Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někdy stojí člověk před těžkým rozhodnutím. Na jedné misce vah je morálka, na druhé peníze. Pro počestného člověka teoreticky snadná rovnice. Jenže – být chudý jak kostelní myš a porušením věrnosti pomoci svým nejbližším – to je dilema. Takové řeší i zahradník (V. Menšík) a jeho žena Julie (I. Janžurová). Místní hoteliér (I. Prachař) má krásnou mladou ženu (M. Drahokoupilová), ale bohužel s ní nemůže mít děti, po kterých tolik touží. A tak ho napadne, že by mohl pomoci právě zahradník – má kupu zdravých dětí a v tomto delikátním případě je tedy tou nejlepší volbou… Těžké rozhodování pro zahradníka: prodám-li svou mravnost, může to přinést rodinné štěstí? Žádné obavy – nakonec vše dobře dopadne. Každý bude spokojený, i když k nevěře zahradníka nedojde… (Česká televize)

(více)

Recenze (113)

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Diskrétní inseminační komedie v televizním provedení a ukázka, jak s malým rozpočtem udělat velký film, založený na drobném nápadu ANEB ...kam chodívají lékaři. Scénaristicky vypointovaný příběh se zvládnutým dramatickým obloukem i samozřejmě geniální herectví udržují přes předvídatelnost děje napětí. -"Maminka ti posílá podvlíkačky." -"Jako bych tě strojila do rakve. Nezapomeň na nás, tatínku. A né, aby ses nám tam, ty dobytku, zamiloval." ... Příklad profesní cti drobného řemeslníka: -"Já jsem poctivej člověk, já musím nejdřív vykonat dílo ... Rád bych byl do večera doma, musím ještě zalejvat kedlubny." ()

Baldrick 

všechny recenze uživatele

Výborná televizní jednohubka na nedělní odpoledne. Na omezené ploše oba herecké tandemy excelují (Prachař-Drahokoupilová, Menšík-Janžurová), humorné zápletce o jednom neplodném manželství a neobvyklém plánu cesty z této prekérní situace dodává svěží rytmus (opět) skvělý Zdeněk Liška (hudební motiv k pelášející tatrovce) a netřeba snad dodávat, že se původní záměr pana hoteliéra z provinčního lázeňského městečka poněkud zvrtne, což ovšem víme jen my diváci, elegantní paní hoteliérová (bystře se chopící iniciativy a nenápadné režie celé "akce"), místní pan doktor, jehož interest v celé věci není jen čistě profesní, a v neposlední řadě dočasný návštěvník městečka, šarmantní restaurátor a parťák ke stolu v podání Waldemara Matušky. ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

V komentářích tu hodně lidí píše, že je to hlavně film o Janžurove s Menšíkem. To ja si všímal (hlavně v té první části) víc Prachaře, Drahokoupilove a taky elegantního Matušky. Nebylo to rozhodně špatně, Janžurka nadávající svému filmovému manželovi do kurevníků, když ho před tím sama do toho morálního dilematu dostala svými řečmi o tom, jak by se jim peníze hodily, byla jako vždy v komediální roli k popukání. Ale celé mi to přišlo takové dost nenáročné, skoro až bych řekl jalové... ()

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

Dodnes jsem ani netušil o existenci tohoto parádního filmového dílka, v kterém dominuje Vladimír Menšík společně s Iljou Prachařem, jež doplňuje charizmatický Walda s Ivou Janžurovou a nelze opomenout "tichou vodu" pana doktora Kemra, který je v celé situaci dokonale zainteresován, byť se to na první pohled nezdá .. ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Nejen Fešák Hubert , ale i tento film je excelentní dílo pana režiséra Nováka . V.Menšík v roli placeného plemenného býka , J.Kemr v roli utajeného svůdníka , W.Matuška a jeho bohém restaurátor , v neposlední řadě 1 z tehdejších krásek našeho filmu a televize M.Drahokoupilová , jako nešťastná manželka. Ostatní herci též skvěle. Výborná zábava. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Říčanech. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • I když měla tato komedie u diváků úspěch, nebyla určitou dobu reprízována, protože vyvolala pro svou údajnou nevkusnost kritiku Rudého práva a hlavního sexuologa města Prahy. (raininface)

Reklama

Reklama