Reklama

Reklama

Mr. Bean: Největší filmová katastrofa

  • Česko Bean (více)
Trailer

Obsahy(1)

Správní rada Královské národní galerie by se ráda zbavila neschopného kustoda Beana. Rozhodnou se ho vyslat do Spojených států jako experta, který má vypomáhat kolegům z Griersonovy galerie s přípravou velkolepé vernisáže. Svérázný chlapík způsobí pozdvižení v letadle, po přistání je zadržen jako terorista. Bean se tak poprvé setkává nejen s poručíkem Brutem, ale také kurátorem Griersonovy galerie Davidem Langleym, který jeho potrhlé chování přičítá genialitě. Langley Beana odveze k sobě domů a představí ho své rodině. Manželka nemá pro Beanovy kousky pochopení a dává Davidovi ultimátum. Buď dostane Beana z domu, nebo se ona po dobu jeho pobytu v Los Angeles odstěhuje. Ještě horší je to v galerii, kde Bean zůstane jen chvíli před slavným obrazem sám. Stačí jediné kýchnutí a obraz, jehož cena se pohybuje v desítkách milionů, je navždy zničen. Bean se přizná Langleymu, že není žádný doktor a obrazům vůbec nerozumí. Zoufalý kurátor se opije a Bean pochopí, co všechno způsobil. Rozhodne se vše napravit... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (427)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Britský humor importovaný do USA a to ještě do celovečerního filmu. Kupodivu to také funguje i když hlavní síla opět tkví v jednotlivých scénkách... Atkinsonovi skvěle sekunduje unavený MacNicol s energickou Pamelou Rheed coby jeho trpělivou manželkou (než pohár přetekl) :-). Pokud bych měl srovnávat třeba s Johny Englishem, tak expert na Whistlerovu matku je rozhodně lepší. Dávám troje slipy s baterkou . * * * ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Snímek. který obsahuje většínou ty lepší nápady ze seriálu, škoda ale že Rowan už ukončil kariéru Mr Beana, neboli pana fazolky, protože navzdory jeho IQ ( nad 140 ) mu role sedí jako ušitá, můžete se o tom přesvědčit v jakémkoliv filmu kde hraje. V poslední době třeba v Lásce nebeské nebo Johnymu Englishovi (( :: ()

Reklama

Melies 

všechny recenze uživatele

6 / 10 Kiež by každá komédia bola aspoň tak vtipná ako táto. Neviem si pomôcť, ale mne sa tento film ľúbil a nasmial som sa až-až. Áno, priznávam, je to očividný pokus ľahko zarobiť ďalšie peniaze na Beanovej popularite, no teraz sa na to aspoň dá pozerať a fakt, že príbeh je úbohý ako Kuvajtský krasokorčuliarsky tím, na tom nič nemení. Atkinson dokazuje, že je pán komik, a Peter MacNicol neurazí. Tri * však dávam so vztýčeným ukazovákom a prísnym výrazom na tvári, pretože nemám rád, keď sa nás producenti za každú cenu snažia ogabať aj o tom málo peňazí čo máme. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Ani Marťani, které vyhostili z Marsu za to, že vypadají divně, nejsou tak divní jako on!" :-) Problém filmového Beana nevidím v jeho vyvržení z přirozeného prostředí ani větší upovídanosti (mluví jen když je přinucen), ale v popírání některých jeho neodmyslitelných vlastností, jako je zlomyslnost, soutěživost, sobectví. S vědomím, že USA jsou jedním z mála míst, kde jeho televizní skeče propadly, amputovali Atkinson s Richardem Curtisem Beanově osobnosti všechny vyloženě záporné rysy a asi proto se nám filmový Bean nezdá plnohodnotný. Na druhou stranu - většina nových i recyklovaných gagů je k popukání a myslím, že třeba scény s větrákem, jednostranně propustným zrcadlem a samozřejmě obrazem by rozesmály snad i Whistlerovu matku. 80% ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Filmová katastrofa to určite nebola ! Naštastie sa film snaží nadviazať na Rowanov nemý groteskný humor, ktorý mu tak ide a zbytočne ho nenúti rozprávať. Je tu pár naozaj výborných scén, ale hlavne Bean na akého sme zvyknutí. Moula a packal. Ja som sa výborne bavil, aj keď kvality seriálu to zďaleka nedosahuje. Slabšie 4*. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (24)

  • První film, který překročil tržby 100 milionů amerických dolarů před premiérou v USA. (Karlos80)

Reklama

Reklama