Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec Viktor (Martin Dejdar), velice schopný a úspěšný ve své profesi, a jeho syn Petr (Vladimír Škultéty), neméně úspěšný a nadějný student, se náhle ocitnou v nečekané situaci - po smrti ženy a matky se tyto dva ukázkové příklady dokonalého muže a studenta musí vypořádat s takovou banální záležitostí, jakou je péče o domácnost. Jako schopní, inteligentní a úspěšní muži v tom pochopitelně nevidí žádný problém. Marně je zkušený soused Lupínek, zasloužilý dědeček (Josef Abrhám) se čtyřmi vnoučaty na krku, varuje a nabízí pomoc. Mužská ješitnost a pýcha jsou silnější. Díky tomu se tak postupně dostávají do víru trapasů, problémů a katastrof, které postupně nahlodávají jejich sebevědomí a boří jejich pevné přesvědčení o vlastní dokonalosti. Ještě, že přijíždí na pomoc strýc Artur (Ondřej Vetchý). I když, jak říká slogan filmu, správný chlapi si poraděj sami. bez žen by to přesto zcela nešlo. Otec musí odolávat svodům a doslova se bránit nájezdům půvabné kolegyně (Světlana Nálepková), syn má zase ve své blízkosti pohlednou spolužačku Zuzanu (Zuzana Kajnarová) a strýc Artur problémy se svojí vlastní manželkou (Petra Špalková)... Pánská jízda je zkrátka hravé a vtipné vyprávění určené všem, kteří se rádi baví, i když je jim třeba do breku. Celovečerní debut režiséra a producenta Martina Kotíka, kterému se o kvalitách Pánské jízdy podařilo přesvědčit hvězdnou sestavu herců, svým vlídným a vkusným humorem pobaví diváky i divačky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (375)

sud 

všechny recenze uživatele

Tak trochu úlet, aneb každý začátek také nepřináší vavříny. To se samozřejmě týká režiséra filmu Martina Kotíka (když jsem viděl hodnocení jeho nového filmu "Všechno nejlepší", myslím si že tento film je skutečně úlet). Nevýrazné herecké výkony (dobří herci se zde spíše pachtí a ztrapňují v na koleně dělaném scénáři), celkově nevýrazné a nijak nezaujímavé. Pár scének je dobrých a celkový nápad by byl s lepším scénářem taky jiná káva. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Na první pohled jde jistě o trapárnu, ale když se člověk trochu hlouběji zamyslí a semtam něco odpustí, ne až tak velikou jako třeba Troškovy trapárny nebo filmy Soukupa v poslední době či některé "pecky" cizí produkce. Pokusy čerstvě ovdovělého otce a osiřelého syna se vypořádat s normálními pracemi v domácnosti jsou sice dovedené až do absurdity (a někdy i absurdity tuplované), nespadnou však k vulgárnímu humoru a pobaví (nebo minimálně vytvoří na tváři divákově vlčího šklebu). Slyšel jsem, že je to blbost, pak jsem to i četl a možná právě proto jsem od toho filmu očekával jen další Kameňák, ale ne. Vtipy jsou sice jemně křečovité, ale mnohdy mi přišly i notně parodické a satirické a (v přihlédnutí k ostatním komentářům to je svatokrádežné prohlášení) i směšné. Možná si říkáte, co by to mohlo parodovat? Co třeba vůbec celkově žánr rodinné komedie o ztrátě partnera? A když se na ten film člověk dívá jako na parodii, když neočekává žádný jemný humor nebo grácii, myslím, že bude spokojen. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Jedna z mnoha chyb ve filmu - Na konci filmu když Martin Dejdar přebaluje a maže miminko leží z pohledu z boku do klubíčka na boku a vůbec se nehýbe jako by dřímalo ovšem když je pohled odjinud leží dítě natáhnuté na zádech a hýbe ručičkama i nožičkama, když je záběr zase z boku je nehybné v klubíčku....... ()

Apophis 

všechny recenze uživatele

No, tak je tu další Český pokus o bláznivou komedii... Zaprvé nemám bláznivé komedie v principu rád, ale pokud jsou kvalitní, nemám nic proti nim. Bohužel, tato nebyla ani trošku kvalitní... Dodívat se na to mě stálo silné sebezapření. Scénář byl slabý a čitelný, gagy většinou předvídatelné a herecké výkony (až na J. Abrháma a O. Vetchého) trapné. Přesto jsem se občas i zasmál (gagy přece jen nebyly VŽDY předvídatelné), a proto (také už jen za tu odvahu, pustit tento pokus do kin) tomu asi 1* z milosti dám... Jenom prosím už né nějakou Pánskou jízdu 2!!! To bych už opravdu nepřežil!!! ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Tenhle film to posral u všech možných i nemožných diváckých skupin. Vlastně jsem za celý svůj dosavadní život potkal jen jednoho člověka, který to označil za "hrozně srandovní film" a ten člověk je s prominutím dement, takže to sedí. Natočit takovou blbost, ke který si nenajdu cestu vůbec nikdo, to už je asi umění. I sloupec tady vpravo nebezpečně hlásá "žádní fanoušci". Vetchý zase v roli otravnýho pošuka, super. I když se snažím, nenapadá mě teď jediný klad filmu. A nechci tvrdit, že tady je to přímo jeho chyba, ale zase tu vidím asociaci: Abrhám = špatný film. Myslím, že tu jednu hvězdu jsem dal asi z lítosti. (10%) ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama