorý natočil v rokoch 1975 až 1984 režisér Petr Tuček. Nikdy ma to nijak zvlášť neoslovilo. Na mňa tam toho folklóru a prostého ľudového humoru bolo až nad únosnú mieru. ** ()

machnum 

všechny recenze uživatele

Humorné zpracování někdy až neuvěřitelných historek strýčka Pagáča, který je zde hlavní postavou a vypravěčem. Ani v jednom díle nechybí špetka humoru a fištrónu, kterým strýc Pagáč a jeho věrný kamarád Jura Klásek oplývají. Seriál mě chytil za srdce hned prvním dílem. A to nejen kouzelným nářečím, které je dnes slyšet v kraji malebného Slovácka už jen velice zřídka, ale stejně tak lidovými písněmi a prostředím jedné Slovácké vsi za vlády Habsburků. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Kožuchy a pohodička na pomezí momentky z moravského života a divadelní stylizace s půvabnou ♫ hudbou a barvotiskovými stylizacemi předělů. Z mého pohledu vysoko převyšuje myjavského příbuzného Sváko Ragana s týmž Kronerem. Silný komediální standard 70.let (1. 6-dílná řada za účasti J.Dietla) a jeden z vrcholů P.Tučka. Kamera: Jiří Kolín ()

Galerie (8)

Zajímavosti (14)

  • Poprvé můžeme vidět před kamerou herce Oldřicha Navrátila. (M.B)
  • Seriál se natáčel v několikách vesnicích, například v Hluku, Petrově, Pavlově, Svatobořicích-Mistříně, Vlčnově, Veletinách, Vacenovicích, Ostrožské Lhotě a Hradčovicích (konkrétně scény z hospody). (M.B)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama