Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tři dospělí sourozenci se scházejí na akci věnované oslavě umělecké práce jejich otce. Řeší zde své problematické vztahy s ním i mezi sebou navzájem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (68)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale tvorba Noaha Baumbacha ma akosi nikdy neoslovila. A žiaľ, nemení sa to ani po tomto filme, kde sa predstavilo množstvo dobrých hercov, ktorých mám rád - avšak nie v takomto mdlom prevedení. Postavy boli zaujímavé, aj celé tie vzťahy rodiny a nevlastných súrodencov, ale príbeh bol hrozne nevýrazný a nezáživný. Keby to tak bola aspoň poriadna konverzačná dráma, ale ani týmto smerom sa to nijako nepohlo. Jediné, čo sa dá pochváliť sú napokon výborné herecké výkony, ale inak bieda... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Výborné herecké výkony hvězd : Adam Sandler, Ben Stiller, Dustin Hoffman, Elizabeth Marvel, Grace Van Patten a Emma Thompson. Jsou pod vlivem svého stárnoucího despotického otce. Rozvádějící se muž, nezaměstnaný, v oblečení ze second handu u něj dokonce nachází útočiště. Považuje ho za výborného sochaře, i když jeho sláva skončila se 70.lety. Rodinná traumata všech začnou vybublávat. Film měl premiéru v Cannes a pojednává o stárnutí, odcizení nebo o významu umění v životě. Trochu to připomíná Woodyho Allena a jeho neurotické postavy. Film je náročný na čtení mezi řádky. ()

Reklama

haluska11 

všechny recenze uživatele

slušná konverzačka s majestátně realistickými dialogy. ty stojí především na neustálém usekávání vět - ať už kamerou anebo skákáním do řeči. snímek proto může působit trochu roztříštěně a zasloužil by trochu adderallu. herecké výkony překvapí: vše ostatní je ale velmi standardní a neurazí, ale ani nijak extra nepotěší. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Humorne smutná konverzačka o tom, čo sme a kým sme chceli byť, ak by na nás rodičia neustále nekašlali. O rodičoch, ktorým z času na čas deti vrchstnú do tváre ich vlastné traumy. Presvedčené o tom, že jedinou príčinou ich zlyhaní (citových, kariérnych, vzťahových aj psychických) sú práve oni. Tí, čo sa mali o nich postarať a riadne ich vychovať. Všetko podané veľmi otvorene a predsa s humorom a paradoxne, aj s láskavo jemným nadhľadom. Poznámky: Scéna "rodinnej večere" s nedovarenou rybou a mušľami je spoľahlivo diétne fungujúcu scénou. Dávno som v rodinnej dráme nevidel taký blivajz na tanieri. Slovný pretlak vhodne odľahčujú umelecké presahy pohľadmi na rozličné sochy, obrazy. V tomto smere sú však najskvostnejšie art porno psychologické krátké filmy nadanej mladučkej režisérky, vnučky sochára. Tieto tvorivé diela sú zárukou držania rodovej umeleckej línie. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Na plnou palbu to na můj vkus začalo být hlavně ke konci až moc chtěné. Jinak jsem si ale chrochtal blahem, ať už šlo o neustálé vrstvení dialogů, kdy spolu postavy sice mluví, ale každá o něčem jiném, případně u emocionálních výbuchů (Stillerův záchvat vzteku ve chvíli, kdy se otec snaží odjet autem, zlatý!). Noah Baumbach mi do téhle chvíle unikat, což je chyba, kterou hodlám v nejbližší době napravit. Už dlouho jsem neviděl tak dobrou "allenovku" (což platí i na Allena). ()

Galerie (89)

Související novinky

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

15.12.2023

Čeká nás dosud nevídané spojení. Oblíbení herci George Clooney a Adam Sandler se vůbec poprvé společně objeví na velkém plátně díky novému filmu vznikajícímu pod hlavičkou streamovací služby Netflix.… (více)

Reklama

Reklama