Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve válkou zničeném Japonsku se vládce Tokugawa zoufale snaží nastolit mír mezi svým lidem a z toho důvodu si objedná vraždy nepřátelských válečníků, kteří by mohli ohrozit mír válkou a dostat se k moci. Překrásná mladičká žena, která byla vychovávána od útlého věku ješte spolu s dalšími 9 sirotky, se stane vrahem. Jmenuje se AZUMI, nekompromisní zabiják. A pouť za smrtí začíná... (BUD-SFIS)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (126)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Silný úvod, okúzľujúca Aya v hlavnej úlohe, zaujímavá zápletka o skvele vycvičenej skupine zabijakov a poriadna nálož skvele spracovaných a natočených, správne krvavých a akčné súbojov. Problémom je však slabší príbeh, prílišný výskyt šialených a bizarných postáv (chlapík v bielom totálne prehráva), zbytočné a otravné pokusy o odľahčenie inak vážneho filmu a úplne zbytočných záverečných 15 minút. A postrádal som tam ten ikonický japonský pátos spojený so samurajskou cťou a ideálmi. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pred filmom odporúčam aspoň letmo načrieť do klasického japonského anime. Ja nie som v tomto síce žiadny odborník, ale to, čo mám odpozerané mi stačilo na to, aby som si tento film dokázal vychutnať. Keď niekto začne pozerať sfilmovaný americký comics, tiež neráta s tým, že uvidí reálne scény z bežného reálneho života a dopraje filmu určitý stupeň nadsádzky. To isté je treba spraviť aj pri sledovaní sfilmovaného japonského anime (mangy). Unikátne spracované akčné scény patria k vrcholom ázijskej kinematografie v tomto smere, najviac tomu dopomohla kamera, strih; a postavu Azumi obsadzujem na vrchol rebríčka hlavných akčných ženských hrdiniek. A čo je podstatné, ani príbeh nezaostával. 80%. ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Pecka. Azumi je sexy šrotovací mašina, která udělá z každýho sushi během pár vteřin až do okamžiku kdy se střetne s absolutně úchýlným, slizkým, sadistickým, psychopatickým, šíleným, zvráceným, a já nevím co ještě, magorem, který se v zabíjení svých protivníků vyžívá tolik, že jsem to snad ještě nikde jinde neviděl. Jejich finální souboj má pořádný koule a je přesně tím, co mi chybělo ve snímku Samuraj. Příběh v tomhle filmu je celkem jednoduchej, ale akce, potoky krve a hlavně i další slizcí padouši - opičák nebo bratrské trio, tomuto filmu dodávaj grády. Jsem velmi zvědav na pokračování. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Na to, jak je děj přímočarý, bych čekal zajímavější průběh nebo "atraktivnější" cíl. Boje jsou kolikrát dost nepřesvědčivé, opět se objevuje otravný fenomén létajících bojovníků (jako v Hrdinovi), jeden z nich navíc vydává zvuky jako pes. Trochu mám pocit, jako bych se vrátil o nějakých 15 let zpátky, kdy se točilo dobrodružně ve stylu Opičího krále. Například u Hrdiny jsem strhával body za to, že lidé létají, i když byl zbytek svým zpracováním dokonalý. To u Azumi bohužel neplatí. Pro mě to je průměr, v některých ohledech až podprůměr. ještě, že je Aya Ueto tak hezká. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale jako kdyby se tvůrci snažili navázat na velké, čínské produkce, jako byly "Tygr a drak", ale nakonec jim z toho vyšel celkem malý film, kde ty emoce nejsou tak dobře podány, jak by se asi slušelo, nemluvě o tom, že snímek "Azumi" není nijak zásadně zajímavý ani z hlediska akčního. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Jednoho z protivníků Azumi (Aya Ueto) v závěrečné bitvě hraje herní vývojář Hideo Kojima, známý především sérií Metal Gear Solid. Ten se původně jenom přišel podívat na natáčení, avšak dostal i příležitost se ho zůčastnit. (Raztubyl)

Související novinky

Miikeho samurajská jatka

Miikeho samurajská jatka

13.05.2009

To zas půjdeme do kina v igelitových pláštěnkách a pod DVD přehrávače budeme strkat vědra, aby nám všechno nezacákala krev. Japonský úchyl/génius Takashi Miike po spaghetti-westerny inspirovaném… (více)

Vlak plný masa

Vlak plný masa

04.04.2007

Bývalý fotbalista, mlátička z gangsterek Guye Ritchieho, popřípadě Juggernaut z třetích X-Menů Vinnie Jones nikdy neměl nouzi o role, které sice neoplývaly dialogy, ale přesto byly nadmíru šťavnaté.… (více)

Reklama

Reklama