Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec Viktor (Martin Dejdar), velice schopný a úspěšný ve své profesi, a jeho syn Petr (Vladimír Škultéty), neméně úspěšný a nadějný student, se náhle ocitnou v nečekané situaci - po smrti ženy a matky se tyto dva ukázkové příklady dokonalého muže a studenta musí vypořádat s takovou banální záležitostí, jakou je péče o domácnost. Jako schopní, inteligentní a úspěšní muži v tom pochopitelně nevidí žádný problém. Marně je zkušený soused Lupínek, zasloužilý dědeček (Josef Abrhám) se čtyřmi vnoučaty na krku, varuje a nabízí pomoc. Mužská ješitnost a pýcha jsou silnější. Díky tomu se tak postupně dostávají do víru trapasů, problémů a katastrof, které postupně nahlodávají jejich sebevědomí a boří jejich pevné přesvědčení o vlastní dokonalosti. Ještě, že přijíždí na pomoc strýc Artur (Ondřej Vetchý). I když, jak říká slogan filmu, správný chlapi si poraděj sami. bez žen by to přesto zcela nešlo. Otec musí odolávat svodům a doslova se bránit nájezdům půvabné kolegyně (Světlana Nálepková), syn má zase ve své blízkosti pohlednou spolužačku Zuzanu (Zuzana Kajnarová) a strýc Artur problémy se svojí vlastní manželkou (Petra Špalková)... Pánská jízda je zkrátka hravé a vtipné vyprávění určené všem, kteří se rádi baví, i když je jim třeba do breku. Celovečerní debut režiséra a producenta Martina Kotíka, kterému se o kvalitách Pánské jízdy podařilo přesvědčit hvězdnou sestavu herců, svým vlídným a vkusným humorem pobaví diváky i divačky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (375)

Jara.Cimrman.jr odpad!

všechny recenze uživatele

Proti svým zvyklostem jsem silou nezdolné vůle přežil pouze půl hodiny, během které jsem musel být třikrát defibrilován, takže pokud se tato ubohost později nějakým zázrakem proměnila v mezník filmových dějin, tak se tvůrcům poníženě omlouvám. Jelikož jsem však toliko příležitostným masochistou, tak se ode mne za vážnou újmu na zdraví žádné hvězdy nedočkají. ()

ScreamJay odpad!

všechny recenze uživatele

Kotík tak to je tragický!! Podivný mix Antireceptáře pro dům a zahradu, čitelné snahy o naplnění podstaty úderné grotesky s něčím, co vypadá jako ukázka z toporného německého teleshopingu, jen ten přiohřátej Horst Fuchs tomu chybí. Martin Dejdar přece není žádný filmový herec, tak proč ho u všech plešatejch pořád do filmu obsazují?? Zůstal bych u inscenací a seriálů, nebo u nějakýho moderování, protože takhle patrná recitace scénáře, no to je tedy síla. Možná, že jako ta zmíněná inscenace a co víc, spíš jako nějakej krátkometr ala Pat a Mat by to bylo i vtipný a úderný, ovšem se stopáží atakující 80 minut!! (ta 100ka to podle mě tedy opravdu nebude) je to prachobyčejný a ubíjející slepenec momentálních nápadů. Nejsem blbej, sem ženatej. Mam zkušenosti! Ale ani já nejsem blbej a ač svobodnej, tuhle zkušenost bych se napodruhé nechal ujít. Nebýt toho, že rodičům se takovýhle typ humoru zamlouvá, zachrápaly by i blechy v kožichu našeho kocoura. Umět humor dávkovat a ne jím plýtvat, nervat za každou cenu do dialogu nějakou "hlášku," vyhnula by se Pánská jízda kdejakému srovnávání s Kameňákem a jemu podobnými filmy. Martine, zkus si představit, že úderný humor je jako banány za komančů, divák si musí chvilku počkat, aby jej patřičně docenil. Takže být to ta kratičká směs skečů, dal bych i za 3 hvězdičky ovšem v tomto podání je to 80% odpad. [1/10] ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem dobře obsazenou českou situační komedii, ale co jsem vlastně dostal? Slepenec scén, které nic nespojuje (a to myslím, jak co se týká logiky, tak i žánru), které jsou na pár místech i vtipné (demolice bytu ve stylu Pata a Mata), ale většinou sotva na úrovni Kameňáků. Když už tvůrci vymyslí nějakou „hlášku“, nutí postavy, aby ji opakovaly do zblbnutí, kolovrátková hudba tomu všemu taky moc nepomůže a technické zpracování je na úrovni televizní inscenace – 30%. ()

Vojcl odpad!

všechny recenze uživatele

Nepochybně jeden z nejhorších českých filmů všech dob... Totálně trapný scénář je nejen plný nesmyslů, ale postrádá cokoli jako děj nebo jediný náznak humoru. Občas jsem měl pocit, že se nedívám na celovečerní film, ale na nějakou těžce amatérskou grotesku a to ještě hodně přitaženou za vlasy. Nechápu jak se podle mého názoru jinak kvalitní herci jako Dejdar, Vetchý či Abrhám nechali nalákat do takové ubohé kraviny. Tomuhle se napříště vyhnout velikým obloukem. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Dostatek zvučných jmen, kterým komedie tyká... Zapálený režisér, co srší nápady... Zdánlivě svobodný prostor pro využití veškeré fantazie... Ale nakonec to dopadlo zase strašně bídně, dnes aby si člověk bral na Kotíkův debut pomalu rukavice, jelikož nit nezůstala suchá. Ten film je popravdě až neskutečně hloupě natočený, chtějte abych bez smilování stornoval všechny výše zmíněné naděje, protože jediná šance bude je obrátit. S herců zaujme Dejdar svou neschopností a potěší snad jen neprozíravý Abrhám a Zuzana Kajnarová, která je prostě zlatíčko. Normalizačně ladící humor funguje na 20%... Lepší než 0%, ale Kotík nechtěl pod padesát. Pravdou je, že to je marná snaha, ale fiasko zase ne. A co na tom? Další se aspoň poučí... ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama