Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinkou této americko-francouzské fantastické komedie je spisovatelka Lila Juteová (Patricia Arquette), která vypráví svůj neobyčejný příběh. V dospívání zjistila, že vlivem nevyléčitelné hormonální poruchy jí celé tělo porůstá chlupy. Vyřešila to útěkem do přírody, žila ve stanu a začala psát ekologické knihy. Ve třiceti ji však zpět do civilizace přivedla touha po muži. Kvůli tomu Lila podstoupí náročné depilační kůry a když se setká s krátkozrakým vědcem Nathanem Bronfmanem (Tim Robbins), zdá se, že problém je vyřešen. Jenže nic není tak snadné, jak vypadá – zvlášť poté, co se dvojice setká s divokým mladíkem, který vyrůstal od dětství v lese a myslí si, že není člověk ale opice. Nathan s Lily mu dají jméno Puflík a vědec se rozhodne necivilizovaného tvora polidštit… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

k212 

všechny recenze uživatele

Hodně černohumorná, těžce antimorální historka, která praví jak se stát dokonalým pokrytcem a přitom zůstat věren lidské přirozenosti (sexoidnosti). Další z ujetin trojky Kaufman/Gondry/Jonze, kde se pod povrchem všeho toho absurdního a snového skrývají ta nejrovnější a nejprostší sdělení, která však zjemnělé ouško maloměšťáčka může lehce/záměrně přeslechnout. Následné otázky, které tato skrytá otevřenost nastoluje, jaj to je pošušňáníčko. Inu, některé pravdy se těžce poslouchají natož akceptují. BTW krásný a naprosto pasující originální název (o to příšernější je česká volná překladatelská "analogie"), o němž by se dalo diskutovat hodiny a hodiny, protimluv a zároveň symbióza. 80% ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Dost prazvláštní komedie hrající si s otázkou lidské přirozenosti. Charlie Kaufman tentokrát trochu ujel, což se odráží hlavně na ději. Rozkouskovanost, necelistvost a absence vtipu tvoří snímek nudným (pokud si někdo nepotrpí na přednosti Patricie Arquette či Rhys Ifanse). Michel Gondry sám jako režisér moc nezaujal. Kaufman už prostě začíná příliš ujíždět na své originálnosti, mohl by chvílema polevit. ()

Reklama

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Hlavními devizami filmu jsou originální námět, zajímavá režie šíleného Michela Gondryho:) a herecké výkony - tradičně skvělý Tim Robbins. Nevím, jak je možné, že se mi líbí to, co se většině naopak nelíbí, ale je to tak... Film bohužel sráží několik hluchých míst, ale celkově se jedná o jistě zajímavou podívanou s výbornou hudbou. 70% ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Hádám, že asi ne každý film Charlieho Kaufmana je povedený. Tady to trochu drhlo. Komedie byla taková, že se člověk ani nezasmál, spíše taková doplňující. Ale jako drama to také moc nefungovalo a myšlenka se rozhodně nějak moc netyčí. Takže takové meh. Herci hráli v pohodě, scénář taky šel, myšlenka originální a dobrá, ale to provedení si to zasloužilo rozhodně jiné...takhle to moc nefungovalo a trochu nudilo. Vyhodnocení: Možná i ten díl ve Simpsonech je lepší 😬 ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Prazvláštní filmeček, který si mě ale narozdíl od jiných diváků, docela získal. Z Charlieho Kaufmana se nám klube velice zajímavý scénárista a já jenom doufám, že to potvrdí snímkem Adaptation. Jediná vada snímku je velká nevyváženost a ta bohužel sráží celkový dojem z filmu. Ale za ten scénář a plno nápadů(bohužel ne vždy dobře realizovaných) si to minimálně 3* zaslouží. Takže 60%, ale velice silných. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama