Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o bombě v kufříku, lásce a mladíkovi, který se připlete do cesty nájemným zabijákům. Středoškolák Matt se v žertu chystá stříkací pistolí ?zastřelit? spolužačku Jenny. Souhrou okolností se ve stejnou chvíli skuteční zabijáci chystají zabít jejího otce Arthura, který zpronevěřil peníze svého zaměstnavatele. Je z toho zmatek, do něhož se zapletou nejen policisté a tajní agenti FBI, ale také Mattův otec Eliot, který se okamžitě zamiluje do Arthurovy manželky. Aby toho nebylo málo, objeví se v domě kufřík s jadernou bombou, který Arthur omylem obdržel od ruských obchodníků se zbraněmi. Statečný Eliot pronásleduje padouchy s bombou až do letadla a nad mořem se mu podaří nebezpečnou výbušninu zlikvidovat. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

tron 

všechny recenze uživatele

„To je všetko?“ – „Obchody idú zle.“ – „18 dolárov?!“ – „Veľmi zle.“ Sonnefelda nemusím, hoci som sa u ADDAMSOVÝCH RODÍN 1 a 2 a MUŽOV V ČIERNOM 2 dobre bavil, ale skôr mi tento bývalý dvorný kameraman bratov Coenovcov a Reinerovej kingovky MISERY pripomína Tima Burtona, ktorý zabudol, v čom je sila Tima Burtona. VEĽKĚ PROBLÉMY z Barryho skromnej režisérskej filmografie vyčnievajú tým, že sa snažia o civilnosť. Napriek tomu sa od prvých minút budete musieť niečoho chytiť, aby ste také tempo, natrieskané nápadmi od výmyslu sveta (prepad krčmy, Xena, dalmatínka, drvič odpadkov) zvládli. Snímka utrpela odkladom premiéry, nakoľko po 11. septembri producentom nepripadalo múdre púšťať do kín filmy o bombách (dotklo sa to aj snímok SPIDER-MAN Sama Raimiho a schwarzeneggerovky PROTIÚDER), preto také filmy strčili na pár rokov do trezoru alebo ich radikálne prestrihávali (prípadne oboje naraz). Tohto filmu sa však komplikovaný pôrod prekvapivo nedotkol a na jeho kvalite to nie je poznať. Tim Allen kope do počítačov („Keď sa na to tak spätne obzerám, asi som ten článok napísať mal."), Zooey Deschanel je každú polhodinu postriekaná („Idem do svojej izby, mama, tu je to... trápne.“), utrápený slušný nájomný vrah Dennis Farina pozoruje kozy na diaľnici („Bolí ma z tohto mesta hlava.“), Stanley Tucci má problémy s mafiou a svojou úchylkou („Nina, toto je môj dom, ty tu pracuješ a ja ti chcem lízať palce.“), policajti Kramitz a Romerová sexuálne harašia („Vyzerá rovnako nebezpečne, ako člen kapely Backstreet Boys.“), dvojica najsku*venejších agentov FBI si robí čo chce („Ivan, toto voláme končatinový zásah a obeť ho spravidla prežije bez ujmy na zdraví. To sa však už nedá povedať o takzvanom trupovom zásahu.“), Tom Sizemore a Johnny Knoxville ako dve stroskotané socky s pančuchami na hlave bijú tarzanovských ježišov šľapkami hlava nehlava („Serie ma takýto život. Poďme na pivo.“) a ropucha pľuje bufotenín (silný halucinogén) na každého, kto sa k nej priblíži. Rozhlasový moderátor, vyzývajúci fanúšikov prehrávajúceho tímu Gators, aby zavolali do rádia („Voláte iba ak tím Gators vyhráva, inak nemáte gule!"), na čo fanúšikovia tímu Gators zavolajú, ale nemajú k téme čo povedať ("Voláme, aby sme dokázali, že máme gule.“), patrí ešte k tým slabším vtipom. Toto je proste jedna z tých bláznivých komédií, ktoré mierne pripomínajú Monty Python. „Bol tam nejaký chlap s puškou.“ – „Ako to myslíš, že tam bol nejaký chlap s puškou?“ – „...Akože AKO to myslím?!“ ()

Esinti 

všechny recenze uživatele

Dramatických, životopisných nebo dokonce akčních filmů s dobrým hodnocením (občas i koukatelností) je nad hlavu. Ale natočit dobrou bláznivou komedii je opravdu náročné. Ve Velkém Průšvihu se ukázalo, že pokud chcete vytvořit dobrý film béčkového žánru, nepotřebujete áčkové herce z vrcholu žebříčků. Lepší je vybrat sit-comové odrhovačky jako Kutil Tim nebo Jmenuji se Earl a na paty jim pověsit Doktora Foremana, židovského bosse z Podfu(c)ku a nebo dokonce Johnnyho Knoxvilla. To vše už jen doladíte za pomoci třešniček na dortu, jako třeba Zooey Deschanel s účesem álá Denis Postrach ulice a dílo je hotovo. Zápletka je trošku zamotanější než bývá u tohoto žánru obvyklé, ale rozhodně to není na škodu. Hodnocení, které zde dali festivalový honiči nad nic neříkajícími dramaty je jako u všech bláznivých komedií na tomto serveru totálně pod vhodnou mírou a proto tomu trochu pomohu těma 5* i když normálně bych dal asi o jednu méně. ()

Reklama

mikinko51 

všechny recenze uživatele

Ak sa povie Americká komédia, pravdu povediac, nemám veľmi chuť to pozerať. Česť výnimkám, ale ja osobne množsto ukričaných dialógov bez špetky inteligentného humoru za komédiu nepovažujem. Našťastie, sú ešte filmy ako tento, ktoré človeku zdvihnú náladu a dokážu ho dobre zabaviť. Netreba k tomu ani multimiliónových hercov, predraženeé triky a gigantickú reklamu. Stačí pár príjemných a dobre zvolených hercov, dobré a jednoduché gagy s vhodne doplneným komentárom a super komédia je na svete. A pri tejto komédii som sa fakt ani na minútu nenudil - a to si ju rád pozriem znova, napriek tomu, že som ju videl už možno aj 20x .... Preto odo mňa 5* lebo je na úrovni skvelých českých a francúzskych komédií .... P.S. Keď už som si myslel, že záver filmu je za dverami a budú nasledovať len záverečné titulky, nasledoval záber do lietadla plného bláznov s dvoma zabijakmi, ktorým sa po oznámení o meškaní letu za oknom objavia kozy ... to som už nevydržal a celé záverečné titulky som sa prerehotal .... ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Krátká stopáž hraje ve prospěch snímku. Ne, že by při více minutách neměli tvůrci co nabídnout, to naopak, ale takto sestříhaný film má neskutečně svižné tempo a vtipy se na vás valí s takovou kadencí, že nebudete mít moc času se přestat smát. Navíc drtivá většina fórů je povedená, tudíž jednoznačný palec nahoru! ()

golfista 

všechny recenze uživatele

V jednom roce dva tak odlišné filmy ! Zatím co mě dvojka MiB totálně zklamala, tak tahle komedie přesně naopak. Barry Sonnenfeld udělal asi MiB II pro peníze a tuhle bláznivou komedii pro radost. K hlasitému upřímnému smíchu mě dlouho žádný film takhle příjemně nevyprovokoval :) Pět hvězdiček je moc, ale čtyři málo. (Ta stylová inspirace Guy Ritchim mě také na pár místech napadla ... a potěšila). ()

Galerie (39)

Zajímavosti (10)

  • Interiérové ​​zábery kancelárskej budovy Miami Herald boli skutočne natočené v Miami Herald. Štáb mal k dispozícii priestory po niekoľko hodín vďaka Daveovi Barrymu, autorovi predlohy, ktorý vtedy pracoval pre Herald. (Arsenal83)
  • Film měl mít původně premiéru koncem roku 2001. Kvůli teroristickým útokům z 11. září byla ale premiéra posunuta na duben 2002. (montana_cz)

Reklama

Reklama