Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Wally je drzý, hlučný a slepý. Dave je naopak tichý, má uhlazené vystupování a je hluchý. Přímo před jejich očima dojde k vraždě. Wally a Dave jsou jedinými svědky. Přestože Wally nic neviděl a Dave nic neslyšel, je o ně náhle velký zájem. Oběma se podaří převézt nejen zločince, ale také celou policii New Yorku. Možná nemají rozum, ale rozhodně to nejsou žádní hlupáci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

"Nevidím zlo, neslyším zlo." Ideální heslo pro kteréhokoli z našich korytářů do příštích voleb. Takového bych snad i volil, protože by aspoň nekecal. Jinak u filmu jsem se pobavil ještě líp než při svornosti tří sociálních mušketýrů v duchu hesla "jeden na všechny, všichni na jednoho" ohledně problematiky tajných schůzek s prezidentem, což je pro Arthura Hillera poklona až k zemi, protože takovou prču jen tak něco nepřekoná. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tento film ve mně zanechal dva jasně definované pocity. Gene Wilder mi připomněl dobu, kdy jsem na něj koukal v Žhavých sedlech a užíval si ten film klidně i na po páté. No a pak mi připomněl Laurela a Hardyho. Jen s tím rozdílem, že tu jsou úplně jiní herci, kde jeden hraje slepého a druhý hluchého. Moc fajnová groteska se solidně sprostým českým dabingem ze staré školy, což kvituji. ()

Reklama

Margerie 

všechny recenze uživatele

Já jsem se teda opravdu bavila. Jestli máte chuť na komedii, která se nesnoubí s žádným dramatem, pak jste kápli na to pravé. Klišé v podobě námětu hluchý a slepý vůbec nevadí, ba právě naopak, už samo o sobě působí v tomhle filmu mile a úsměvně. Pryor a Wilder jsou skvělá herecká dvojka a jejich výkony táhnou celý film. 70% ()

nameadel 

všechny recenze uživatele

Paradoxně jeden z nejvíc odpovídajících filmu s neslyšícím (ohluchlým), co jsem doposud viděla. Jednotlivé gagy ve filmu skvěle fungují a opravdu baví. Dějová linka je oproti tomu bohužel naprosto nijaká a pro mě nezajímavá. Ovšem má to všechno své kouzlo. Vidět film dřív, asi by to pro mě byla srdcovka, teď mi z toho zůstávají jen ty vtipy. Gene Wilder je bůh. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Potenciál vďaka dvom výborným komikom a námetu bol veľký, lenže z prevedenia mám pocit, že režisér bol hluchý a kameraman slepý. Film si len tak mimochodom plynie, hlášky a komické situácie stále neprichádzajú a celé sa to doplazí do tuctového predvídateľného konca. To by nám ale nemalo vadiť, ak by sme sa mali čomu počas filmu smiať. Problémy v komunikácii hlavných postáv mi už po pol hodine začali poriadne liezť na nervy a tajne som dúfal, že film zachráni aspoň milostná scéna so ženou s najkrajšími nohami, aké kedy Dave videl. Lenže ten blbec dal prednosť spravodlivosti, ktorá sa nakoniec neukáže ako slepá. Takže ďalší z kultových filmov mojej predpubertálnej mladosti, ktorý stratil všetko svoje kúzlo. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Natáčalo sa v New Yorku a New Jersey od septembra do decembra 1988. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama