Reklama

Reklama

Přepadení ve vzduchu

Trailer

Obsahy(1)

John Cutter je bývalý příslušník protiteroristické jednotky, který provádí školení leteckého personálu pro případ únosu letadla. Po tragické události, kdy nedokázal zabránit vraždě vlastní manželky, odešel ze služby a nyní po dlouhém váhání přijal nabídku svého přítele Slye Delvecchia, aby nastoupil na pozici šéfa bezpečnosti u velké letecké společnosti. Na své jmenování odlétá do Los Angeles stejným letadlem, kterým je bez vědomí pasažérů přepravován v doprovodu dvou agentů FBI chladnokrevný zločinec Charles Rane. Ten má na palubě několik kompliců, kteří ho krátce po startu osvobodí a letadlo unesou. Cutter, který je v době přepadení na toaletě, unikne pozornosti teroristů a podaří se mu upozornit policii. Vzápětí zneškodní jednoho z únosců a vypustí palivo, čímž teroristy přinutí k přistání na nejbližším letišti. To je však pouhý začátek dramatického střetnutí mezi osamělým Cutterem a nelítostnými teroristy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Dobrý den, jmenuji se Kevin Hooks. Chtěl bych natočit nějáký film... Vy, že mě neznáte, jak je to možný... Ale něco by se určitě pro mě našlo. Beru cokoliv, aspoň mi to dá nějáký prachy. Koho bych tam chtěl? Je mi to jedno. Wesley Snipes? To mi nic neříká a Tropická horečka už vůbec ne. Tak jo, beru. Aspoň nějáká hvězda. To by mi mohlo vydělat ještě víc. Cože? Ne, vůbec se nechci ztrapnit, chci jen natáčet. Ha, jakej druhej Ed Wood? Já? Ale jděte, já vám to ukážu, jen počkejte. A jak se to bude jmenovat? Passenger 57? Super, název zní zajímavě. Beru, díky. Naschle. Uvidíme se na premiéře. Cože? vy u toho bejt nechcete? Jakej trapas... (Úryvek z rozhovoru o vytvoření filmu Přepadení ve vzduchu) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý akčňák o únose lietadla, ktorý za normálnych okolností by bol asi nuda, lenže ten film okrem toho, že ma iba hodinku dvadsať a naozaj extra rýchlo plynie, že sa ani nestihne nudiť, ma predovšetkým sympatického Wesleyho, ktorý to ťahá svojimi hláškami (hraješ ruletu ? dám ti jednu radu, vždycky vsádzaj na čiernu), kopmi (aj do rozkroku) a charizmou. Pohodový film, s ktorým nič nepokazíte. 75% - 4* ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Wesley Snipes v tradiční roli ochránce zákona, ať na zemi či ve vzduchu. Přímočarý film vypráví příběh antiteroristického inspektora letadel, který při letu pravidelné linky musí čelit nebezpečnému teroristovi, jehož si FBI bez patřičné ochrany převáží na určené místo. Terorista má samozřejmě kupu pomocníků a tak Wesley musí vynaložit hodně práce a fyzické námahy, aby je všechny dostal. Jde o velmi slušně natočenou akční oddechovku, dokud si člověk nepředstaví, že letí v uneseném letadle a neví, co má terorista za lubem. Pak spíše při takovém filmu mrazí v zádech a jednání hlavních hrdinů se většinou jeví jako směšné. Ale jde o film a nechme dobro vyhrát. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Průměrný akční film složený z několika předešlých filmů: Smrtonostná Past 2 - Blbej policajt, Přepadení v Pacifiku - Bývalý hrdina (Wesley Snipes), Boein 747 v ohožení - černošská letuška atd. Prostě nic co bychom nemohli vidět v jiném lepším filmu z tohoto prostředi. I když je tu ještě hlavní záporák Bruce Payne, který hraje v různých béčkových filmech tyto role které mu opravdu sednou. Nebýt jeho, tak by tento tuctový film s jedinou vtipnou hláškou dostal maximálně ** ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Shlédnuto ve sladkých 15-ti letech v letním kině a ani tehdy mi to nepřišlo jako bůhvíjaký zázrak (a to jsem v tom věku akční filmy zbožňovala). Letadla, teroristi, rvačky, skoky... Vůbec mě neláká sledovat celý snímek podruhé, ale patrně bych to přežila bez úhony na pychickém zdraví. Z útržků a upoutávek, co jsem z tohohle filmu viděla od té doby, nemám pocit, že by šlo o něco víc než slabší průměr v žánru akčňáků. 45% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Kniha, kterou Wesley Snipes čte v letadle, nese název The Art of War. O 8 let později hrál Wesles Snipes ve filmu, který se jmenuje stejně jako kniha. (Bauer)
  • Německá verze filmu byla sestříhána tak, aby získala rating 16. (Cheeker)
  • Robert Hooks, který ve filmu hraje postavu Dwighta Hendersona, je otcem režiséra Kevina Hookse. (Cheeker)

Reklama

Reklama