Reklama

Reklama

Obsahy(1)

KGB má nový ďábelský plán: Série atentátů se podle něj stává osudnou pro agenty nepřátelských tajných služeb. Jméno Jamese Bonda v tomto seznamu smrti nechybí. Agent 007 však zařídí v Bratislavě útěk generála KGB Koskova, který ve skutečnosti pracuje pro britskou tajnou službu. Koskov obviní z úkladů svého protivníka Puškina, ale vzápětí je unesen sovětskými agenty. Bond se nyní musí Puškina zbavit a Koskova zachránit. Timothy Dalton je James Bond osmdesátých let. Nové příběhy Agenta 007 díky němu získaly tempo akčních filmů. Bratislavu musel za totality natočit John Glen především ve Vídni. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (427)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Poctivý špionážní film s výborným Timothym Daltononem v roli Jamese Bonda. Kupodivu jsem ho viděl poprvé až dnes. Navštívíme Československo, užijeme si honičku s Veřejnou Bezpečností, podíváme se do Marockého Tangieru a nakonec i do Afghánistánu, který byl v 80-tých letech nejspíš hodně oblíbenou zemí :-). Jo, a kdo by to byl řekl, že tatík Jacka Shepparda z LOSTu, John Terry, hrál Felixe Leitera ze CIA? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vy jste spálil půl miliardy dolarů? To je smůla, Bonde. Mohl jste být živý a bohatý, ale takhle budete chudý a mrtvý." Tak to asi nepůjde, ale zní to tak směle. Nicméně na nesmrtelnosti Bonda to nic nemění, takže přijměte tuto lekci z parašutismu, odstřelování, horolezectví, skákání s dopravními prostředky, pilotování, solení silnic v ČSSR či lyžování ve futrálu od violoncella a bavte se s instruktorem 007. Mně to nečinilo nejmenší obtíže. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bond 15 - Rozhodně povedená bondovka. Dalton přinesl do role svěží vítr (po starém Mooreovi), hraje výborně a děj je také povedený. Prostředí stojí také za zmínku, Bratislava, Afghánistán...Daltona považuji za takového "dočasného" agenta 007, ale velmi dobrého. Nasadil bondovskou tvář, kterou později zdokonalil Brosnan (měl k tomu více prostoru - 4 filmy). Omlazení Bonda se tedy povedlo skvěle. Zajímavost: Po Mooreovi měli tvůrci zájem obsadit do role Pierce Brosnana, ale ten měl smlouvu na účinkování v seriálu a nemohl ji zrušit. V probíhajícím konkurzu na agenta s povolením zabíjet se objevil také Lewis Collins (Bodie z Profesionálů), ale bylo prakticky předem rozhodnuto, že Martini, protřepat - nemíchat, bude objednávat Timothy Dalton. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Bondovky mám zatím nakoukané pouze odsud vejš, takže neposoudím změnu stylu (pokud nějaká byla) oproti Mooreovi, ve srovnání s 90. léty mi to ale přišlo strašně strnulé a šedivé a celkově to klasifikuju jako mírně ubíjející bondovský průměr s fajn akcí (hranice umí Bond přecházet jako nikdo :) Poprvé jsem dostal hroznou chuť natočit si vlastní bondovku. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Neurvalý James Bond v podání Timothy Daltona je takřka úplným protipólem vtipkujícícho postaršího gentlemana Rogera Moora. I tento film je proti předchozím Moorovkám zbaven lehkosti a nadsázky, naštěstí to však vůbec neovlivňuje kvalitu snímku ani jeho zábavnost. Našinec si jistě nejlépe zapamatuje honičku s VB, avšak skvělých scén je tu víc. Škoda necitlivě nastavovaného konce. ()

Galerie (187)

Zajímavosti (49)

  • Odstřelovací puška Walther WA 2000, kterou použije agent 007 (Timothy Dalton) při přeběhnutí sovětského generála Koskova (Jeroen Krabbé), je jednou z hlavních zbraní používanou v herní sérii „Hitman“ od studia IO Interactive. (Snickors)

Reklama

Reklama