Reklama

Reklama

Dobrodruh, frajer a silniční šoumen přezdívaný „Bandita“ uzavře sázku, že převeze náklad neprocleného piva z 800 mil vzdáleného místa do 28 hodin. Pomáhá mu v tom parťák Cledes. Vše ale zkomplikuje mladá nevěsta, která právě utekla od obřadu a jede s Banditou v autě. Proto je honí její budoucí tchán, neúnavný šerif z Texasu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

`barocco 

všechny recenze uživatele

Nakladak plny piva, cierny Pontiak a za patami poriadne nasrdeny chlpac.... a road movie moze zacat.... To uplne vystaci na priemerny nahanackovy film keby..... keby ulohu Bandita nehral Burt Reynolds, on ho totiz nehra, On je Bandit..... Azda kvoli tomuto v Amerike uz dlhe roky je tento film doslova kultovy.... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

V bitvě poldů s bandity stojím vždy na straně zákona, ale v tomhle snímku se to ode mne evidentně neočekává. Takže i já jsem fandil frajeřícímu Banditovi se svůdnou Žabkou, ale přesto musím uznat, že největším bourákem ve snímku byl šerif Buford T. Justice, který Banditu s našlapaným Pontiacem Firebird Trans Am hravě stíhá s čímsi pováleným, obouchaným a bez střechy, přičemž si ani nesundá z hlavy klobouk. Tento veterán navíc disponuje takovým charisma, že si před ním nadělají do kalhot porušovatelé i ochránci zákona a jen milovník adrenalinu Bandita se s ním dokáže pobavit. A já se bavil s nimi, protože tento snímek je sice celkem o ničem, ale sedmdesátkově zábavný je opravdu hodně. ()

Reklama

helloween93 

všechny recenze uživatele

Polda a bandita je film plný automobilových honiček a zničených policejních aut. A to já rád. Bandita uniká svým pronásledovatelům s velkou lehkostí a někdy si s nimi vyloženě hraje. Filmu hodně prospěl fakt, že je postaven na komediálním prvku, takže to film nemyslí vážně, což je dobře. Šlape to od začátku do konce a Pontiac Trans Am je opravdu nádherné auto. ()

Voxel 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z nejoblíbenějších filmů mého dětství. Frajer Burt Reynolds dává na prdel policajtům z amerických vidlákovů, aby odlákal pozornost od kamaráda pašujícího plnej truck chlastu. Spousta automobilových honiček, svižný děj, celý film se odehrává na silnicích a je to i dost vtipné (především postava cholerického šerifa je dokonalá). Nedávno jsem to viděl na tv prima a úplně mě pohoršil nový dabing - zmizely vulgarismy a většina hlášek přestala být vtipná - děs hrůza. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Needham natocil dalsiu nudnu americku komediu, ktora nema dohromady cim zaujat. Americky zmysel pre humor je na mile vzdialeny tomu europskemu a na tomto filme to krasne vidiet. Zasmiat sa nie je comu, pribeh je umelina az strach, rezia je priemerna, Burt Reynolds /, Deliverance, Nemy Film/ to nedokaze zachranit. A navyse z tejto umeliny vznikla dokonca trilogia - tomu teda nechapem. Na dvojku ani na trojku sa v dohladnom case nechystam a Needham by si mna ako divaka tymto filmom urcite neziskal. 50 % ()

Galerie (39)

Zajímavosti (22)

  • Sally Field priznala, že hneď po prijatí tejto úlohy mala pocit, že to bola chyba a myslela si, že jej to zničí kariéru. Neskôr však napriek tomu získala Oscara. (Arsenal83)
  • Ve filmu jezdí bandita (Burt Reynolds) v Pontiacu Trans-AM, jehož prodejnost se po odvysílání filmu téměř zdojvnásobila. (jarjarbinx)
  • Ronnie Gay, Lamar Jackson a Quinnon Sheffield hrali dôstojníkov štátnej polície v Georgii. V období natáčania nimi naozaj boli. (Arsenal83)

Reklama

Reklama