Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na severozápadě USA je město, omývané oceánem, obklopená modravými horami - Seattle. A v tomhle velkém městě je dům plný malých bytů, jako stvořených pro svobodné lidi. Sledujeme tři mladé muže a tři mladé ženy - jejich vzájemné vztahy jsou různé: bydlí ve stejném domě, takže někdo někoho zná dobře, jiného od vidění, dalšího skoro vůbec ne, a někdo je do někoho možná zamilovaný až po uši. Stejně tak různá jsou i jejich povolání - od inženýra - urbanisty přes ortodoxního rockera, ekologickou zachránkyni světa až po číšnici v kavárně. Ale ať každý z nich dělá cokoli, jakkoli se snaží vyniknout v práci nebo skvěle zahrát v rockovém klubu, odjet spasit Aljašku, uvařit dobrou kávu nebo si jen tak zatancovat, v jejich věku je prostě za vším láska... Jeden ji hledá, druhý jen čeká, třetí si vybírá tu pravou, další ji "zatím" odmítá... a jedna z dívek chce dokonce té své lásce pomoci operativním zvětšením ňader! Naštěstí to příroda zařídila podle svého, takže se ti praví po všech nadějích, zklamáních, bolestech a nejistotách nakonec najdou - vždyť to jsou vlastně sousedé! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

golfista 

všechny recenze uživatele

Problém seznámit se s tím pravým není až tak velký, ale udržet ho, případně dovést vše do finále, to už je daleko složitější. Cameron Crowe si pečlivě vybral herce pro dobře napsané postavy a výborná sonda do vztahů šesti mladých svobodných američanů je na světě. Výborná muzika doprovází tenhle zajímavý film o "samotářích v Seattlu" :) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jeden z pripadu, kdy romanticka komedie je spis romanticka a me to nevadilo, protoze tenhle film je fakt paradni. Jednotlivy postavy jsou dobre napsany, sympaticky a slusne zahrany. A navic tu je Tim Burton, sice asi pet sekund, ale je to plus. A vetsina situaci pusobi fakt jako ze zivota a to vse podbarveny perfektni hudbou. Ale i kdyz si nemam vicemene na co stezovat, na tech 5* bych to zase nevidel, na to tu precejen chybi neco, diky cemu bych si tenhle film pamatoval jeste dlouhou dobu. ()

Reklama

Callas 

všechny recenze uživatele

6/10 Pěkný film o mladých lidech a jejich osobních problémech a radostech. Těžko mu něco vytknout, běžel hladce, zábavně, ale pro mě jaksi nevýrazně. Nelituji času stráveného u tohoto Croweova ranného dílka, ale nepřišlo mi, že mě něčím obohatilo. Pro Crowovy fanoušky určitě samozřejmost, ale ve srovnání s jinými obdobnými filmy bych asi zvolil konkurenci ;) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nie som a nikdy som nebol fanúšikom grunge, ale dnes už toto obdobie beriem značne nostalgicky a moje antipatie už časom vymizli. Môže za to asi aj Crowe, ktorý je tak šikovný režisér, že máte pri jeho filmoch pocit absolútnej úprimnosti a ich pozitívne vyznenie nepôsobí nikdy falošne. Singles som videl už dávnejšie, ale celkom dobre si ich pamätám a rád by som si ich v TV niekedy zopakoval, ak by vedenie komerčných televízií vôbec poznalo meno Cameron Crowe. VIDENÉ ZNOVA: Tak som sa dočkal v TV po rokoch reprízy a film na mňa pôsobil rovnako, ako v 90-tych rokoch. Čo viac si môže režisér od svojho filmu priať viac, ako nadčasovosť témy a jeho večnú obľúbenosť. Ani som si nevšimol strašidelnosť módy prvej polovice 90-tok, možno to v okolí grunge scény nebolo tak hrozné. Najlepšie z množstva cameí: Chris Cornell a repráky v aute. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Za mě takový krásný návrat do minulosti 30let zpět, kdy jste mohli vidět, jak se kdysi lidi seznamovali, jak trávili čas a jak to celé bylo úplně jiné než teď :D Pěkné, příjemné, určitým způsobem "smutné", jak jsou z toho, že jsou chvilku singl zoufalí, což je podle mě zbytečnost, ale jak by třeba řekl nějaký romantik - "láska přijde až bude potřeba" :) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (16)

  • Kudrnatý muž v černém, který uznale pokyvuje hlavou na Cliffovo (Matt Dillon) rozpadající se auto, je Chris Cornell, zpěvák skupiny Soundgarden, která ve filmu zahrála píseň "Birth Ritual". (BlackHoleSun)
  • Jeden ze zamýšlených názvů filmu byl Come as you are podle písně od Nirvany. (candy_daze)
  • Původně se měla na soundtracku k filmu podílet i kapela Nirvana, ale nakonec projekt odmítla. (candy_daze)

Související novinky

Reklama

Reklama