Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Turboman je zlý sen, noční můra každého otce a očistec za všechny prohřešky, kterých se tatínkové dopustili. Turboman je hračka a velké přání milionů dětí. Výrobce ale nereaguje moc pružně, a tak plastového panáka sežene jen ten nejrychlejší. Arnold Schwarzenegger chce splnit přání svého syna a dát mu pod rozzářený vánoční stromek, co si bude přát. Doufal, že se jen zeptá, zajde do nejbližšího hračkářství a jednoduše za rozmary svého potomka zaplatí. Musí ale napnout všechny své titánské síly, vyvinout obrovskou rychlost i důvtip a přečkat přehršel nástrah, aby nakonec tu zatracenou umělohmotnou postavičku získal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (415)

lamps 

všechny recenze uživatele

No jo, je to strašná pitomost. Ale hlavně v první půlce se najde pár velmi zdařilých momentů, které dokáží do určité míry pobavit. Vlastně bych možná dal i hodnocení vyšší, kdyby si tvůrci odpustili ten přehnaně akční a přitom dost nudný závěr, kdy Arnold v obleku Turbomana nezdařile paroduje Supermana, Batmana a další komiksové hrdiny. Nutno ještě dodat, že právě Arnieho rozhodně nepovažuji za další slabinu tohoto snímku, ale naopak jeho přítomnost dodává mnoha pasážím trochu lepší dojem. 60% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Newman: 1. Jingle Bells - The Brian Setzer Orchestra [2:18] ,2. So They Say It's Christmas - Lou Rawls/The Brian Setzer Orchestra [4:05] ,3. Sleigh Ride - Darlene Love/The Brian Setzer Orchestra [2:36] ,4. Run Rudolph Run - Chuck Berry [2:44] ,5. The Most Wonderful Time Of The Year - Johnny Mathis [2:47] ,6. Merry Christmas Baby - Charles Brown [4:47] ,7. Back Door Santa - Clarence Carter [2:09] ,8. The Christmas Song - Nat King Cole [3:10] ,9. Jingle Bell Rock - Bobby Helms [2:12] ,10. Father and Son - David Newman [3:00] ,11. Finale - David Newman [4:02] ,12. Deep in the Heart of XMas - Darlene Love/The Brian Setzer Orchestra [2:53], ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Dalsi z mnoha americkych blaznivych komedii z obdobi Vanoc, ktera se filmu Sam doma ani nepriblizila. Pokud by me film v posledni tretine uz nezacal trochu nudit a konec nebyl tak sileny, tak snad dam i v dobrem rozpolozeni tri hvezdicky. Arnold je u me tak zaskatulkovany jako akcni hrdina, ze v jinych rolich pusobi jako pest na oko. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu film balancuje na hranici uvěřitelnosti, až ji k mému zklamání na konci překročí. Do té doby je to (troufám si říci) nadprůměrná vánoční komedie o rodinných hodnotách, která mimo to pěkně vyobrazuje to, jak se lidé (nejen) o Vánocích chovají jako šílenci. Nebýt toho kýčovitého (téměř až sci-fi) konce, tak dám čtyři hvězdičky, protože jsem se celou dobu třásla napětím, jestli se mu Turbomana podaří sehnat. Překombinovaný konec a nepovedený sob to ale potápí do (pod)průměru. Škoda. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Vím, že jsem asi divný když dávám plný počet hvězdiček ale mně se to prostě líbilo moc!!! Film má skvělou vánoční atmosféru.Arnolda Schwarzeneggera nemusím ale v této roli se mi líbil a hlavně dokázal být občas vtipný.Závěrečná scéna s Turbo Manem mi přišla celkem dobře provedená.Prostě komedie, která je příjemná a na Vánoce se hodí.Zruba jedna hodina a 20 minut mi krásně uplynulo!Jedna z těch lepších vánočních komedií. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • DJ se v rádiu, do jehož studia vpadnou Howard (Arnold Schwarzenegger) a Myron (Sinbad), v soutěžní otázce ptá na jména Santových sobů. Volající řekne: „Randy, Tito a Jermaine,“ to je však chybná odpověď, ale ne náhodná, jde totiž o jména sourozenců Michaela Jacksona. (DavePave)
  • Turbo Man, figurka, kterou marně shání Howard Langston (Arnold Schwarzenegger), byla vytvořena a navržena pro film. Jako součást marketingu jich bylo s distribucí filmu vyrobeno na 200 tisíc. (sator)
  • I tentokrát se natáčení zúčastnil Arnoldův kamarád a častý spolupracovník Sven-Ole Thorsen. V závěrečných titulcích je však uveden pouze jako kaskadér. (Rominator)

Reklama

Reklama