Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Walter Matthau podává jeden ze svých nejlepších výkonů v roli proslaveného fyzika, který musí vyřešit zvlášť ožehavý problém - odlákat svou oduševnělou neteř Catherine (Meg Ryanová) od snoubence, naškrobeného anglického suchara, a převést ji do náruče automechanika (Tim Robbins). Ten se k ní perfektně hodí, avšak stojí to velké úsilí změnit zaolejovaného chlapa v nablýskaného šlechtice. I když se vám to zdá nemožné, nepodceňujte nápady strýce Alberta a sílu lásky! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Jedná se sice o průměrnou, až lehce podprůměrnou romantickou komedii, ale výkon Waltera Matthaua celek povýšil o jednu třídu. Vždy, když se on objevil v záběru, tak se mi vynořil úsměv na tváři a člověk měl pocit, že se u sledování opravdu baví. Ostatní staříci taky nebyli k zahození. Ve výsledku se tedy jedná o slušnou romanťárnu. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Walter Matthau je Einsteinovi neuvěřitelně podobný. Film samotný potěší ne úplně dementní romantickou linií, která poslouží i zajímavému zamyšlení nad protikladem zcela logického rozumu a vášnivostí a nahodilostí srdce, kteréžto dva elemnty spojuje v sobě postava Einsteina, která se proto jako dvě záporně nabité částice pokouší dát dohromady sympatického Tima Robbinse a ctižádostivou Meg Ryan. ()

Reklama

Lukoye 

všechny recenze uživatele

Skutečně nedoceněná romantická komedie. Celý film je prostě rozkošný, možná až moc rozkošný, ale dohromady ohromně milá sranda. Aneb jak to vypadá když se automechanik s velikým srdcem zamilje do lehce afektované matematičky, která nachází větší zalíbení v číslech než ve svém nudném snobském snoubenci. To by ale nesměla mít za dědečka Alberta Einsteina. Ten společně si hrou náhody se svými přáteli z vědeckých kruhů oblíbí mechanika a společně s přáteli se z něho snaží udělat vědeckou hvězdu. Potom čekají, že se do něho Meg zamiluje. Všechno se ale zamotá, když teorie kterou společně vymyslí znamená průlom ve vědě a příbeh automechanika, který proti své vůli hraje vědce jenom proto aby dostal srdce Meg nabere nečekané obrátky s vyznamenáním až u prezidenta USA. Mimo jiné se mi velmi líbila kamera tohoto filmu, křištálově čistý film s krásnými exteriéry. Už při dívání se na něho, natož potom, jsem se cítil jako očištěný, jak po sauně. Skvělý pocit z filmu. Už proto stojí znovu za vidění, což je u mě solidních pět. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Když vztahové tápání roztržité matematičky začne usměrňovat její poťouchlý strýček Albert Einstein, je zaděláno na veskrze příjemnou romantickou komedii – kterou nad standard nepovyšují roztomilá Meg ani šarmantní Tim, ale právě chápavý stárnoucí génius Walter a tři jeho na stejnou nótu naladění kámoši filosofové a vědci, radostně jako děti intrikující ve prospěch srdce místo hlavy. Čím dále však ona "kosmická" šaráda zachází, tím rychleji film ztrácí dech. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A jak vysvětlíš tohle ??" - "Nevím !! To není možné !!" ;) Nádherně roztomilá a vtipná komedie Freda Schepisiho, kterou si tím víc užijete, čím vyšší je hodnota vašeho I.Q. !! ;) To byla první myšlenka, s níž jsem si pohrával přibližně po hodině filmu, abych se následně ujistil, že tomu až tak úplně není !! Ačkoliv genialita mnohdy tkví právě v jednoduchosti, která platí za hlavní znak této velmi netypické inteligentní romantické retro taškařice, přičemž je to paradoxně právě ta nekomplikovanost, která na jedné straně činí film velmi svižným a zajímavým, zato ji v závěru mírně shazuje svým očekávaným rozuzlením bez nějakého silnějšího konfliktu !! Na sexy Meg Ryan se vždy krásně koukalo, Tim Robbins nikdy nemůže zklamat stejně jako excelentní pan komik Walter Matthau, který jako by Albertu Einsteinovi z oka vypadl.. Velmi zdařilé mi pak logicky přišlo kontrastní angažování Tonnyho "Monka" Shalhouba jako majitele autodílny s průměrnou mozkovnou, ačkoliv tato hříčka je pouze dílem náhody, protože Tonny se stal seriálovým detektivem až takřka osm let po uvedení I.Q. Experimentátor Jerry Goldsmith se opět vytáhnul velmi dobrým soundtrackem, který spolu s velmi originálním a neotřelým příběhem, v rámci žánru v maximální míře, a skvostně dobovou atmosférou dávají zapomenout na absenci jakékoliv údernější zapamatování hodné repliky některé faktické chybičky, které se ve filmu objevují.. Velmi nedoceněná záležitost, které však k plnému hodnocení rozhodně něco podstatného schází.. A dovedení projektu studené fúze do finální podoby to jistě nebude..;) ()

Galerie (84)

Reklama

Reklama