Reklama

Reklama

"Interstella 5555 - The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem" z dílny japonského mistra Leiji Matsumota je nakreslen na míru ke slavnému albu Daft Punk "Discovery". V dojímavém sci-fi příběhu o zrození nejslavněvnější kapely na světě tedy narazíte na hity jako "One More Time", "Aerodynamic", "Digital Love", "Something About Us" ad. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

silentname 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich absolútne najobľúbenejších animovaných filmových muzikálov a filmov vôbec. Pretože všetko je zladené tak fantasticky, že pre človeka je to len radosť pozerať. Pokiaľ nie ste fanúšikom Daft Punk, možno pri tomto filme dokážete naraziť, ale myslím si, že žiadny iný album ako ich Discovery by dokázal toto spraviť fantasticky, ani keby hudbu nahradia dialógmi by to nebolo ono. Všetko je to len vizuálne podané s vynikajúcou hudbou, ktorá tomu dala podľa mňa srdce. Neviem či sa najprv urobili animácie a potom sa k tomu pridala hudba Daft Punk alebo to vznikalo spolu simultánne, no jednoznačne viem povedať, že sú tu pre mňa vynikajúce momenty, na ktoré nikdy nezabudnem. Príklad môžem uviesť, že dlho nevidíme do tváre hlavnému antagonistovi. Ten sa zjaví až na konci štvrtej skladby, inak ho vidíme len zozadu alebo len jeho škodoradostný úsmev. To je fantastické. Plus aj postavy sú skvelé. A musím povedať, že vzťah medzi Shepom a Stellou je skutočne príjmený na pozeranie. Osobne mám asi najradšej časti s Digital Love, kde vidíme Shepa ako sa snaží zachrániť svoju lásku ako aj celú kapelu a Harder,Better, Stronger Faster, kde vidíme ako kompletne všetci stratia identitu a začnú žiť v úplne novom svete. A ja som to sledovaním dokázal prežiť a cítiť ako som chcel, aby sa to dalo zmeniť. Interstella 5555 je jeden z mojich najobľúbenejších animovaných filmov vôbec. Má srdce na správnom mieste, vie veci podať len vizuálne a hudbou a spojením vzniklo niečo jedinečné a fantastické. Klobúk dolu pred tvorcami. Milujem tento film. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Daft Punk sobě. Výtvarně, scénářem, ani hudebně mě to moc nevzalo. Ale hlavní nápad je fajn. A záporák se povedl také. Škoda, že hudba a obraz nějak víc nepracují dramaturgicky pospolu. - Jedná spíš o volný doprovod děje skladebami od DP, než klasický muzikál - je to takový jeden dlouhý videoklip ve stylu mangy. Styl kresby je spíš pro děcka. čestné 3*. P.S.: Já věděl, že umělci jsou tak trochu z jiné planety.:-) Zajímavý komentář: Marius ()

Reklama

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Legendární elektronické duo Daft Punk je jedna z mých absolutně největších srdcovek, která mě provází už od mého dospívajícího dětství: Discovery bylo první hudební CD, které jsem si kdy koupil. Téměř dokonalosti toto dílo dosáhlo tím, že si hudebnící napsali svůj vlastní filmový příběh a nechali si ho zanimovat jako videoklipy ke všem songům na tomto albu. I když tuto hudbu bych mohl poslouchat na nekončném repeatu až do mé smrti, tak při prvním shlédnutí jsem nebyl opojen kvůli tehdejšímu nezájmu k japonskému výtvarnému stylu. Až nyní si uvědomuji, že toto spojení a jeho výborné provedení je úkaz, který v rámci originality nemá obdoby a měl by se vyvažovat zlatem. Co se týče němých kinematografických projektů, tak vůbec stojí na mém osobním pomyslném vrcholu. Lehce subjektivních 5*. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Interstella má od muzikálu hodne ďaleko, keďže postráda takmer všetky jeho črty a vlastnosti. Je to čistokrvný videoklip, akurát natiahnutý na takmer celovečernú stopáž. Avšak ako videoklip je dokonalý. Celý čas ide vynikajúca hudba Daft Punku, v popredí sa odohráva zaujímavá story, a to všetko v prekrásne animovanom anime balení. 10/10 ()

Scharra 

všechny recenze uživatele

Někdo si do videoklipu zasadí ukázky z filmů a někdo si k písničce (nebo spíše k albu) vytvoří vlastní film. To je Interstella 5555. Už od prvního klipu k One more time mě to uchvátilo. Na to, jak to celé dopadne, jsem si musela pár let počkat (a dušovat se, jestli vůbec je nějaký konec a někdo jim projekt nestopnul), protože vydali do komerčního světa snad jen čtyři klipy. Díky Bohu jsme se dočkala a musím říct, že výsledek je za jedna :) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu se postupně můžete dozvědět jména všech hlavních hrdinů, vyjma osamoceného astronauta, který se jmenuje Shep (Thomas Bangalter). (FFilipCZ)
  • Ve filmu postupně zaznívají veškeré skladby z alba skupiny Daft punk "Discovery" v přesném pořadí jako na samotném albu. To je na konci filmu vysvětlené tím, že celý děj byl jen sen dítěte při poslechu alba. (Jantar2)
  • Autorem vokálů v písních „One More Time“ a „Too Long“ je Dj a hudební producent Romathony. (l3ricktop)

Reklama

Reklama