Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent FBI, Joel Campbell (James Spader - Vlk, Sex, lži a video), unavený po letech strávených pronásledováním vrahů, opouští L.A. a začíná nový život v Chicagu. Ale o pět měsíců později se jeho nový domov stane místem několika obzvláště děsivých vražd, které mohou být dílem jen jednoho muže: Davida Allena Griffina (Keanu Reeves - Matrix) - nepolapitelného rafinovaného vraha, který se rozhodl zahrát si se svým dřívějším pronásledovatelem krutou hru. Chladnokrevný vrah posílá Joelovi fotografie vytipovaných obětí, místa činu zanechává bez jakýchkoli stop a s potěšením sleduje jeho reakce, když nevinní lidé umírají. Poté co se Griffin dostane do jeho blízkosti, musí Joel rychle hledat způsob, jak ho zastavit dříve, než zemře někdo z jeho nejbližších... (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

No ty vole, sračka jak hrom! Asi to chtělo něco vytěžit z matrixovské popularity Keanu Reevese, ale ani on ani nikdo jinej tohle nemůže zachránit. Možná jen děj měl jakýs takýs potenciál (i když žádná velká sláva to není), ale všechno ostatní byl totální průser přes celej dvůr. Ať už jde o děsnej 90kovej fílink nebo o extrémně dementní zpomaleně-sekané záběry, amatérské digitální výbuch na konci, nulové napětí, herecké výkony jak z Chvilky pro tebe a televizní odfláknuté zpracování. Prostě jedna velká nuda se 3 známými herci, na kterou se nevyplatí koukat... ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves jako sériový vrah, který posílá agentu FBI Jamesu Spaderovi fotky svých obětí 24 hodin předtím, než je unese a zamorduje. Průměrné ( tehdy ,dnes sotva průměrné ) devadesátkové krimi s několika automobilovými honičkami a bombastickými výbuchy a s naprosto směšným koncem jak z animáku. Obsazení a herecké výkony na jednotku, ale ta kamera je na zabití. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Slabší nadprůměr. Na takový béčko byla záležitost s traumatem hlavního hrdiny podaná překvapivě dobře a s dobrým ozvučením (písnička hrající při návštěvě hřbitova). Keanu mi svou kreací velmi připomněl svou roli v Giftu, nicméně byl solidní záporák. Škoda, že film nemá atmosféru a místa s napětím střídají místa stagnace a nudy. Sice se párkrát objeví nečekaně dobře zvládnutá scéna, ale ve filmu jich moc není. Konec se sfušovaným a sfušovaně natočeným výbuchem mě taky nijak neuspokojil (i co se týče akce nebo konfrontace obou nemesis). Na druhou stranu mi film pomohl objevit Jamese Spadera, jehož charizma filmu dost přidává. V podstatě by se dalo říct, že jsem to sledovala spíš kvůli lince jeho příběhu, než kvůli lince vyšetřování vražd (která stejně nebyla z poloviny tak zajímavá). A s Marisou Tomei vytváří sympatickou dvojku. Není to vrchol tvorby, ale film, co v pohodě zabaví na jeden večer a člověk se nebude při sledování neustále nasírat, kolik věci mu tam vadí. ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná dějová zápletka, stačilo trošku vyšperkovat ten příšernej scénář a zalepit v něm ty díry, omezit hromadu těch až moc absurdních situací ve kterých se zůčastnění chovají jako paka, ale hlavně by to chtělo lepšího režiséra, protože ten Charbanic je naprosto neschopnej a film vypadá jako nějakej TV film. Díky celkem dobře hrajícímu Keanu Reeves, kterej si zápornou roli užívá a toho psychopata mu i věřím dávám, ale James Spader sice nehraje špatně a rozhodně je skvělej herec, ale zde mi připadne jako kdyby ho to nebavilo. Takhle je to jen špatně natočenej thriller, kterej pohřbil sám režisér svojí neschopností natočit thriller tak jak se má. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem jiný než pitomý scénář, ošuntělý James Spader i psychopatický Keanu Reeves byli v rámci možností dobří a za jiných okolností to mohlo být i za poměrně luxusní dvě hvězdičky. Ale to by si nezbytně vyžádalo změnu režiséra, který má obrovské problémy s konstrukcí příběhu, zato má ale zálibu v rozmazaných, rozostřených a jinak rušivých flešbecích. Hodně podrůměrné béčko. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Někdo zfalšoval podpis Keanu Reevese na smlouvě ke snímku. I když byl podle něj scénář strašný a vůbec ho to nezajímalo, nebyl schopný dokázat, že to není jeho rukopis. Nechtěl se soudit, tak to natočil. I pře svou nízkou kvalitu se film držel dva týdny na prvním místě návštěvnosti v USA. (Reventador)
  • James Spader, který si ve filmu dopřává vietnamské nudle, ve skutečnosti vietnamská jídla nemá rád. (akisha)
  • Úvodní Griffinův (Keanu Reeves) kung-fu tanec na píseň "Dragula" od Roba Zombie je poctou Reevesovu předchozímu filmu Matrix (1999). (akisha)

Reklama

Reklama