Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičková newyorská manažerka Jessie je vzdělaná, krásná, úspěšná a - provdaná za svou práci. Zpráva o dědictví po vzdáleném bratranci v Evropě ji poněkud zaskočí, to však ještě netuší, že si jede vyzvednout - malou holčičku. Jessiin rozplánovaný život se rázem sesype, ale mladá žena je odhodlaná dostát závazku a stěhuje se s děvčátkem na venkov. Zoufale se tu nudí a navíc jí začínají docházet úspory. A tak začne vyrábět jablečnou výživu a po počátečních potížích se dočká úspěchu svého výrobku na všech trzích.  Teď se může konečně znovu vrátit do velkoměsta ke svému původnímu způsobu života. Nebude jí ale něco chybět? (TV Prima)

(více)

Recenze (81)

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*ČERVENÉ LÍČKA A JABĹČKA* Prvýkrát som tento film videl ešte ako stredoškolák a pamätal som si ho ako veľmi originálny a vtipný film. Po mnohých rokoch ho vnímam rovnako a teší ma, že moje dávne pocity súvisiace s týmto filmom neboli pokrivené tínedžerskou optikou a teda som rád, že film môže osloviť aj súčasného diváka navyknutého na iný typ komédií. Diane Keaton nevnímam ako najlepšiu voľbu pre hlavnú úlohu, ako komediálny typ veľmi nepôsobí, ale "pretrpieť" sa dá. Vtipných situácií je dostatok, film plynie voľne a príjemne a milé dieťatko, ktoré zdedí, je naozaj na zjedenie (ak nie ste vegetariáni). Verdikt v 1 vete: O mame a jej prvých krokoch. 19.04.11 ()

spiritus 

všechny recenze uživatele

Dobře fungující klasická komedie konce osmdesátých let, která disponuje mně sympatickou hlavní hrdinkou, která se umí poprat velmi svérázným způsobem s různými peripetiemi, který ji její dosavadní život připravuje. Na snímku nejvíce oceňuji nenucený humor, skvělou Diane Keaton a také všudypřítomnou pozitivní atmosféru Ameriky konce 80 let. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takova ta dalsi komedie vytizenej rodic, otravny dite. Sice to nebylo tak spatny parkrat sem se i zasmal, ale to bylo jen ze zacatku, kdyz z toho vseho byla Keatonova na nervy, ktera mimochodem docela prehravala. Ke konci uz to byla takova ta klasika, kdy chce dite a spousta sentimentalnich kecu. Kdyby se film nesl ve stejnem duchu jako ze zacatku a mel nejakej solidnejsi scenar, tak bych dal vetsi hodnoceni, ale takle je to jen jedna z rady komedii tohohle typu. ()

Mamazec 

všechny recenze uživatele

Zdědit děťátko je komplikací pro sterilně kariéristicky smýšlející ženu. Kvůli dítěti se tedy rozhodla změnit veškerý svůj život, musí. V práci s ní už nejsou spokojeni, tak co se nepřestěhovat do zapadákova a koupit tam ruinu? Kde tam bude pracovat? Ne, to není nutné řešit předem. Úspory jsou v tahu a tak si madam vymyslí, že bude vytvářet dětské příkrmy. Kdo by to tušil? Vychází to. No velmi předvídatelný film. Plný nepromyšlených situací. Kolikrát ve filmu bylo batole samo doma jsem ani nepočítala. Nebo to bylo v osmdesátkách běžné? No, za pár úsměvných scén dvě hvězdy. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Těžce feministická rádoby komedie popisující život workoholičky se zděděným děckem. Dítě má sílu jako Herkules (když vyloženě mrskne špagety silou dospělého člověka po mrs. Wiattové, nebo když zkroutí brýle pouhým letmým dotekem), Američané jsou ještě blbější, než se do té doby myslelo (dnes už víme, že je to s nimi ještě daleko horší, ale v roce 1987 to musel být šok - viz některé scény na venkově, měšťané na venkově - kupující dětskou stravu, kolektiv ve firmě, legendární scéna na pískovišti a pozdější kurzy pro malé děti a podobně)... Komického mi zde nepřišlo skoro nic, trapného skoro všechno. Ne, odpad to rozhodně není. Jsou tu i horší díla. 15%. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (11)

  • J.C. (Diane Keaton) si po příchodu do restaurace odloží malou Elizabeth u šatnářky. Po nějaké době je slyšet dětský křik a pláč, ale když J.C. běží dítě utišit, je zřetelně vidět, že Elizabeth mlčí. Stejná situace se opakuje, když šatnářka holčičku přinese a dá do náruče J.C. Také je slyšet křik, ale kamera přímo zabírá tvářičku holčičky, která mlčí. (Proste..Jana)
  • V čase 11:37 je na letišti za paní Atwoodovou vidět velké okno a fíkus. V čase 12:26, po střihu, okno i fíkus zmizeli a za ženou je vidět jenom holá stěna (Proste..Jana)
  • Ve filmu nikdy nezjistíme, jak zní celé jméno hlavní hrdinky J.C. Wiatt (Diane Keaton). (jezurka42)

Reklama

Reklama