Reklama

Reklama

Animovaný film Asterix a Vikingové je adaptací původního komiksu Asterix a Normané. Příběh začíná, když náčelník vesnice obdrží zoufalou žádost o pomoc od svého bratra v Lutecii. Ten potřebuje, aby se z jeho syna stal pořádný muž a tak jej poslal do galské vesničky. Mladík je nejprve znuděný ze strohosti venkova, tato nuda se však velmi rychle změní, když připlují vikingské Drakkary. Vikingové však nepřišli plundrovat a ničit, ale naučit se novým věcem, jako je například strach. A toho má mladík v sobě dost a tak jej unesou. (SPI Film)

(více)

Recenze (245)

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že disneyovké moralizování mohlo být vynecháno. Důkaz že to funguje i bez nich sou staré díly. Ale zlobit se na ně že nám tam nedali nějaké ty legionáře, to je hloupost. Ani v některém komixu není ani zmínka o Římě. Což je dobře a je vidět že se snaží aby nezabředli do stereotypu. Uderzo (nyní už jen jeho společník Goscinny) se snaží podat stejnou věc jinak a musím říct že jim to vychází. Ale co se týče filmu, nikterak nepřekvapil, ale ani nějak nepropadl. Dokazuje to, že duch starých animáků je dávno za sedmero horami : / ()

bouchy 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí filmu mi bylo dost smutno. Tvůrcům se podařilo zlikvidovat vše, co pro mě - a jsem si jist, že nejen pro mě, ale i pro spoustu dalších fandů, kteří v dětství hltali kresleného Asterixe - tyhle postavičky a příběhy kdy znamenaly. Vražda jedné velké legendy. Rozmašírovali původní nápad, vysekali veškeré kouzlo a charakterům odřezali jejich pravou tvář. A co teprve ta kvanta narážek na moderní dobu? Proč, proboha? Kdyby to bylo alespoň vtipné... takhle jsem měl pocit, že tvůrci nepočítají s tím, že na film se bude dívat také někdo od jedenácti výš. Z dospělého diváka odkojeného na původních příbězích dělají dementa. V porovnání se staršími filmy slabá jedna hvězdička (a to jen za to, že jsou si postavy alespoň podobné). V porovnání s původním příběhem - Asterix a Normané - jasný odpad! Už dlouho se mi nestalo, že bych měl chuť právě přehrávaný film vypnout a potřísnit kyselinou. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Kdybyste komukoli dali jakýchkoliv pět dílů kresleného Asterixe včetně Asterixe a Vikingů a zeptali se ho, který mu stylem přijde nejvíce vybočující z řady, vsadím se, že jmenuje právě tento. Příběhy tohoto malého Gala jsem v dětství milovala víc než jakoukoliv jinou pohádku a některé díly bych možná ještě dnes uměla citovat od první do poslední minuty zpaměti, ale tohle je skutečně slabota. Běžní Asterixové si s odkazy na kulturu hráli, takže pokud jste si nějaký díl pustili jako děti, mohlo se stát, že všechny ty narážky ("mamá veslovala za Oxford a papá zase za Cambridge") nepochytíte. Jenže právě v tom spojení infantility s "dospěláckou" inteligencí spočívala Asterixova síla. Tady hravost zmizela a místo ní tu máte poštovního holuba s názvem eSeMeSka, metrosexuální hocha a švédskou Ikeu. Té (nepříliš vtipné) poplatnosti době a modernosti je nakonec hodně škoda, protože naděje tohoto Asterixe na nějakou životnost v dějinách času (kterému dítěti za dvacet let dojde, co slovo SMS znamená?) se pohybuje v uzavřeném intervalu nula, nula. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Viditeľne slabšia časť Asterixov. Animácia je pekná, lepšia , no dej je menej pútavý a mne osobne vadil ten taký modernizovaný štýl ako je SMSka cez holuba a trápne disko s modernou hudbou, ktoré zaviedol v galskej osade ten vysušený blonďák. Film ani nebol taký vtipný ako som čakal aj keď sa sem tam niečo podarilo. Po tomto už nechcem ďalších Asterixov. 45% ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Do nového tisíciletí přišel Asterix a Obelix se všemi jejími nešvary. Snaha o to, aby vše vypadalo hodně cool, vyznívala spíš trapně. Dokonce jsem se i místy divil, jaktože se v této teenage komedii uvolili hrát takoví herci jako jsou Obelix a Asterix. Zfilmovávat by se měli díly, které mají co nabídnout, a né ty, které mají něco společného se zemí koproducentů. Jediné, co je na snímku opravdu skvělého, je ona hudba, která dokáže nádherně vykreslit, to ce ve filmu chybí, emoce a nějakou tu atmosféru. Místy dokonce působila jako z hry Ice Wind Dale, což je rozhodně poklona. Malí se pravděpodobně dobře pobaví, ale velkému publiku nejspíš už nic nenabídne. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • V dobe uvedenia najdrahší animovaný európsky film. (Tolf)
  • Film vznikol klasickým kreslením, počítač použili iba na špeciálne efekty. (Tolf)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama