Reklama

Reklama

Dobrodružství Robinsona Crusoe, námořníka z Yorku

  • USA Adventures of Robinson Crusoe, a Sailor from York

Obsahy(1)

Loutkový film na motivy slavného románu Daniela Defoe. (oficiální text distributora)

Recenze (82)

jpapene 

všechny recenze uživatele

Základ příběhu dává, vyprávěč, celebrita Václav Postránecký. A určitě si za namluvení papouška nikdo nezaslouží ohrnovat nos. Jestli nemáte rádi p. Postráneckého, radši se na To ani nedívat.,nutně říci něco o animaci, bez profesionality navyšuje hudba p. Svobody - Karla Gotta s hlasem vypravěče nezapomenutelnost animovaného filmu. A stojí za zmínku ještě jednou animace příběhu, Robinson od jeho mladistvých let až po ztroskotání na ostrově. Vymysleli takovou myš krtka mezi kunou, lvem, kterého proháněl Jeho věrný pes Bad po ostrově. Nepřející šetří hvězdou dávám 5 hvězd 95%. Nedá se přehlédnout Cervenaka, chci Zemana, Trnku, Robinsona a Karla Gotta. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Pěkně vyprávěný loutkový Robinson s animovanými vsuvkami Adolfa Borna. Odlehčeně, s humorem (v knize je ho pomálu) a s dobře trefeným Postráneckým (až na to věčné Bade, Bade), který je v poměrně krátkém snímku nucen posunovat děj ustavičným mluvením, což vůbec nevadí.. Karel Gott se ovšem k Robinsonovi ani náhodou nehodí. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nádherné pohlazení po duši. Návrat do dob dávno minulých, tím nemyslím léta osmdesátá jako taková, ale ta má. Léta dětství, kdy televizní pohádka byla svátkem. Jak jsme mohli vůbec existovat? Nechci se však pouštět do zbytečného vzpomínání a nefér srovnávání minulosti a současnosti, chci jen vyseknout poklonu parádnímu loutkovému filmu s hlasem Pana vypravěče Postráneckého. Defoe napsal skvělý dobrodružný příběh, ale teprve Látal mu dal duši, českou, laskavou a plnou humoru. Hodnocení nejvyšší, jak jinak. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal Robinsona Crusoe a Pátka, jako by nežil. Tahle klasika se učí a čte mnohá staletí a vzácností je to, že se nezapomíná. Konečně jsem mohl díky režisérovi Látalovi si představit, jak asi to vypadalo na ostrově. Film mě ničím nezklamal, ale ani nějak nepřekvapil. Loutky jsou výborně zpracované, naanimované a Postránecký, který namlouval hlavní postavu byl legendární. Potom samozřejmě nesmím zapomenout ani na našeho nezapomenutelného mistra, který nazpíval píseň ke znělce. Za mě hezky prožitý večer s Robinsonem. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Báječný byl Robinson, pral se s dálkou sám. Ostrovem doved vládnout. Všechno měl, lásku žádnou. Ač báječný svět hrdinů dnes úsměvným se zdá, Robinson naším přítelem dál zůstává. Tohle zpívá Karel Gott při konečných titulcích tohoto filmu. I já si myslím, že je to jedno z nejlepších převedení Defoeovy knihy. O vtip se obvykle stará papoušek skvěle namluvený Stanislavem Fišerem a taky pes Bud. O drama a akci zase sám Robinson. A i přes humornost a vysokou zábavnost si snímek zachoval určitou jímavou poetiku, výtečnou atmosféru opuštěného ostrova a člověka na něm. Člověka, který se pomalu stává z povrchního cápka moudrým mužem. Který nachází i v maličkostech takovou radost, že si ji ani nedokážeme představit. Který je přesto tím nejsmutnějším a nejosamělejším člověkem na Zemi. Za těch osmadvacet let, co byl na ostrově si na něj tak zvykl, že se mu v samotě zalíbilo. Nejdojímavější scénou je určitě Budův odchod. K formě filmu, myslím, že je geniální propojení loutkové a kreslené animace, protože si tak tvůrci mohli dovolit mnohem víc, než jen s loutkami. Loutky představují realitu, jaká se právě Robinsonovi děje a kresbičky jeho vzpomínky. Všecko je nádherně vypracovaný i přestože ty kresbičky vypadají jak ještě hrubější Mach a Šebestová. A i díky tomuhle filmu miluju pohybovou animaci. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama