Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselé i smutné osudy několika žen z malého města. (Česká televize)

Recenze (89)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Takový ten film o ženách, které řeší ženské věci a je určený hlavně pro ženy. Rozhodně tím nijak neshazuju kvality filmu a byl bych pokrytec, kdybych nepřiznal, že se mi film líbil a to převážně díky ženskému hereckému ansáblu, kde exceluje úžasně nesympatická Shirley MacLaine (jako baba, kterou si zamilujete ale jako sousedku byste jí nechtěli) a taky nemůžu upřít nějaké silné scény, kde hlavně ke konci je potřeba pár kapesníků. Jen se jako chlap nedokážu do filmu tolik ponořit. Rozhodně však doporučuji všem ženám a těm kterým se líbila "Cena za něžnost" na kterou jsem si při sledování nejednou vzpomněl. ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Spíš než melodrama to podle mě byla tragikomedie. Žádná z ženských postav mi nepřišla papírová a fandil jsem všem. V hitovém a hvězdně obsazeném snímku se neztratila, ale naopak ještě před Pretty Woman zazářila do té doby neznámá Robertsová. Ačkoli mám s výjimkou Hannahové slabost pro všechny herečky v hlavních rolích, musím ji zdůraznit zvláště u... Partonové. Nemůžu si pomoct, ale vždycky když ji vidím, musím se usmívat. // 78% ()

Reklama

Ravi 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nebyla úplně komedie, ale celkem utahané, pohodové drama s diabetičkou J. Roberts, matkou Sally Fieldovou a kamarádkami. Můžete si užít herecké výkony a kvalitu příběhu, který pro diabetiky pro změnu není. Je to ale film pro ženy, což berte jako varování se vším všudy. V pohodě koukatelné, nenáročné, zajímavé a s pozitivním koncem. 60% = 3/5 ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Dle mého mínění lehce nadprůměrný film o skupince žen a slečen, které si žijí své spíše neobyčejné životy. Takový snímek z reálného světa, který ani neurazí a ani extrémně nenadchne, za to si u něj člověk krásně odpočine, trochu se zasměje, trochu si popláče. Nejlepší postava a mě nejvíce sympatická je jednoznačně Ouiser. Taková správná postarší trochu střelená "dáma". ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Výborná Sally Field (posmutnělý článek filmu) a nepřekonatelná Shirley MacLaine (řízný článek filmu) dělají společně se svými dalšími čtyřmi hereckými kolegyněmi z tohoto filmu velmi zajímavou podívanou. Sice se na konci dočkáme cíleného citového vyděračství diváka jako prase, ale akademii to tehdá stačilo na nominaci mladičké Julie Roberts na Oscara. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Producenti filmu původně nesouhlasili s obsazením Sally Fieldové do role M'Lynn s tím, že by jí nikdo neuvěřil, že je matkou 22letého syna. Jejích námitky vzaly za své, když se ukázalo, že v reálném životě má právě stejně starého syna. (Aelita)
  • Film byl natočen podle stejnojmenné divadelní hry Roberta Harlinga. (Olík)
  • Dolly Parton a Daryl Hannah speciálně pro svoji roli studovaly práci kadeřníků, aby jejich scény, kde se upravují účesy, byly skutečné a autentické. (Aelita)

Související novinky

Zemřela herečka Olympia Dukakis

Zemřela herečka Olympia Dukakis

02.05.2021

Ve věku 89 let zemřela oscarová herečka řeckého původu Olympia Dukakis. Svůj filmový debut prožila v roce 1964 ve filmu Lilith a objevila se i jako matka Dustina Hoffmana ve filmu John a Mary z roku… (více)

Reklama

Reklama