Reklama

Reklama

Dobrodruh, frajer a silniční šoumen přezdívaný „Bandita“ uzavře sázku, že převeze náklad neprocleného piva z 800 mil vzdáleného místa do 28 hodin. Pomáhá mu v tom parťák Cledes. Vše ale zkomplikuje mladá nevěsta, která právě utekla od obřadu a jede s Banditou v autě. Proto je honí její budoucí tchán, neúnavný šerif z Texasu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

V bitvě poldů s bandity stojím vždy na straně zákona, ale v tomhle snímku se to ode mne evidentně neočekává. Takže i já jsem fandil frajeřícímu Banditovi se svůdnou Žabkou, ale přesto musím uznat, že největším bourákem ve snímku byl šerif Buford T. Justice, který Banditu s našlapaným Pontiacem Firebird Trans Am hravě stíhá s čímsi pováleným, obouchaným a bez střechy, přičemž si ani nesundá z hlavy klobouk. Tento veterán navíc disponuje takovým charisma, že si před ním nadělají do kalhot porušovatelé i ochránci zákona a jen milovník adrenalinu Bandita se s ním dokáže pobavit. A já se bavil s nimi, protože tento snímek je sice celkem o ničem, ale sedmdesátkově zábavný je opravdu hodně. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo kolem 10, táta mi film pustil od těch dob skoro každý den si video od filmu neodpočinulo. Skvělké scény dobré honičky, skoky kde se tají dech, kráská žabka (nevěsta na útěku) , nepříjemný tlustý polda, jeho debilní syn, který vše zmrvil a nakonec neodolatelný Bandita. K tomu není co říct je to nezapomenutelný a skvělý film. ()

Reklama

Voxel 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z nejoblíbenějších filmů mého dětství. Frajer Burt Reynolds dává na prdel policajtům z amerických vidlákovů, aby odlákal pozornost od kamaráda pašujícího plnej truck chlastu. Spousta automobilových honiček, svižný děj, celý film se odehrává na silnicích a je to i dost vtipné (především postava cholerického šerifa je dokonalá). Nedávno jsem to viděl na tv prima a úplně mě pohoršil nový dabing - zmizely vulgarismy a většina hlášek přestala být vtipná - děs hrůza. ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

John Zachary Delorean stavěl evidentně ty nejlepší vozy u značky Pontiac. V hlavní auto-roli tohoto snímku nehraje nikdo menší než potomek legendárního Kitta (Knight rider - Pontiac Trans America). Úsměvný (a občas i výsměvný) film má jednoduchý nápad, který nikterak nekomplikuje, ale jednoduše podá. Pokud by se tento film dal označit jako road movie (a to on se opravdu dá), zcela nepochybně se jedná o jeden z nejlepších road movies, co jsem kdy viděl. 4*. A to kvůli druhému dílu. - Viz. komentář - Polda a bandita 2. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Polda a bandita je film plný automobilových honiček a zničených policejních aut. A to já rád. Bandita uniká svým pronásledovatelům s velkou lehkostí a někdy si s nimi vyloženě hraje. Filmu hodně prospěl fakt, že je postaven na komediálním prvku, takže to film nemyslí vážně, což je dobře. Šlape to od začátku do konce a Pontiac Trans Am je opravdu nádherné auto. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (22)

  • Natáčanie prebiehalo v mestách Helen, Atlanta, Cumming, Jonesboro, McDonough, Redan a Riverdale (Georgia, USA), West Palm Beach (Florida, USA), Los Angeles a Ojai (Kalifornia, USA). (Arsenal83)
  • Jackie Gleason (Buford T. Justice) v mnohých scénach improvizoval. (m.a.t.o.)
  • Burt Reynolds odporučil Sally Field pre rolu Carrie a musel ju presviedčať, aby rolu zobrala, pretože Field si myslela, že scenár je príliš skromný a postavený len na improvizácii. (Arsenal83)

Reklama

Reklama