Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jacob Singer se vrátil z Vietnamské války. Chce dál žít svůj život, ale nemůže. Pronásledují ho podivné představy a duchové. Neví, co je skutečnost a co jeho noční můra. Není si jist, jestli skutečnost vůbec existuje. Má pochybnosti o tom, jestli vůbec ještě je mezi živými. Chtěl by se někomu svěřit, ale netuší, kdo je jeho přítel a kdo jen další přízrak... (Guild Home Video)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (300)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jacob Singer je veteránom, ktorý v 68´ po dobu dvoch rokov pôsobil vo Vietname. Keď už sa zdá, že sa po dlhom období opätovne zaradí do spoločnosti, začínajú ho prenasledovať rôzne predstavy či vidiny vďaka ktorým prepadá pochybnostiam, čo je vlastne sen, a čo realita. Snímok, ktorý vzhľadom k svojej tématike nemal šancu neuspieť. Psychologická dráma s občasnými prvkami hororu pre náročnejšieho diváka, ktorý hľadá viac, ako len klasické klišé plné gore scén či fantazmagórie za chrbtom. Príbeh má hlavu aj pätu, je dostatočne prepletený, no s jasnou štruktúrou, ktorá diváka zbytočne nepletie. Sám za seba, veľká spokojnosť - 75% ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Film, který by se velmi rád tvářil jako horor, aspoň to má v popisku, ale tomuto žánru je velmi vzdálen. Už od začátku nijak vyjímečný film s občasnými mysteriózními scénami, které jsou však bohužel ještě více uspávající než zbytek. Jakubův žebřík byl pro mě jen zdlouhavým, nudným a naprosto jakoukoliv výraznější atmosféru postrádajícím snímkem. Navíc ještě velice nepřesvědčivý Tim Robbins v roli, která se pro něj vůbec nehodila. Závěrečná pointa nebyla uplně špatná a dlouho to k ní směřovalo, ale ani ta na dojmu téměř nic nepřidala. Těžko říct, kde se stala chyba, ale bude ta absence atmosféry. Díky tomu se dívák nemůže do příběhu vžít a ten tak působí jakýmsi odtažitým a nezajímavým dojmem. A právě atmosféra pomalu nabírající obrátek by měla být u těchto, mnohdy velmi dobrých, pomalých psychologických a mysteriozních filmů být tím hlavním. Na celém filmu se mi opravdu líbila jen jediná scéna a to je na téměř dvě hodiny trochu málo. Trochu mě překvapilo hodnocení tohoto filmu, dle mě, jak je vidět, dosti přeceňující kvalitu, ale nikdo není dokonalý (tím nemyslím sebe). ()

Reklama

Pishin 

všechny recenze uživatele

Prvni pulka me znacne rozhodila, po celou dobu byl ve me svyravy pocit, druha pulka byla uvolnenejsi a konec vse krasne shrnul a objasnil. Ve filmu jsou tri roviny vypraveni vetnam, ktery byl realny a pak jedna realita a druha realita.. cely film neustale oscilujete a snazite se prijit na to, ktera z nich je ta prava, a ktera je jen pouhym snem. Konec prinese rozuzleni tohoto paradniho dramatu obsahujici spoustu hororovych prvku. Skvele zahrana hlavni postava Timem Robbinsem. Malem to bylo za plny pocet uvidime, az se me to rozlezi v hlave. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Já ani nevím, jak to mám hodnotit. Je to mezi 3 a 4 hvězdičkami. Filmy podobného ražení mám sice rád, ale tady mi příjde, že to co se stane před závěrečnou pointou je sice na jednu stranu poměrně zajímavé a na tu dobu nevšední, na druhou stranu mi to ovšem příjde nesmyslné a bezmyšlenkovité. Asi jsem příliš ovlivněn lynchovými dokonalými snovými rozprávkami a toto dílo mi proto příjde nedomyšlené a to co se odehraje během filmu mi prostě moc nezapadá do závěrečného rozuzlení. Film má několik skvělých hororových momentů, ale i několik scén, které by mohli být klidně vypuštěny. Asi bych to měl vidět ještě jednou, abych si určité věci dovyjasnil, ale po prvním zhlédnutím nemám moc chuť se do toho pouštět znovu, protože tak trochu cítím, že žádné vyjasnění událostí v tomto filmu neexistuje. 70% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se dlouho tesil a nezklamal. Je to totiz perfektni mysteriozni thriller s prvky hororu, takze dojde i na par scen s demonama a jednu libovou scenu v nemocnici, kdy jsou chodby pokryty krvi a kusama tel. Pribeh se s postupujici stopazi cim dal tim vic zamotava, je tu spousta vidin, snu a flashbacku, do toho linie s vietnamem, takze nakonec uz neni skoro jasny, co je skutecnost a co ne. Akorat ten konec je takovej, ze odhali neco, na cehoz odhaleni jsem vlastne vubec necekal. Ale precejen sem tam tu je naka hlucha scena, takze to lehce sestrihat na 90 minut, bylo by to jeste pusobivejsi, atmosfera by byla jeste napinavejsi a ja bych si nemel na co stezovat. Ale i ty slabsi mista utahne perfektni Robbins, kterej sice s tim svym harem a brejlickama vypada smesne, ale hraje fantasticky. Z ostatnich stoji za zminku maximalne tak Pena, ktera se tu vetsinou produciruje nahore bez. Celkove perfektni thriller, ale na 5* to o fous neni. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Nemocniční nosítka, která nesou Jakuba (Tim Robbins), byla úmyslně nevyvážena Adrianem Lynem. Jedno kolo jen lehce nadzvedl od podlahy, což způsobilo jeho chrastění a točení. (Seabeast)
  • V původním scénáři autor Bruce Joel Rubin vytvořil typické biblické peklo plné okřídlených démonů, rohatých ďáblů s kopyty, lidí se zobáky a podivnými objekty ležících náhodně okolo. Rubin byl inspirován dílem Hieronymuse Bosche. Ačkoliv se toto obecné ztvárnění démonů Lyneovi líbilo, přesto nabyl pocitu, že by to na diváky mohlo působit komicky. Rozhodl se tedy přepsat scénu Jacobova (Tim Robbins) sestupu do pekla; jedná se o scénu v nemocnici, kde je Jacob vezen na lůžku skrze metaforické peklo. (Seabeast)
  • Adrian Lyne se nechal slyšet, že většina dialogů v úvodní scéně mezi vojáky byla improvizovaná samotnými herci, zejména konverzace mezi Georgem (Ving Rhames) a Jacobem (Tim Robbins) týkající se masturbace. (Seabeast)

Reklama

Reklama