Reklama

Reklama

Dobrodruh, frajer a silniční šoumen přezdívaný „Bandita“ uzavře sázku, že převeze náklad neprocleného piva z 800 mil vzdáleného místa do 28 hodin. Pomáhá mu v tom parťák Cledes. Vše ale zkomplikuje mladá nevěsta, která právě utekla od obřadu a jede s Banditou v autě. Proto je honí její budoucí tchán, neúnavný šerif z Texasu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

V bitvě poldů s bandity stojím vždy na straně zákona, ale v tomhle snímku se to ode mne evidentně neočekává. Takže i já jsem fandil frajeřícímu Banditovi se svůdnou Žabkou, ale přesto musím uznat, že největším bourákem ve snímku byl šerif Buford T. Justice, který Banditu s našlapaným Pontiacem Firebird Trans Am hravě stíhá s čímsi pováleným, obouchaným a bez střechy, přičemž si ani nesundá z hlavy klobouk. Tento veterán navíc disponuje takovým charisma, že si před ním nadělají do kalhot porušovatelé i ochránci zákona a jen milovník adrenalinu Bandita se s ním dokáže pobavit. A já se bavil s nimi, protože tento snímek je sice celkem o ničem, ale sedmdesátkově zábavný je opravdu hodně. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Starej dobrej americkej jih už není, co býval. Prohání se jim tam černý trans Američan a hoši s děravými prostěradly nikde.. Přitroublé předvádění se pro prachy, slávu a srandu, ve kterém klidně mohli jíst fazole Bud Spencer s Terencem Hillem. Stejně jako u Konvoje jsem měl z té komunity fanfarónů sypajících vidlácká moudra osypky. Soutěž mezi Reynoldsem a Sally Field, komu džíny těsněji obepnou prdel, skončila nerozhodně. Soutěž o největšího žvýkajícího lumena, jenž je z profilu stejně úžasný jako z boku, vyhrál bezkonkurečně první jmenovaný. Byl by v tom zcela nevinně, ale kdybych ke konci potkal Ivana Mládka, vytrhnu mu nástroj a rozmlátím o hlavu.. ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

popularita burta reynoldsa v juznych statoch v amerike bola tak obrovska ze dokazala smokeyho a bandita vytlacit az na druhe miesto najuspesnejsich filmov roku (za STAR WARS proti ktorym nikdo nemal sancu). dnes je to uz trocha zostarnuta banjo odrhovacka ktora tazi hlavne zo sarmu burta (ktory ho ma na rozdavanie a dost sa podoba na pedra pascala) a roznych buraciek ktore i ked nie su nejako velkolepe, je ich stale dost. humor ma hlavne obstaravat texasky serif banditovy na stope (s jeho asi postihnutym synom), ale az na jednu hlasku som sa prilis nenasmial (Soon as I get home, first thing I'm gonna do is punch yo mamma in da mouth!)... ()

`barocco 

všechny recenze uživatele

Nakladak plny piva, cierny Pontiak a za patami poriadne nasrdeny chlpac.... a road movie moze zacat.... To uplne vystaci na priemerny nahanackovy film keby..... keby ulohu Bandita nehral Burt Reynolds, on ho totiz nehra, On je Bandit..... Azda kvoli tomuto v Amerike uz dlhe roky je tento film doslova kultovy.... ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

John Zachary Delorean stavěl evidentně ty nejlepší vozy u značky Pontiac. V hlavní auto-roli tohoto snímku nehraje nikdo menší než předchůdce legendárního Kitta (Knight rider - Pontiac Trans America). Úsměvný (a občas i výsměvný) film má jednoduchý nápad, který nikterak nekomplikuje, ale jednoduše podá. Pokud by se tento film dal označit jako road movie (a to on se opravdu dá), zcela nepochybně se jedná o jeden z nejlepších road movies, co jsem kdy viděl. 4*. A to kvůli druhému dílu. - Viz. komentář - Polda a bandita 2. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (22)

  • Anglické slovo "Smokey" je slangové pomenovanie pre šerifov. (m.a.t.o.)
  • Ve filmu jezdí bandita (Burt Reynolds) v Pontiacu Trans-AM, jehož prodejnost se po odvysílání filmu téměř zdojvnásobila. (jarjarbinx)
  • Režisér a scenárista filmu Hal Needham v Hollywoode začínal ako kaskadér. Aj kvôli tomu mal problém presvedčiť producentov, aby do projektu investovali. Ľady sa pohli až vo chvíli, keď sa o hlavnú úlohu začal zaujímať Needhamov dobrý kamarát Burt Reynolds. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama