Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý a energický Chuck Barris, který se soustředí na svou vrcholnou kariéru v rozvíjejícím se televizním průmyslu, je sledován podezřelou postavou, která ho rychle vláká do uzavřeného a nebezpečného světa CIA. Zatímco se Barris dostává na výsluní jako dynamický televizní producent – díky tak netradičním a oblíbeným pořadům jako jsou The Newlywed Game či The Gong Show, které sám uvádí i moderuje – pravidelně provádí nájemné vraždy pro vládu Spojených států. Jak sledovanost jeho pořadů roste, Barrisův život se začne vymykat kontrole poté, co zjistí, že se sám ocitl na černé listině CIA. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (305)

sharky 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco hodně filozofického, ale tenhle film je opravdu vtipný jemným ironickým humorem, který rozesměje každého, zvlášť scéna kde vystupují Dammon a Pitt nebo ta, kde kde Hauer s Rockwellem táhnou východního agenta do žigulíku a z okýnka koukají nohy z běžkami. Ovšem i celková myšlenka ukrytá spíš v druhém plánu je rozhodně zajímavá. Neuvěřitelné, že je to podle skutečného příběhu! ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Clooney jako herec mě nikdy moc nebral, zato Clooney jako režisér - zírám. Úžasně hračičkovsky pojatá a občas geniálními hláškami okořeněná autobiografie jednoho podivného týpka a dokonalé herectví neméně podivného Sama Rockwella (mimochodem, pěknej zadek). Potěšila i menší role tradičně charizmatického Rutgera Hauera a naopak nepotěšila tradiční Julia Roberts. Ále co, díky tomu roztomilému závěru se snad ani nemůžu zlobit. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak Charlie Kaufmann, tak Michel Gondry, alebo Sike Jonze. Ak George Clooney, tak ako herec. Ak charizmatická hlavná postava, tak nie Sam Rockwell. Clooney mi ako režisér nevyhovuje. Niekoľkokrát som vypadol ako divák z deja (to je Kaufmannovská metafora). Ale milujte svojho obľúbeného režiséra. Aj keby ním bol práve Clooney. Ja ich milujem už viacerých, on tam zatiaľ chýba. VIDENÉ ZNOVA: Toto je film pre odrastlejšie publikum a tým pádom beriem v podstate všetko napísané späť. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Prvé, čo som videl od Georgea Clooneyho, bol jeho druhý film (Good night and good luck), tekže jeho debut som išiel pozerať s istou dávkou skepsy . . . ale ostal som až mrazivo ovalený a prekvapený. Na debut to je teda sakramentsky dobrý film. Kto by bol kedy povedal, že vo fešákovi Clooneym začínajúcom v Pohotovosti sa schováva taký režijný potenciál. Treba však uznať, že hlavným základným a pevným kameňom filmu je geniálny scenár Charlieho Kaufmana a tiež veľmi príjemné herecké výkony. Skrátka, naozajstná filmová lahôdka a veľké plus pre Georga, ktorý si tým u mňa napravil reputáciu po trochu nudnom G.N.a.G.L. (aj keď to chronologicky nesedí, ja viem) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Clooneymu se sice nedá upřít jistá režijní invence a pokud přihlédneme k faktu, že je to jeho režijní prvotina, pak bude palec po zásluze nahoře. Bohužel obsahově je film jaksi zamotaný a divák má tendenci se v něm velice často ztrácet. Navíc mne příběh zabijáka/kecálka nijak emociálně neoslovil a tak nezbývalo než sledovat výhradně kamerové ekvilibristiky a neustálé změny tónovaní a filtrů. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • Režisér George Clooney komentoval obsazení určitých vedlejších roliček: "Brad Pitt a Matt Damon jsou tam jako vtípek. Ale ne samoúčelný, pasují tam. Děláme si tak trochu srandu i sami ze sebe. A ten třetí soutěžící, to je J. Todd Anderson, který nám kreslil storyboardy. Bůhví jak dlouho jsem se snažil vykoumat, koho do té role obsadit, a pak mě napadl on. Zavolal jsem Joelovi a Ethanovi Coenovým, pro které taky kreslil a kteří mu dali malou roli ve Fargu, a ti povídali: 'No, proč ne, ale nebude to jednoduchý, protože není herec a navíc je tlustej a prudí.' Takže jsme tu postavu ještě trochu poupravili a z konkurentů, které v soutěži porazí, udělal Brada a Matta, aby to bylo ještě bizarnější." (NIRO)
  • Scenárista Charlie Kaufman nebyl spokojený s tím, jak George Clooney s jeho scénářem ve filmu naložil. Nevyhovoval mu ani konec filmu. Prozradil to v roce 2004 v rozhovoru pro časopis Arena. Posteskl si také, že spolupráce s režiséry Spikem Jonzem či Michelem Gondrym vypadala úplně jinak, než právě s Clooneym. (mnx)

Související novinky

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

19.08.2021

Román Anglický pacient spisovatele Michaela Ondaatjeho se dočká nové, tentokrát televizní adaptace. Tu chystá stanice BBC, která zaúkolovala scenáristku Emily Ballou (Taboo, The Turning), aby seriál… (více)

Reklama

Reklama