Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší kamarádky Alice Maranová a Darlene Davisová chtějí oslavit ukončení střední školy výletem na Havaj. Na poslední chvíli se rozhodnou pro Thajsko, rodičům o tom ale neřeknou. V Thajsku se ubytují v laciném hotýlku. Chtějí si užít, a proto navštíví luxusní hotelový bazén, kde předstírají, že v hotelu bydlí. Před prozrazením je zachrání počítačový expert Nick Parks. Obě dívky o něj začnou jevit zájem. Parks je obě pozve na výlet do Hongkongu a zaplatí jim letenky. Na letišti je zastaví celníci, kteří najdou v jejich batohu šest kilogramů heroinu. Alice a Darlene jsou zatčeny a odsouzeny na třicet tři let vězení… Spoluvězenkyně jim poradí, aby se spojily s americkým právníkem Hankem Greenem, který žije v Thajsku. Greene, který má rád peníze, se rozhodne je při odvolání obhajovat a žádá Darlenina otce o patnáct tisíc dolarů. Ten chce, aby obhajoval jen Darlene, Greene ale odmítne. Se svou thajskou ženou Yon zjistí, že se policie nesnažila zjistit, kdo letenky zakoupil. Při odvolacím řízení Greene sice předloží výmluvné důkazy, ale u soudu prohraje. Alice se pokusí z vězení utéct, ale útěk se nezdaří. Yon mezitím vypátrá, že do letadla nastoupilo dalších několik žen, kterým byly letenky placeny stejnou kreditní kartou jako Alici a Darlene. To znamená, že letadlem letěly další kurýrky, což ve spisu není. Grenne s Yon zjistí, že Nick Parks na převoz heroinu vyhledával naivní mladé dívky. Dozví se také, že o tom, že Alice s Darlene vezou heroin, informoval celníky anonym. Obětoval je, aby mohly ostatní kurýrky projít. Darlene se mezitím ve vězení rozkmotří s Alicí, když zjistí, že i ona si s Parksem něco začala. Jejich přátelství visí na vlásku… (TV Prima)

(více)

Recenze (137)

jirijo 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný film o pohodové dovolené dvou Američanek v Thajsku, která se změnila ve velmi hmatatelné peklo zdejšího vězení poté, co byly zatčeny za pašování drog. Film neplýtvá přehnaným sentimentem, sází na střídmost a rozhodně netlačí na pilu nějakými brutálními scénami. Potěší slušné herecké výkony. Claire Danes (Terminátor 3, Hvězdný prach) je jako protřelejší Alice přesvědčivá, Kate Beckinsale (Underworld, Van Helsing) její zoufalství uvěříte a zkušený právník Bill Pullman (Samotář v Seatllu, Zatímco jsi spal) bojoval až konce. Který překvapí, jelikož 100% happy end se tentokrát nekoná. Zkušený rutinér Jonathan Kaplan (Znásilnění, Pistolnice) vysekl velmi dobré drama, které Vás od návštěvy Thajska neodradí, ale určitě si tam budete dávat pozor na to, co máte ve vlastním baťohu :-) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Téměř bez šance na mě zaprvé bohužel zapůsobilo velmi chladným dojmem a zatím co u většiny jiných filmů odsuzuji přespřílišné tlačení na pilu,zde naopak,jako by pozapoměli autoři vůbec nějaké emoce dát najevo.Druhý problém pak vidím až v moc velké uhlazenosti jak samostného děje,tak zobrazení vězení,tak chování většiny přítomných,jakoby všem bylo jaksi jedno,co se vlastně stalo a to včetně obouch studentek(Danes ani Beckinsale navíc nebyli ve svých rolích příliš přesvědčivé),všichni působí unyle,lhostejně,nevýrazně.A třetí zádrhel je pak závěr filmu,který je v mých očích trapný a já mu ani trochu neuvěřil.Lidská oběť je sice krásná věc,ale já jsem prostě na takovéto "velké činy" příliš velkým pesimistou.Téměř bez šance je zkrátka takovou až moc lehce načrtnutou skicou vážného dramatu,které se ale prostě nekoná. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Výnimočne sa môj komentár nebude týkať filmovej stránky, ale príbehov v Brokedown Palace a v Midnight Expres. V tomto filme ide o dve mladé neskúsené Američanky, ktoré si neuvedomili nebezpečenstvá číhajúce na ne v Thajsku, boli podvedené profesionálom a skončili na dlhé roky v miestnom väzení s takmer nulovou šancou na prepustenie. Dostal od hodnotiteľov 69 %. V Polnočnom exprese ide o mladíka, ktorý si chcel vylepšiť svoju finančnú situáciu tým, že vedome pašoval dve kilá hašiša a tiež sa dostal do väzenia. Film farbisto vykresľuje, ako chudákovi tí hnusní Tureckí väznitelia ubližovali, ale pretože to bol správny filmový hrdina, podarilo sa mu utiecť. Film má hodnotenie 86 %! To je už mimo môjho chápania. Aj tri hviezdičky, ktoré som dal obom filmom mi pripadajú ako ujma Brokedown Palace. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru nedoceněný film Téměř bez šance na mě zapůsobil svou skvěle zpracovanou atmosférou i poctivě vykreslenými charaktery postav. Jonathan Kaplan opět dokázal, že umí. Hlavní protagonistky, především Claire Danes, také odvádějí poctivou práci. Vynikající je soundtrack k filmu, který obsahuje hned dva hudební poklady mého srdce: Delerium feat. Sarah McLachlan - Silence a Sarah Brightman - Deliver Me. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když si dvě mladé dívky zajedou do exotického Thajska, a pak jsou následně obviněny z pašování drog, za což padají v zemi přísné tresty, je zaděláno na dobrý divácký zážitek. Mladé dívky samy ani omylem netušily, že by se mohly se svojí rodnou americkou půdou opětovně shledat až za dlouhých 33 let strávených v tom nejtvrdším vězení na světě. Jenže ještě zbývá dodat, abyste nečekali do posledního detailu reálně vyobrazené syrové drama, ale jak jinak, po hollywoodsku upravený slzopudný produkt. Nevím, co přesně se mohlo stát, že film vyznívá tak málo autenticky, i přes náznaky beznaděje v osudech nebohých dívek, a vehementně se tlačí do plačtivého vyznění. Současně se najdou situace, které diváka vydusí, ale je jich o hodně méně, než bych v nelidských podmínkách vězení čekal. Do filmu se tím pádem nejde ponořit naplno, možná jsou na vině i slabší výkony dvou hereček v hlavních rolích, anebo režisérovi stačilo jen prostředí, v jakém se film bude odehrávat. Jeho nehostinnost z poloviny zajistí to, co je potřeba, a režisér už ten zbytek tam nějak nafláká. Naflákal to poměrně nevěrohodně, ale zase vznikla určitá představa, jaké asi jsou poměry v tamních hrozných věznicích, a proč se této šílené zemi z turistického hlediska raději vyhnout. Zamotat se do problémů se tady dá na každém kroku, ale těžší je z nich vyváznout. Jak to s dvěma kamarádkami nakonec dopadne, to už neprozradím. Je dobré se na film podívat, i když jeho pravděpodobnost je hodně diskutabilní. Průměrný režisér Jonathan Kaplan nebyla ta nejsprávnější volba pro tak silně vypadající drama. Byl to současně také jeho poslední film pro kina poté, co producentům došla trpělivost, když jeho filmy nebyly kritikou dobře přijaty. Nehrotil bych to tak. Svoji kvalitu film rozhodně má, ale jen nesplnil svá očekávání. To se stává. 60% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Přestože se děj snímku odehrává v Thajsku, natáčení většiny scén probíhalo na Filipínách. (Dlee)
  • V Thajsku bol tento film zakázaný. (m.a.t.o.)
  • Úlohu Darlene si pôvodne mala zahrať Jennifer Love Hewitt. Kvôli pracovnej vyťaženosti ju však musela nahradiť Kate Beckinsale. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama