Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někdy stojí člověk před těžkým rozhodnutím. Na jedné misce vah je morálka, na druhé peníze. Pro počestného člověka teoreticky snadná rovnice. Jenže – být chudý jak kostelní myš a porušením věrnosti pomoci svým nejbližším – to je dilema. Takové řeší i zahradník (V. Menšík) a jeho žena Julie (I. Janžurová). Místní hoteliér (I. Prachař) má krásnou mladou ženu (M. Drahokoupilová), ale bohužel s ní nemůže mít děti, po kterých tolik touží. A tak ho napadne, že by mohl pomoci právě zahradník – má kupu zdravých dětí a v tomto delikátním případě je tedy tou nejlepší volbou… Těžké rozhodování pro zahradníka: prodám-li svou mravnost, může to přinést rodinné štěstí? Žádné obavy – nakonec vše dobře dopadne. Každý bude spokojený, i když k nevěře zahradníka nedojde… (Česká televize)

(více)

Recenze (113)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dokonalá česká komedie provoněná letním sluncem a dvacátými léty minulého století. Jako TV film strčí do kapsy lecos z filmových komedií ! Jak je vidět i za normalizace shodou různých okolností (přepokládám) mohla vzniknout komedie o tom jk přijít k dítěti, když to normálním způsobem nejde. Nevím čí roli vzvednout výše. Všichni hráli na jedničku, dialogy byly skvostné i celé to období pánů hoteliérů a jejich krásných dam, které si však notně idealizujeme, protože řada lidí spíše žila jako Menšík s Janžurkou s kupou dětí kdesi na periferii a o luxusu si mohla jen zdát. I já musím dát za 5 tisícovek, bylo to skvostné! * * * * * ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná a pohodová komedie se spoustou vtipných hlášek a vymazleným hudebním podmazem aneb jak pojmout vážné téma s nadhledem. Toužíte-li mít svůj vlastní genetický přenos a příroda Vám ho nedopřeje, začnou se dít věci... Půvabná Maruška Drahokoupilová si poradila, povolala lékaře. Dvojice Menšík-Janžurová mě bavila, Ilja Prachař roztomile nervózní tatí, Matuška švihák lázeňský a naprosto dokonalý Josef Kemr. Viděno vícekrát, hodnocení beze změny. ()

Reklama

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Skvěle herecky obsazeno Matuška jako restaurátor který přijíždí do města opravit místní památku a hlavně bavit místní dámy,Menšík jako zahradník s manželkou Janžurovou a deseti dětmi a Prachař který když se dozví že nemůže mít děti zaplatí zahradníkovy aby mu potomka za odměnu udělal ale nakonec se ukáže že otcem je někdo jiný. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vaše paní je ideální objekt, kterej volá po zpracování." Taky jsem kdysi střílel skoro slepými, ale pak jsem pořádně nabil a dvakrát jsem se trefil. Nebo k nám domů přišel doktor, sochař či zahradník? Já vlastně ani nevím, ale trampoty pana hoteliéra, "oběť" paní hoteliérové a hádky zahradnických manželů mě celkem bavily. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek je myslím strašlivě přeceňovaná šestáková fraška, která si v sobě nese jednak takovou tu prvoplánovitou přihlouplost povídek z 19. století a jednak nudnou ukázku buržoazní strnulosti. Nijak zvlášť vtipný mi to nepřišlo a to ani když Menšík rozvinul svojí pověstnou komickou žoviálnosti, kvůli který mu ostatně asi titulní role byla psána na tělo. V podstatě zklamání. A nechápu, proč tady má Menšík jako wallpaper svojí fotku z nějakýho svýho Silvestra nebo čeho. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Říčanech. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • I když měla tato komedie u diváků úspěch, nebyla určitou dobu reprízována, protože vyvolala pro svou údajnou nevkusnost kritiku Rudého práva a hlavního sexuologa města Prahy. (raininface)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno