Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Wally je drzý, hlučný a slepý. Dave je naopak tichý, má uhlazené vystupování a je hluchý. Přímo před jejich očima dojde k vraždě. Wally a Dave jsou jedinými svědky. Přestože Wally nic neviděl a Dave nic neslyšel, je o ně náhle velký zájem. Oběma se podaří převézt nejen zločince, ale také celou policii New Yorku. Možná nemají rozum, ale rozhodně to nejsou žádní hlupáci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Slabší místa tam sice byla, ale neotrávila mě - bral jsem je jako takové nádechy mezi k popukání vtipnými scénami. Kromě fotografování na policejní stanici jsem se mohl zbláznit třeba když Gene Wilder "v tichosti" pronikal do skleníku, to se opravdu musí vidět. V neposlední řadě se mi líbilo, že si film nedělal legraci z nevidomých ani z neslyšících, ale že zároveň ani nebyl přespříliš opatrný - zkrátka znal správnou míru. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Z pozdního dětství/rané puberty si matně pamatuju plakáty do kina a pak popisky z nočního televizního programu. Teď, po dvou desetiletích, jsem se rozhodl konečně podívat na tuto klasiku americké komediální tvorby. A uviděl jsem zlo a uslyšel jsem zlo. 100 minut promrhaných na stupidní zápletku, křečovité herecké výkony a žalostně nevtipné gagy. Ani jednou jsem se neusmál, stokrát jsem za to proklínal tvůrce i mé blbé sentimentální nápady. Ruce pryč. ()

Reklama

Spock 

všechny recenze uživatele

Ze začátku sympatická komedie o tom, jak se dají dohromady dva chlápci, kteří nejsou úplně normální, jeden je slepý a druhý hluchý, ale dohromady jsou skvělá dvojka. Čekal jsem zajímavou zábavu, protože téma bylo opravdu dost originální, ale chyba lávky, dostal jsem na můj vkus podprůměrnou zábavu pouze s několika světlými momenty, které však nedokážou celý film vyzvednout alespoň na průměrnou rovinu. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

"Nevidím zlo, neslyším zlo." Ideální heslo pro kteréhokoli z našich korytářů do příštích voleb. Takového bych snad i volil, protože by aspoň nekecal. Jinak u filmu jsem se pobavil ještě líp než při svornosti tří sociálních mušketýrů v duchu hesla "jeden na všechny, všichni na jednoho" ohledně problematiky tajných schůzek s prezidentem, což je pro Arthura Hillera poklona až k zemi, protože takovou prču jen tak něco nepřekoná. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Richard Pryor a Gene Wilder se stávají svědky vraždy. Jeden ji neviděl, druhý ji neslyšel. Ale společně mají ambice na to, aby případ vyřešili, i když jim jdou po krku zločinci, policie a vlastně jdou po krku tak trochu i jeden druhému. Přesto je to snímek o krásném přátelství a spolupráci. Jeden bez druhého není nic, společně jsou však silnou dvojkou. Oba hlavní protagonisté jsou neskutečně vtipní tahouni a těžko si tento snímek představit bez nich. Výborná komedie. [KVIFF 2018] ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • V rámci prípravy na svoju úlohu navštevoval Richard Pryor (Wally) Braillov inštitút v Los Angeles, kde sa učil "palicovú techniku" (správny spôsob ako používať bielu palicu pre nevidiacich) a taktiež pozoroval nevidiacich študentov, aby odsledoval ich pohyby a návyky. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama