Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někdy stojí člověk před těžkým rozhodnutím. Na jedné misce vah je morálka, na druhé peníze. Pro počestného člověka teoreticky snadná rovnice. Jenže – být chudý jak kostelní myš a porušením věrnosti pomoci svým nejbližším – to je dilema. Takové řeší i zahradník (V. Menšík) a jeho žena Julie (I. Janžurová). Místní hoteliér (I. Prachař) má krásnou mladou ženu (M. Drahokoupilová), ale bohužel s ní nemůže mít děti, po kterých tolik touží. A tak ho napadne, že by mohl pomoci právě zahradník – má kupu zdravých dětí a v tomto delikátním případě je tedy tou nejlepší volbou… Těžké rozhodování pro zahradníka: prodám-li svou mravnost, může to přinést rodinné štěstí? Žádné obavy – nakonec vše dobře dopadne. Každý bude spokojený, i když k nevěře zahradníka nedojde… (Česká televize)

(více)

Recenze (113)

Baldrick 

všechny recenze uživatele

Výborná televizní jednohubka na nedělní odpoledne. Na omezené ploše oba herecké tandemy excelují (Prachař-Drahokoupilová, Menšík-Janžurová), humorné zápletce o jednom neplodném manželství a neobvyklém plánu cesty z této prekérní situace dodává svěží rytmus (opět) skvělý Zdeněk Liška (hudební motiv k pelášející tatrovce) a netřeba snad dodávat, že se původní záměr pana hoteliéra z provinčního lázeňského městečka poněkud zvrtne, což ovšem víme jen my diváci, elegantní paní hoteliérová (bystře se chopící iniciativy a nenápadné režie celé "akce"), místní pan doktor, jehož interest v celé věci není jen čistě profesní, a v neposlední řadě dočasný návštěvník městečka, šarmantní restaurátor a parťák ke stolu v podání Waldemara Matušky. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Prekvapujúco vysoké hodnotenie ma zlákalo k sledovaniu tohto jednoduchého, takmer anekdotického príbehu o kľukatých cestách pri napĺňaní túžby po potomkovi a najmä dedičovi. Źáner komédie potvrdzovali iba scénky medzi Vladimírom Menšíkom a Ivou Janžurovou. Inak to bola pomerne tuctová zábava, ktorá nenudila, ale ani nenadchla. Taká, maximálne trojhviezdičková zábava. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vaše paní je ideální objekt, kterej volá po zpracování." Taky jsem kdysi střílel skoro slepými, ale pak jsem pořádně nabil a dvakrát jsem se trefil. Nebo k nám domů přišel doktor, sochař či zahradník? Já vlastně ani nevím, ale trampoty pana hoteliéra, "oběť" paní hoteliérové a hádky zahradnických manželů mě celkem bavily. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Kvality komedie zvedá především vynikající herecké obsazení a docela zajímavá zápletka, která se navíc ještě zaplete, protože vlastně nic nebylo. Je to opravdu úžasná komedie i díky hereckým mistrovstvím právě V. Menšíka a Ivy Janžurové. Za šedesát sedm minut jsem se pobavil a a jsem si jistý, že V. Menšík mnohokrát opět improvizoval. Snímek navíc doprovází zajímavá hudba a myslím, že se povedl i scénář a ocenil bych do jisté míry kameru. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dokonalá česká komedie provoněná letním sluncem a dvacátými léty minulého století. Jako TV film strčí do kapsy lecos z filmových komedií ! Jak je vidět i za normalizace shodou různých okolností (přepokládám) mohla vzniknout komedie o tom jk přijít k dítěti, když to normálním způsobem nejde. Nevím čí roli vzvednout výše. Všichni hráli na jedničku, dialogy byly skvostné i celé to období pánů hoteliérů a jejich krásných dam, které si však notně idealizujeme, protože řada lidí spíše žila jako Menšík s Janžurkou s kupou dětí kdesi na periferii a o luxusu si mohla jen zdát. I já musím dát za 5 tisícovek, bylo to skvostné! * * * * * ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • I když měla tato komedie u diváků úspěch, nebyla určitou dobu reprízována, protože vyvolala pro svou údajnou nevkusnost kritiku Rudého práva a hlavního sexuologa města Prahy. (raininface)
  • Natáčelo se v Říčanech. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama