Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jacob Singer se vrátil z Vietnamské války. Chce dál žít svůj život, ale nemůže. Pronásledují ho podivné představy a duchové. Neví, co je skutečnost a co jeho noční můra. Není si jist, jestli skutečnost vůbec existuje. Má pochybnosti o tom, jestli vůbec ještě je mezi živými. Chtěl by se někomu svěřit, ale netuší, kdo je jeho přítel a kdo jen další přízrak... (Guild Home Video)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (299)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Ačkoli bych Jakobův žebřík neoznačil tak úplně za horor, je zde mnoho scén, z kterých jde husí kůže. Zároveň je to další z řady snímků, které charakterizuje věta "Válka je svinstvo". A o válečné svinstvo tu vlastně jde, ale nechci spoilerovat, i když se o to postaral už text obsahu, pokud jste ho četli. Myslím, že tenhle film by žádný hororový fanda neměl vynechat. Takovéto temné thrillery mám prostě rád. Zvlášť, když se v hlavní roli objeví sympaťák, jako je Tim Robbins. Moc se mi to líbilo. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Další z restů dohnán. A musím uznat, že tohle se mi líbilo daleko víc než všemi opěvovaný Donnie Darko, kterýho jsem viděl včera. Jediným, ale za to docela velkým mínusem filmu je u mě obsazení hlavní role. Né, že bych T. Robbins(e) neměl rád, ale můj oblíbenec to taky zrovna není. Do téhle role se mi moc nehodil. Dokázal bych si na jeho místě představit úplně jiný herce. Ale ani horší ( alespoň pro mě ) obsazení hlavní role mi nezkazilo výsledný požitek z filmu. Silný začátek mě přikoval k sedačce a nepustil až dokonce. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Ano! Tohle se opravdu povedlo. Některé momenty, především ty hororové byly až neskutečně silné. To, co předváděl Tim Robbins, to byl výkon oskarových parametrů. Během filmu jsem si říkal, jestli to náhodou režisér Lyne trochu nepřekombinovává, ale na konci mi sejmul všechny moje námitky z rukou a myslím, že 5 hvězdiček se zde sluší dát. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Celkový nápad i finální pointa jsou rozhodně super, ale celý snímek byl koláží převážně úmorně nudných psycho pasáží a já nepatřím mezi ty vyvolené, kteří jsou schopní cokoli z toho nějak docenit. Rozhodně to není zapříčiněno pouze tím, že dávám přednost knize před drogami. Taktéž se musím přiznat, že mi byl krajně nesympatický Tim Robbins v této herecké poloze a s překvapením sleduji, kolik "náročných diváků" nad ním probudilo k aktivitě svých 14 centimetrů. Před zhlédnutím snímku jsem si nevyhledával žádné informace, ale od tak vděčného tématu, jako je použití halucinogenů v armádě, jsem si troufl očekávat poněkud chytlavější a působivější podívanou s výrazně silnějším poselstvím. Bohužel jsme viděli jen jakési předsmrtelné křeče člověka, který byl ve špatný čas na špatném místě. Extrémně mě to nebavilo. Zejména první polovina filmu je úplně o hovně. Lepší hvězdička. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Režisér Adrian Lyne se ujišťoval, že Jakub (Tim Robbins) a jeho vize se nikdy neobjeví spolu ve stejném záběru. (Seabeast)
  • Film poslúžil ako inšpirácia pre sériu hier "Silent Hill". (mackyns)
  • Je možné všimnout si, že všechny reklamy na zastávce metra Burgen Street jsou zaměřeny proti drogám. (Listeroman)

Reklama

Reklama