Reklama

Reklama

Přepadení ve vzduchu

Trailer

Obsahy(1)

John Cutter je bývalý příslušník protiteroristické jednotky, který provádí školení leteckého personálu pro případ únosu letadla. Po tragické události, kdy nedokázal zabránit vraždě vlastní manželky, odešel ze služby a nyní po dlouhém váhání přijal nabídku svého přítele Slye Delvecchia, aby nastoupil na pozici šéfa bezpečnosti u velké letecké společnosti. Na své jmenování odlétá do Los Angeles stejným letadlem, kterým je bez vědomí pasažérů přepravován v doprovodu dvou agentů FBI chladnokrevný zločinec Charles Rane. Ten má na palubě několik kompliců, kteří ho krátce po startu osvobodí a letadlo unesou. Cutter, který je v době přepadení na toaletě, unikne pozornosti teroristů a podaří se mu upozornit policii. Vzápětí zneškodní jednoho z únosců a vypustí palivo, čímž teroristy přinutí k přistání na nejbližším letišti. To je však pouhý začátek dramatického střetnutí mezi osamělým Cutterem a nelítostnými teroristy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

heyda 

všechny recenze uživatele

Nechápu tak nízká hodnocení, tohle je jedna z klasik o únosu letadla. Všechno krásně podtrhuje devadesátá léta. Kamera, elektrická hudba, styl, scénář, prostě všechno, tak jak se sluší a patří k 90. létům. Je pravda, že bitky mohly být provedeny lépe, našlo by se pár klišé a dabing byl děsný, ale mě tohle ani na minutku nenudilo, proto moje hodnocení 70%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Kvalitni akcnarna a film ktery definoval letecke unosy Snipes na vrcholu sil neda nikomu ani cuchnout stopaz je prijemna takze se furt neco deje a divak se nenudi zaporak Bruce Payna tradicne skvely i kdyz nema prave kvuli delce filmu moc casu se predvest nicmene vytezil ze sve role maximum Snipes nekompromisne kosi vsechny nikdo se nechyta jeho hrdina je naprosto neohrozeny a i kdyz jsou ve filmu samozrejmne absolutni technicke nesmysly(nemusim byt odbornik na leteckou dopravu aby mi bylo jasne ze kdyz se utrhnou dvere letadla za letu bude na zemi rychleji nez bys rekl svec) k certu s tim ja se u tohoto filmu pobavil vzdy kdyz sem se dival a rad se podivam znova pohodova zalezitost ()

Reklama

Jaňo 

všechny recenze uživatele

Nebolo to až také zlé ako sa zdá, ale ani také dobré ako to vyzerá. Očakávania som nemal žiadne, jednoducho som si zapol telku a narazil na to, čo prvé vysielajú. Mal som smolu lebo Wesley Snipes ma nalákal na zlý chodníček. A k tomu sa mi ešte celý čas zdalo, že som po tejto ceste už kráčal... (veľmi podobné s miliónom ďalších filmov) Rada na záver: Ak by ste mali tú možnosť ísť namiesto toho na pivo, určite choďte! Využijete totiž večer plnohodnotnejšie... ()

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Čistej průměr. Snipes asi nebyl zrovna ve formě, nebo spíš se k němu ta role nehodila ale prostě mi tam neseděl. To nebývá pravidlem! Což je u ústřední postavy výraznej problém. Tenhle film táhne nahoru hlavně záporák Bruce Payne. Takovýho s*ráče aby člověk pohledal :) Jo ty scény s ním jsou boží. Jinak je to chvíli lepší, chvíli horší - takový nemastný a neslaný. Bohatě stačí vidět jednou. 2,5* za 57% ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Ak ste niekedy videli hocaký film o únose lietadla, tak si tu môžete odškrtávať jednotlivé klišé. Tento film je typickým zástupcom únosových filmov, kde hlavný hrdina sám čelí bande zloduchov. Spracovanie je prinajlepšom priemerné, za zmienku stojí jedine hlavný záporák, ktorému nechýba charizma. Vo výsledku je to podpriemer. 4+/10 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Kniha, kterou Wesley Snipes čte v letadle, nese název The Art of War. O 8 let později hrál Wesles Snipes ve filmu, který se jmenuje stejně jako kniha. (Bauer)
  • Prvý návrh scenára počítal s tým, že príbeh sa bude odohrávať v noci. Aby sa ušetrilo, natáčanie prebiehalo radšej počas dňa. (m.a.t.o.)
  • Německá verze filmu byla sestříhána tak, aby získala rating 16. (Cheeker)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno