Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někdy stojí člověk před těžkým rozhodnutím. Na jedné misce vah je morálka, na druhé peníze. Pro počestného člověka teoreticky snadná rovnice. Jenže – být chudý jak kostelní myš a porušením věrnosti pomoci svým nejbližším – to je dilema. Takové řeší i zahradník (V. Menšík) a jeho žena Julie (I. Janžurová). Místní hoteliér (I. Prachař) má krásnou mladou ženu (M. Drahokoupilová), ale bohužel s ní nemůže mít děti, po kterých tolik touží. A tak ho napadne, že by mohl pomoci právě zahradník – má kupu zdravých dětí a v tomto delikátním případě je tedy tou nejlepší volbou… Těžké rozhodování pro zahradníka: prodám-li svou mravnost, může to přinést rodinné štěstí? Žádné obavy – nakonec vše dobře dopadne. Každý bude spokojený, i když k nevěře zahradníka nedojde… (Česká televize)

(více)

Recenze (113)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

"Mladá ženská potřebuje dítě. Nasekej jí fakany a věrnost je zaručena." Toto povedzte dnešným dievčatám 😆 Film s veľkým F, v rámci menej známych a čiernobielych záležitostí taký skrytý skvost až poklad. Hoci obišiel by som sa aj bez tých Matuškovych a Menšíkovych spevov. A hlavne Waldemarovho pískania, ktoré dunelo sťaby hasičská siréna. No myšlienka a zábavná forma tohto diela je na nezaplatenie. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

příjemná ale dost natahovaná hříčka, kterou netřeba přeceňovat, stejně jako zdejší herecké výkony, odpovídající, ale ničím neoslňující. Co z celého příběhu plyne? Rozhodně nepodceňovat manželky, které si vědí rady v každé situaci a kýženého výsledku dovedou dosáhnout mnohem elegantnějinež starostliví manželé... ()

Reklama

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československý televizní komediální film na poněkud košilaté téma. Elegantní, avšak stárnoucí ředitel hotelu pan Vika (I. Prachař) se svou půvabnou ženou M. Drahokoupilovou nemohou mít děti. Jelikož je vina na mužské straně, je po vzájemné diskuzi a souhlasu obou manželů přemluven k jistým výpomocným úkonům podle počtu dětí velmi plodný zahradník V. Menšík. Právě dialogy mezi Menšíkem, jenž se dokonce podílel na scénáři, a zejména jeho ženou skvělou I. Janžurovou patří mezi nejzdařilejší scény. Kromě těchto dvou manželských párů se výrazněji v komedii objevuje W. Matuška v roli bohémského a atraktivního sochaře a také J. Kemr, jakožto nečekaně schopný gynekolog. Kam slunce nechodí hodnotím jako jednoduchou komedii s vynikajícím hereckým koncertem Menšíka a Janžurové a současně jako nadprůměrné dílo režiséra I. Nováka. ()

milwaukee 

všechny recenze uživatele

Prasáku, čuňáku, kurevníku. Janžurová perlila, Menšík byl skvostný a každý, kdo se ve filmu objevil, neměl chybu. A dostal mě Ivo Niederle, který ve čtyřiceti hrál týnejdžra. Jedna z nejlepších českých komedii. A teď už pochopím, že některé události je velmi těžké vysvětlit. Někdy to prostě nejde :-)) ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Nejen Fešák Hubert , ale i tento film je excelentní dílo pana režiséra Nováka . V.Menšík v roli placeného plemenného býka , J.Kemr v roli utajeného svůdníka , W.Matuška a jeho bohém restaurátor , v neposlední řadě 1 z tehdejších krásek našeho filmu a televize M.Drahokoupilová , jako nešťastná manželka. Ostatní herci též skvěle. Výborná zábava. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • I když měla tato komedie u diváků úspěch, nebyla určitou dobu reprízována, protože vyvolala pro svou údajnou nevkusnost kritiku Rudého práva a hlavního sexuologa města Prahy. (raininface)
  • Natáčelo se v Říčanech. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama