Reklama

Reklama

Mr. Bean: Největší filmová katastrofa

  • Česko Bean (více)
Trailer

Obsahy(1)

Správní rada Královské národní galerie by se ráda zbavila neschopného kustoda Beana. Rozhodnou se ho vyslat do Spojených států jako experta, který má vypomáhat kolegům z Griersonovy galerie s přípravou velkolepé vernisáže. Svérázný chlapík způsobí pozdvižení v letadle, po přistání je zadržen jako terorista. Bean se tak poprvé setkává nejen s poručíkem Brutem, ale také kurátorem Griersonovy galerie Davidem Langleym, který jeho potrhlé chování přičítá genialitě. Langley Beana odveze k sobě domů a představí ho své rodině. Manželka nemá pro Beanovy kousky pochopení a dává Davidovi ultimátum. Buď dostane Beana z domu, nebo se ona po dobu jeho pobytu v Los Angeles odstěhuje. Ještě horší je to v galerii, kde Bean zůstane jen chvíli před slavným obrazem sám. Stačí jediné kýchnutí a obraz, jehož cena se pohybuje v desítkách milionů, je navždy zničen. Bean se přizná Langleymu, že není žádný doktor a obrazům vůbec nerozumí. Zoufalý kurátor se opije a Bean pochopí, co všechno způsobil. Rozhodne se vše napravit... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (427)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Seriál s Beanem je fajn hlavně v originále s titulky, protože se člověk pobaví u originálního funění a xichtění hlavního herce Rowana Atkinsona. Bohužel vše má své meze a dokonce i Bean občas omrzí. Totiž anglický humor je jedinečný a většinou vtipný i pro české publikum...ovšem pokud dají stejné scénky i do velkého filmu a s pochybnou zápletkou pak nemůžou čekat nic jiného než šílený průměr. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nejdříve mi vadilo, že vlastně tvůrci vythrali stokrát viděné gagy Mr. Beana a poslepovali je nějakým příběhem. Chtěl jsem vidět něco nového. Také mi přišlo, že je docela na škodu potlačit ty Beanovo špatné vlastnosti, nechat ho mluvit(!) a jednat jen správně. Nicméně, po letech, když můžu říct, že Beana jsem neviděl snad sto let, a držím v ruce právě tento film, jsem schopnej se tomu bezelestnému mentálovi s velkou smůlou smát a smát a... smát. Takže jasná komedie za pět. Vlastně u restaurování obrazu Whistlerovo matky samotným Beanem už nešlo o pouhý smích, ale jakýsi poryv křeče s náběhem na infarkt myokardu a posmrtný škleb a lá Jack Nicholson. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Jasně, oproti seriálu je to slabý odvárek, ale to je v podstatě všechno. To modré hodnocení připisuji hlavně tomu, že film musí mít příběh a proto je počet gagů za minutu poněkud redukován. Ale ať mi nikdo neříká, že se legendárními nestaly scény z výslechové místnosti, nebo krádeže a výměny obrazu. 90% ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Geniálne. Druhá najlepšia americká komédia akú som videl. Perfektný Atkinson. Ešte teraz si pamätám, ako hrozne som sa rehotal. Pozeral som to totiž cestou do Chorvátska v zájazdovom autobuse. Matka ma musela utišovať, pretože niektorí cestujúci sa už začali obzerať. Bolo mi asi 11. Scéna s obrazom Wistlerovej matky, Beanov príhovor, Bean v lunaparku či scéna v nemocnici sú nezabudnuteľné. K tomu perfektný hudobný motív. Skutočne vydarený film, ktorému nemožno nič vytknúť a podľa môjho názoru rovnako vtipné ako seriál. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

PRIMA COOL HD - Chce se mi říct "Ty vole", protože filmu je už 20 let a já se opět udivuji, jak ten čas letí. Nespočítám, kolikrát jsem Beana ve filmu viděl, ale pokaždé mě skvěle pobavil a i po x-tém promítání mě to neomrzí. Film je nabytý super hláškami a legendárními scénkami (zejména ta část, kdy poplive a totálně znetvoří obraz Whistlerovy matky :)) Závěr v nemocnici je už hodně crazy, za to možná pár procentíček strhávám, ale i tak 5 hvězd dám. CZ dabing, kde i Rowan (v českém znění p. Saic) pár slov prohodí, mě neurážel. 90% // (29.9.2019) - Výborný, člověk se u toho skvěle pobaví a zavzpomíná na staré časy. Zábava pro celou rodinu, malý synek se bavil královsky. 95% (with A&J) ()

Galerie (59)

Zajímavosti (24)

  • Po závěrečných titulcích následuje drobná scéna, v níž Bean (Rowan Atkinson) promluví k divákům: „Ano, já také obvykle zůstávám až do konce. Teď už můžete jít, jestli chcete.“ (SONY_)
  • Náklady na výrobu byly v přepočtu zhruba 18 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama