Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Jeff a Amy Talorovi jedou přes Nevadskou poušť do San Diega. U odlehlé benzínové pumpy si jejich luxusního džípu všimne řidič Earl, se kterým má Jeff drobný konflikt. Když mají o něco později poruchu na voze, nabídne jim pomoc řidič kamionu Red Barr, který slíbí, že Amy odveze k telefonu v blízkém motelu. Když pak zjistí, že závadu někdo způsobil úmyslně, spěchá za manželkou. Ta však zmizela. V motelu, odkud měla volat pomoc, ji nikdo neviděl. Jeff dohoní kamion, Barr však Jeffovi i zastavené policejní hlídce tvrdí, že jeho ani jeho ženu nezná... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (219)

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Ak mi ešte pamäť dobre slúži, bola vo filme celkom slušná automobilová naháňačka. A to je dobre, lebo režisér sa tak vhodne pripravil na jednu z najlepších auto-likvidačných scén v histórii filmu. Áno, reč je o T3, aj keď vtedy to asi Mostow netušil ani len vo sne. Ale späť k Únosu. Je to absolútne priemerný (čiže nie zlý) thriller. A to je všetko. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Podivný únos ve kterém nevíte, co Vás čeká. Mnoho filmů staví na jednoduchém příběhu - únos, pomsta, ... jsou dosti ožehavým tématem. Ale Únos s Kurtem Russellem je trošku jiný šálek kafe. Takové drama jako je právě Únos jsem už pořádně dlouho nezažil. Po celou stopáž jsem opravdu ani nedutal, jelikož po celou stopáž jsem měl chuť ty "podělaný únosce" pořádně nakopat do zadku. A takový zážitek se jen tak nevidí, když je divák součástí příběhu, je to jen a jen dobře. Napětím naplněných 90. minut!b> ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušné průměrné béčko na téma únos. Podobných kousků však existuje celá řada a tento ničím extra nevyniká. Kurt Russell však rozhodně patřil k tomu nejlepšímu, co nám tu bylo nabídnuto a se svou rolí se popasoval docela dobře. Stejně tak i nebožtík J. T. Walsh. Atmosféra filmu rovněž snese kladné měřítka, protože jsem se u toho ani moc nenudil. Snad jen kdyby bylo více akce, tak bych se nezlobil – závěrečná honička totiž rozhodně nebyla vůbec špatná. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Konfrontace uhlazeneho měštáka a smradlavých vidlomužů je vděčné téma. Ve scénách, kdy se dostanou do křížku, a chudák Russel kdesi uprostřed pustiny neví, jestli mu neodbíjí poslední hodinka, by se napětí dalo krájet. Další průběh už je celkem jednoduchý a gradace mírně stagnuje, nadruhou stranu ale filmu pára vysloveně nedojde ani jednou. Skrze strach a bezmoc si to tak zdánlivě vyčerpané téma zručně odkroutí až do konce. Podobné nepříjemné výletní dobrodružství je ve filmu Záhadné zmizení. Alternativa: Vanishing. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nudný thriler. Unesli mi manželku a já ji určitě najdu at to stojí co to stojí. Ať žije Americká vize neohrožených manželů, tupých manželek a neschopných únosců. Jonathan Mostow se připravuje na Terminátora 3 a kdybych o jeho usednutí na režisérskou židličku T3 měl rozhodovat já, nikdy by si na něj nedošel ani do kina. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (9)

  • Coca Cola v špeciálnom balení, ktorú popíja Carver (Kim Robillard) v šerifovej kancelárii bol odkaz na Letné olympijské hry Atlanta 1996, ktoré sa konali práve v dobe natáčania. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa vo viacerých lokalitách v Kalifornii, Utahu a Nevade. Napriek tomu odvážal Kurta Russella (Jeff Taylor) každý deň z miesta natáčania vrtuľník do Los Angeles, aby mohol byť so svojou rodinou. Nasledujúce ráno bol vrtuľníkom opäť dopravený na miesto natáčania. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama