Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Turboman je zlý sen, noční můra každého otce a očistec za všechny prohřešky, kterých se tatínkové dopustili. Turboman je hračka a velké přání milionů dětí. Výrobce ale nereaguje moc pružně, a tak plastového panáka sežene jen ten nejrychlejší. Arnold Schwarzenegger chce splnit přání svého syna a dát mu pod rozzářený vánoční stromek, co si bude přát. Doufal, že se jen zeptá, zajde do nejbližšího hračkářství a jednoduše za rozmary svého potomka zaplatí. Musí ale napnout všechny své titánské síly, vyvinout obrovskou rychlost i důvtip a přečkat přehršel nástrah, aby nakonec tu zatracenou umělohmotnou postavičku získal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (415)

castor 

všechny recenze uživatele

Když svému synkovi trošku neprozřetelně slíbíte koupit populární vánoční hit, tak si můžete zadělat na slušné nepříjemnosti!! Absurdní vánoční taškařice, ve které se nikdo nepokouší o nějaké solidní herectví, leccos v ní nefunguje, divákova bránice se jen pokojně přehupuje a být o dvacet minut delší, tak by byla na prahu snesitelnosti!! Aneb tehdy Arnold Schwarzenegger v kostýmu TurboMana a v davu lidí počal svoji kampaň na post kalifornského guvernéra!! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Z pozice přirozeného odpůrce svátků klidu a pohody (čili nervů na pochodů) jsem vždy potěšen, když se uprostřed sváteční pohody dokáže někdo oprostit od duchovního rozměru vánoc a zábavně přitom trpí. Ano jsem cynik, nejsem na to nijak zvlášť hrdý, ale tento pokřivený pohled na svět činí můj život daleko zábavnější. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Když si dáte za cíl vidět všechny filmy se Schwarzeneggerem, dřív nebo později se dostanete i k tomuhle. Nejde to okecat, nedá se tomu vyhnout, prostě se to stane a vy to musíte vydržet. Film je po všech stránkách podprůměr. Vtipy moc nefungují, nikdo pořádně nehraje a po vánoční atmsoféře není ani stopy. Pár povedených scének dojem nespravilo. Konec trochu ano. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Hm, no ako akčná rodinná vianočná komédia to vlaste spĺňa účel, otázkou je, či treba pozerať rodinné vianočné komédie. Niektoré fóry ujdú, Arnold sa zhovaďuje dostojnejším (rozumej sebaironickejším) spôsobom ako trebárs v Konci sveta a deti určite nebudú sklamané. Ja tie niektoré vysoké hodnotenia akceptujem, určitú zvrhlosť a s ňou spojené kúzlo tento film má. Mňa to ale neoslovilo. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Asi mám pro Arnieho komedie slabost, nebo jsem možná klasický americký rodinněvánoční čumilský balík, nebo prostě tahle komedie až tak špatná není. Každopádně kdykoliv jsem to viděl, tak se mi to líbilo. Pravda, nepadal jsem před humorností na zadek, ale příběh má tu správnou špetku vánoční atmosféry, humoru i akce, jakej podle mě má mít. Možná, že konec tu je trošku odfláknutej a příliš absurdní, ale to neznamená, že mě to sakra nedojalo. Vztahy otců a synů jsou pro mě ve filmu hodně důležité, ať už to je milující otec, který nemá čas, přestože pro syna by udělal cokoliv, nebo otec, který nikdy nebyl milující, ale přesto se na něj jeho děti mohly spolehnout, nebo prostě jen otec, který nikdy nebyl dobrým otcem, ani jím už nikdy nebude, ale mohl by jím bejt. Takže když se na konci objevil Arnie v obleku Turbomana a stanul před svým klukem a potom se odmaskoval, vyrovnalo to pro mě spoustu předchozích drobných chybiček, jako je třeba občasná přílišná ztřeštěnost. Arnie má obrovský charisma, i když není dramatický herec, je herec a vždycky byl. Ani akční role nejsou tak jednoduché, aby je zvládlo každý béčko. A za otce by ho chtěl každej (a kdo říká ne, tomu nevěřím ani dobrý den). ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Turbo Man se barvou a oblekem nápadně podobá postavě DC komiks Flashovi. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve městech Saint Paul, Bloomington, Edina a Minneapolis v americkém státě Minnesota. Vánoční průvod byl natočen v Universal Studios v Los Angeles. (Terva)
  • Roli obřího Santy ztvárnil wrestler Paul Randall Wight Jr. známý jako The Big Show. (Mr.Dick)

Reklama

Reklama