Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve válkou zničeném Japonsku se vládce Tokugawa zoufale snaží nastolit mír mezi svým lidem a z toho důvodu si objedná vraždy nepřátelských válečníků, kteří by mohli ohrozit mír válkou a dostat se k moci. Překrásná mladičká žena, která byla vychovávána od útlého věku ješte spolu s dalšími 9 sirotky, se stane vrahem. Jmenuje se AZUMI, nekompromisní zabiják. A pouť za smrtí začíná... (BUD-SFIS)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (126)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Míru musí být dosaženo i za cenu války! Kdo čeká mládežnický comics o sexy holčičce s katanou, bude možná překvapený. Ano, místy je to hodně infantilní, ale místy i překvapivě tvrdé a nelítostné (třeba hned na začátku nečekaná scéna selekce mezi asasíny, nebo nečinné přihlížení plenění vesnice bandity). Ale něco mi na tom filmu pořád neštymuje, zkusil jsem ho po letech znovu a není to nějak ono, ta jeho forma mě prostě neoslovuje. Prapodivná hudba, prapodivné kostýmy, prapodivný děj... Ale na druhou stranu jsou v něm úžasně prapodivné postavy, v jejichž středu se na piedestalu tyčí vražděním posedlý tranďák v bílém kimonu s růží v ruce. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nerozumím bojovému umění a není to ani můj šálek kávy, proto můžu vycházet jen ze svého laického pohledu a z dojmu, který ve srovnání například v Tygrem a drakem nebo Hrdinou na mě tenhle film neudělal. Stále se mluví o "poslání", ale já stejně postrádám hlubší smysl a to jak akcí, které se staly, tak i těch, které se nestaly. Asi v tom moc hledám logiku a znalci jistě namítnou, že srovnávám nesrovnatelné, ale spolehnu-li se jen na svůj pocit, kromě těch poetických a silných okamžiků výrazných především díky děvence v hlavní roli, mě tenhle film nenadchl zdaleka tolik, co výše citované filmy. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Je sice pravda ze film je trochu jednoduchy, ale ja som sa bavil. Skvely zaciatok ma dostal a ajked potom nadsenie trochu opadlo, skvela akcia ma stale drzala v pozornosti. Chrochkal som blahom, ked stary ucitel nakonci vytiahol katanu a ukazal co je to prave umenie meca - jeden z najkrajsich samurajskych subojov. No a co sa mi navzdy vrylo do pamati je jeden z najhnusnejsich , najslizkejsich a najuchylnejsich zaporakov akeho som kedy videl. Vrcholom bola jeho extaza (ake vystizne) pri zaverecnej bitke kde pri pohlade na ten masaker skakal od radosti ako male decko. Treba vidiet. 8/10 ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

10 vychtrlých sektářů slepě honící své poslání, kteří musejí projít nesmyslnou a zároveň geniální vstupní zkouškou ! První velkej mínus je jednoznačně stopáž, 142 je přeci jen zbytečně moc. Druhej, a asi největší mínus jsou souboje který vás uvítaj ze začátku, prostě trágedie, hraní moc vokatý až kýčovitý, jenže při prvním ůkolu nastane zlom a souboje se stanou něčím zcela jiným. Seká se vše co má ruce a nohy a hrdla se tu prosekávají na požádání a nepožádání, zabijí se šecko, bez rozdílu pohlaví a věku ! Hlavní zabiják zabjáků, ala sex idol všech travestitů se povedl :). Srovnávání s Hero či Tygr a Drak je naprosto mimo mísu, tenhle film je naprosto o ničem jinym. Další průser je v tom, že člověk neví jestli sleduje komedi, akční žánr a nebo záběry z jatek. Atmosféra a režisérké sebevykradení (ano mluvím o Versus) tu čumí na každým rohu a právě proto je jasný že tenhle film nesedne každýmu. Ač má film sebevíc kladů či záporů, na filmovém poli je velmi zvláštním a zajímavým počinem a určitě se vyplatí ho vidět. Nakonec bych se jěště vyjádřil k hudbě, ta byla naprosto otřesná, na druhou stranu scéna, kdy kamera oblétává bojující pár byla geniální až se mi točila hlava. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Občasný vizuálně zajímavý moment či povedeně bizardní postava nedokážou změnit můj odpor k podobně nezvládnutému filmu. Důvod pro podobně přestřelenou stopáž se mi ztrácí v mlze, zvlášť když příběh vykazuje potenciál na dílo zhruba o hodinu a nějaké drobné kratší. Postavy až na malé výjimky postrádají specifickou osobitost a zejména hlavní skupinka by se klidně mohla v průběhu děje proházet a nejspíš bych si toho ani nevšimnul. Navíc díky chybějícímu psychologickému pozadí nedává smysl jejich rozdělení v průběhu děje a následující chvilkové odlišné směřování se tam pak objevuje asi pouze z důvodu, aby se ukázalo znechucení hlavní hrdinky ze zabíjení, což ji automaticky kvalifikuje na nejsilnějšího zabijáka v okolí. Vrcholem všeho jsou příšerně natahované zpomalené záběry dovedené až za přijatelnou mez, které mě už ke konci iritovaly nehorázným způsobem. A vůbec, mnohem radši bych se koukal na dobrodružství šíleného sadisty Bijomari Mogamiho než na otravné směřování skupinky zabijáků za zpacifikováním Japonska... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Jednoho z protivníků Azumi (Aya Ueto) v závěrečné bitvě hraje herní vývojář Hideo Kojima, známý především sérií Metal Gear Solid. Ten se původně jenom přišel podívat na natáčení, avšak dostal i příležitost se ho zůčastnit. (Raztubyl)

Související novinky

Miikeho samurajská jatka

Miikeho samurajská jatka

13.05.2009

To zas půjdeme do kina v igelitových pláštěnkách a pod DVD přehrávače budeme strkat vědra, aby nám všechno nezacákala krev. Japonský úchyl/génius Takashi Miike po spaghetti-westerny inspirovaném… (více)

Vlak plný masa

Vlak plný masa

04.04.2007

Bývalý fotbalista, mlátička z gangsterek Guye Ritchieho, popřípadě Juggernaut z třetích X-Menů Vinnie Jones nikdy neměl nouzi o role, které sice neoplývaly dialogy, ale přesto byly nadmíru šťavnaté.… (více)

Reklama

Reklama